Nechat vyplakat?

6956
31.1.12 15:27

Nechat vyplakat???

Moje 7 tydeni holcicka celej den place:( jsem uz zoufala, nechci ji nechat plakat tak ji furt poponasim a snazim se ji zabavit, ale nic nepomaha:( navic mame prdiky:( uz ted v sedmi tydnech pres den temer nespi, tak 2 hod ne v kuse ale po pul hodinach:( porad chce pit, tak po hodine:(, plne kojim a mleka mam dost. Porodni vaha 2480g nyni v sedmi tydnech ma 4550g. Je jako otesanek:( v noci se vubec nevyspim:( hlasi se k prsu co hodinu a pul:( no ale co delat ve dne kdyz porad knoura a breci? Preci nemuze mit pul hodiny po kojeni hlad ne??? V jednom prsu mam kolem deci ( asi 120ml kdyz jsem zkousela odsat odsavackou) vypije ho skoro cele! Co mam delat??? Nechat ji vyrvat??? Nikdy to nevydrzim dyl jak 10 min:( jake mate zkusenosti maminky co jste meli podobne miminka?? Prestalo to?? Navic ma sedm tydnu a jeste se nesmeje:(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31594
31.1.12 15:31

Zapomeň na „přeci nemůže mít hlad“. Zkrátka jí dávej podle toho, jak potřebuje. Do toho je možná nějaký růstový spurt, bývá kolem 6týdnů.
Můžeš zkusit pustit jí lux nebo fén, uvidíš, zda na to bude reagovat, u nás se do 30s zaklapli víka :lol: Taky ji můžeš zabalit na housku (viz Karp - Nejšťastnější miminko v okolí). Můžeš si zkusit půjčit šátek (půjčučjí i v inetrnetových obchodech, třeba branakdetem.cz, latkovky.cz) a navázat ji do šátku, bude u tebe a třeba si tam schrupne lépe.

Každopádně vybrečet bych takto malé miminko (a vlastně žádné dítě) nenechala. Malí jsou jen na chvilku, ani se nenaděješ a bude velká, teď potřebuje maminku, aby se seznámila s tím velkým světem kolem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
653
31.1.12 15:31

Zkousela jsi masirovat a nahrat brisko?A kapicky Sab Simplex jsou dobre na prdiky,asi ji hodne trapi a tim prsem se jen uklidnuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3513
31.1.12 15:32

já myslím, že hlad nemá, že má jenom silnou potřebu sání. Zkusila bych dudlík.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31.1.12 15:33

Ahojíík u nás byl stejný problém a ja plaka s malou protože jsem netušila jak jí udělat dobře nic nám nepomáhalo..naše dr nám poradíla na prdíky at ji nahřívám bříško fénem ale přes ruku…a to nam jakdy pomohlo ten zvuk fénu ji uspal…měla jsem štěstí že v noci mi spinkala krásně ale přes den to stolo za to …jinak období kdy chtěla pořád pít máme taky za sebou a bylo mi řečeno naší dr že tolik pije aby přepila tu bolest…takže odmalička dáváme fenyklový čají…ted je nám 5 měsíců a Domča má pořád problémy s prdíky, ale už je zvláda lépe..shrnutí nám nic nepomohlo a vše jsme museli přetrpět..Takže držím pěsti a pevné nervy :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3513
31.1.12 15:33

jo, ještě jak píše Gladys, zkoušet zavinout. Jedině takhle mi začal malej konečně spávat přes den doma v postýlce. Jinak řičel jako tur.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
31.1.12 15:38

Janichka, měla jsem to podobné
od bříška bolení, přes skoro žádný spánek i to přibírání bylo docela veliké. Nám pomohl až dudlík, ale byl to boj, pokaždé, když jsem mu ho dala, tak ho stisknul jako prso a dudlík vylítnul :) a já blbá myslela, že ho vyhazuje, protože ho nechce :mrgreen: Jasně, že se dudlík nedoporučuje, protože může zkazit kojení a pak se špatně odnaučuje, jenže děti mají dudlací reflex vrozený, takže ho vyžadují (to dudlání) a lepší pak schovat dudlík, než palec :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651

Vyřvat v tomto věku v žádném případě, chudák mimino, vžyť by absolutně nemohlo pochopit, proč na něj máma najednou „kašle“ :zed:

Zkusil bych prvně dudlík, naše Julča ho má prakticky od narození, jinak by taky byla furt na prsu. Pokud se chce kojit často, nemusí to být jen hlady. Sáním se totiž dítě jednak psychicky uspokojí, ale taky to spustí reflexní reakci – začnou se hýbat střeva, což dětem pomáhá při prdíkách. Takže když je v břiše začne tlačit, bolí je to, sáním se jednak psychicky uklidní (a v náruči u mámy je jim nejlíp), navíc se jim střívka pohnou a podaří se jim vyprdět. A teď si vezmi, že dítě v takové situaci necháš řvát v postýlce :,(

Na noc bych doporučovala společné spaní, nebudeš muset furt vstávat a někam chodit, umožní ti to uspokojovat potřeby svého dítěte a přitom úplně nepošlapat ty svoje. Je to samozřejmě věc zvyku a někomu to vyhovovat nemusí, ale mě se to opravdu maximálně osvědčilo. Přes den můžeš použít šátek.

Ublinkává ti? Mohl by to být reflux, to pak mimina pálí žáha a pitím to chtějí spláchnout… Může být někdy i bez toho blinkání.

Příspěvek upraven 31.01.12 v 15:39

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7811

Ahoj my měli taky prdíky a malej měl každou pul hodinku hlad přes den,a pořád plakal.je to tím že dyž ma prdíky tak do sebe moc mlíčka nedostane protože ma nafouklý bříško to maš jako u dospěleho.Co sem dělala já masírovat bříško ve směru hodinovích ručičk aspon 5 krát mastičkou pupíček.My teda použivaly ještě rourku aby se malej vyprděl to sem snad dělala 6 za den a v noci ani nemluvím.Potom sme dostali homoapetika proti krečím a proti bolesti.Pak měl maly baby calm kapky ty nam taky hodně pomohly.Pokud ho to chytlo tak mě byl schopnej plakat i hodinu v kuse nehorší to bylo večer vždy v pravidelnou dobu to už měl více tydnu.Ale ´takhle sem to měla dyž sem přijela z porodnice.V noci se mě budil i 10 krat za noc .Potom sem přestala kojit a spravilo se to kojila sem ho tři měsíce jenže sem z toho byla už nervově vytížena místo abych si uživala miminka ale dyž furt plakal.Přeji ti hodně uspěchu opravdu hodně masíruj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7811
31.1.12 15:41

a jak píšou holky skus na noc zavinovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46867
31.1.12 15:41

To bude rustovy spurt. Vydrzet, davat jist, jak si rekne a vydrzet. Za par dni to prejde :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6956
31.1.12 15:42

Holky, vse co pisete jsme zkouseli:( zavinout u nas nehrozi uz od narozeni, nenavidi to:( dudel mame hube porad :mrgreen: kapicky nezabiraji zadne:( ( espumisan, sab simplex, baby calm…) brisko nahrivam jak fenem, teplou sprchou ve vanicce pri koupani i polstarkem s peckama a nic:( a sprut to asi neni protoze uz se to tak deje asi mesic( to ze furt pije)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
31.1.12 15:42

Takové mimi bych nenechávala vyplakat, potřebuje mámu..do zavinovačky ji zašněruj i ručičky a pomáhal zvuk ššššš..potřebují mít pocit těsnosti (jako v děloze) cca do 3M. Kamarádka si chválila vak přes rameno (ale to jsme neměli), tišili v něm malého..ono to bude asi těmi prdíky. Nám zabírala BioGaia (ale cca až za 14dní po prvním podání) a osvěčil se i BabyCalm..jinak masírovat bříško, cvičit z nožičkama (to nám zabíralo hodně, prováděla jsem to před a po kojení), aby se vyprděla..jinak malého kojím od narození co 2h přes den, v noci taky, někdy v noci co 3h. TeĎ má 6M a je to pořád stejné, pořád stejný hlad (ale v jiné diskuzi jsem vyčetla, že je nás víc :nevim: ). Taky jsem pila obyčejný čaj, kde jsem nasypala fenykl (čaj pro kojící matky mi přišel slabý). A smát se začal až těsně před 3M (taky jsem řešila, že se nesměje) a od té doby je to fakt smíšek :* Neboj, chce to jen vydržet, bude líp :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11620
31.1.12 15:43

Nám pomohly kapky Baby calm a laktobacílky a stočit do klubíčka. Někde jsem taky četla, že kolikovým dětem pomůže poloha v autosedčce, ale to jsem nezkoušela. A vydržet. Je to těžké, ale ono se to přežene, uvidíš! ;) Naše malá se pořádně usmívala tak v osmi týdnech, nahlas se začíná smát až po čtvrtém měsíci. To je holt na povaze miminka.
A plakat ji nenech, na to je ještě malinká.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6956
31.1.12 15:53

Doplnuji, kapeme i bio gaia, do satku taky davam, mam Red castle ale je to jen chvilkove a pak to zase zacne.

Spinkam sni uz od navratu z porodnice:( v postylce nevydrzi ani deset minut:(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky