Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Prosím vás poradte mi něco..malej mi tu už hodinu řve bolí ho bříško zkoušela jsem všechno možný..masírovat,cvičit nožičkama,kapičky jsem mu dávala..rourku jsem použila něco vyprdnul ale stejně furt hrozně brečí poradte prosím už jsem zoufalá ![]()
Zkus napustit vanu a promasirovat malemu brisko ve vane.Dej teplejsi vodu.
co mu třeba nahřát plínu a dát mu ji na bříško? A nebotakový ten pytlík s pecičkama z dm jak se nahřívá v mikrovlnce to pomohlo teda vždycky nám ![]()
ještě zkus rourku,nahřej plínu žehličkou a dej mu ji na bříško,a nebo pecičky pokud máš,houpat na míči gymnastickým nám vždy pomoholo a nebo kočárek!Teplo nám pomohlo vždy držim palce!
ivana-domca píše:
A vis urcite, ze breci bolesti briska ?
Jo jo určitě to poznám
Pokud je to bolení bříška, tak u nás zabíralo pevné zavinutí do zavinovačky, nahřáté cokoliv na bříško, dudlíka do pusinky a skákání na míči za šeptání šššš. Předtím jsme trubičkou uvolnili a promasírovali, před jídlem Espumisan…Nemá teplotu?Hlad?Třeba nemůže jen zabrat…
Jednou mi takhle kluk řval a pak jsme zjistili, že ležel na dudlíku, kterej ho tlačil..
tak jestli mu něco někde nevadí…
Vydrž!!! ![]()
kapky zabírají až třetí den všechno co radí holky vyzkoušel hlavně bud v klidu a vydrž to hold začatky je nutné si tak trochu vytrpět hlavně prcka konejši konejši a. my jsme tak měly od druheho týdne celý tyden taky jsem si nevedela rady navic jsme byla uplně psychicky doslova.. v p*** .. a to bylo nejhorší.. my užívame SAB SIMLEX kapky.. před každým kojením stojí cca100kc.. rourku taky používáme a i nahřívame masirujem navíc piju čaj pro kojici matky Laros(fenykl,plod kmínu.atd-proti nadýmaní) nic ti 100%nezabere hned.. ono ty miminka trápí nejvíc jak ty prdiky jsou na začatku tech střev.. to je nejhorší a než dojdou ke konci kdy se dají už vyprdnout nebo upustit rourkou.. třeba trpelivost a hlavně klid.. držím palce ![]()
Fén
Foukat na bříško a přitom masírovat, to nám vždycky pomohlo, když bylo nejhůř, uklidnuje i ten zvuk a občas přestat a zkusit zacvičit nožkama.
Zdravím,prosím poradte mi.Malej je ucpanej zřejmě po mrkvi,celej den furt řve,nemůže usnout.Zkoušela jsem dávat kapky,masírovat i rourku podařilo se mu vytlačit pouze jeden tvrdý bobek a stále ho bolí bříško a heká.Zkoušela jsem mu dávat fenyk.čajík,trochu vypil ale taky nepomáhá.Už fakt nevím už třetí den mi normálně nekakal.I u jídla mi hrozně řve,už nevím co mám dělat ![]()
Nevím jak máš staré dítko, nám na toto perfektně zabíral odvar z ovesných vloček, ale měli jsme už zavedený lepek ![]()
Potom pomáhalo pomoct teploměrem.Namasírovat zadeček, namazat mastičkou a pak vytlačit ten tvrdý bobek ven.
Dcera to měla po příkrmech asi měsíc než se jí trávení upravilo.