Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky, půjdete s miminky ven v těch mrazech co teď hlásí? Mám 6 ti měs. holčičku a říkala jsem si že když bude do -10 st. že půjdu. Myslíte že můžů? Dnes navíc fouká studený vítr, ale na chvíli určitě půjdu, protože ještě není tak velký mráz ![]()
ahoj, mě dr. řikala, že dítě do půl roka max do -5. takže být tebou tak na chvíli vyrazím, mimčo je v korbičce chráněné.
Ahoj, už je tu dneska asi 10 diskuzí na toto téma.Do kočárku nefouká takže ven klidně.My chodíme za každého počasí.
Příspěvek upraven 31.01.12 v 12:53
malá mi spala i při -15°C venku na zahradě i 4 hodiny a byli jí 2 měsíce a jak je zdravá,miminko je zachumlané a schované v korbě takže na něj nefouká
Ahoj, taky se chystám ven, u nás ukazuje teploměr -5, tak to není tak hrozný, zrovna přemýšlím, jak ho obléct, protože ta procházka bude přes hodinu-možná dvě, razíme na nákup ![]()
Nainuva píše:Určitě bych raději oblékla více, dávám v čem je doma + mikinu a kombinézu. Mikinu teplou podle toho jaký je mráz. A samozřejmě do fusaku.
Ahoj, taky se chystám ven, u nás ukazuje teploměr -5, tak to není tak hrozný, zrovna přemýšlím, jak ho obléct, protože ta procházka bude přes hodinu-možná dvě, razíme na nákup
MarkyM píše:
Ahoj, už je tu dneska asi 10 diskuzí na toto téma.Do kočárku nefouká takže ven klidně.My chodíme za každého počasí.Příspěvek upraven 31.01.12 v 12:53
vzhledem k předpovědi počasí tady těch diskuzí bude ještě mnohem víc… 10 je jen začátek.
A výsledek? Někdo chodí, někdo ne a někdo jen na chvíli ![]()
tož tak.
ja chodila vždycky tak na hodku,ale musela jsem ji namazat kvalitnim kremem papulku,jinak se mi osypala jak blazen......a to mame dodnes ![]()
Petrlis píše:Nainuva píše:Určitě bych raději oblékla více, dávám v čem je doma + mikinu a kombinézu. Mikinu teplou podle toho jaký je mráz. A samozřejmě do fusaku.
Ahoj, taky se chystám ven, u nás ukazuje teploměr -5, tak to není tak hrozný, zrovna přemýšlím, jak ho obléct, protože ta procházka bude přes hodinu-možná dvě, razíme na nákup
Black_Orchids píše:MarkyM píše:
Ahoj, už je tu dneska asi 10 diskuzí na toto téma.Do kočárku nefouká takže ven klidně.My chodíme za každého počasí.Příspěvek upraven 31.01.12 v 12:53vzhledem k předpovědi počasí tady těch diskuzí bude ještě mnohem víc… 10 je jen začátek.
A výsledek? Někdo chodí, někdo ne a někdo jen na chvíli
tož tak.
ale pod deset nepujdu ![]()
No, tak já si myslím, že s těmi -5 stupni to nelze brát až tak vážně. My bydlíme ve Finsku, malá se narodila minulý rok v únoru, kdy byly tuhé mrazy i -25.. No, nechodila jsem s ní na nějaké túry, ale holt do obchodu atd. se muselo. Ona teda zimu miluje (no, poloviční Finka
) a nic se jí nestalo. Vždyť to by tady maminky s miminky narozenými v prosinci nemohly nikam jít půlroku.. Pořádně zachumlat a je to..
Nainuva píše:Black_Orchids píše:MarkyM píše:
Ahoj, už je tu dneska asi 10 diskuzí na toto téma.Do kočárku nefouká takže ven klidně.My chodíme za každého počasí.Příspěvek upraven 31.01.12 v 12:53vzhledem k předpovědi počasí tady těch diskuzí bude ještě mnohem víc… 10 je jen začátek.
tož tak.ale pod deset nepujdu
Já půjdu ![]()
Já kdybych nechodila, tak by musel starší syn zůstávat ve školce až do noci, než by ho vyzvedl manžel
Osobně v tom nevidím problém, pokud je dítě dobře zabalené v kočárku nebo v šátku pod bundou. Co by pak dělali ve státech, kde mají takovou teplotu celou zimu?
S miminkama do roku se nemá ven pod -5, s dětma do 3 let pod -10. Nejde ani tak o tu zimu, ale mráz může těm malým miminkám spálit dýchací cesty.
Black_Orchids píše:MarkyM píše:vzhledem k předpovědi počasí tady těch diskuzí bude ještě mnohem víc… 10 je jen začátek.
Ahoj, už je tu dneska asi 10 diskuzí na toto téma.Do kočárku nefouká takže ven klidně.My chodíme za každého počasí.Příspěvek upraven 31.01.12 v 12:53
tož tak.