Do kolika stupňů ven?

666
30.1.12 19:26

Do kolika stupňů ven?

Zdravím, chci se zeptat, jak teď mají být ty šílené mrazy.. Do kolika stupňů pod nulou, budete brát své děti ven? (mám na mysli do děti do 1 roka) Nám je 10 měsíců a zatím tu nejvíc bylo -7C a šli jsme. Díky moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1626
30.1.12 19:32

Když dobře oblíkneš a namažeš obličejík, nic se prckovi nestane ani v -20ti :palec:
Co by si počaly maminky na Sibiři, kdyby nesměly ven :mrgreen:
Jen se nemá dávat na kočár pláštěnka, pak neodchází „pára“ a dítku to nedělá dobře..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6814
30.1.12 19:35

Kojenci do 1roku by měli chodit ven do -5 stupnu,tot doporučení lékařu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1626
30.1.12 19:37
dari74 píše:

jak kterého :mrgreen: a když člověk musí do krámu/k lékaři/na poštu… :nevim: Jako novorozenec by zbytečně ven chodit neměl, ale desetiměsíční???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28414
30.1.12 19:40

Já bych to nehrotila. Pokud je dítě zdravé, dobře oblečené, namazané … tak nevidím problém :nevim: ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6814
30.1.12 19:40

Takhle nám to řekla naše dr.jako samozřejmě nutné pochuzky se dají,ale ne nějaké dlouhé procházky. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
30.1.12 19:43

Nehrotila jsem to nikdy,minulý rok jsem povila v prosinci dceru,v lednu mi spala klidně až 3 hodiny denně i v 12-15 ti st. mrazech. Jen s víc přihruntým fusakem.
Kdybych se měla řídit všema radama doktorů,mám z dítěte již dávno hypochondra.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13765
30.1.12 19:43

V mrazech pod -10°C bych to s pobytem venku nepřeháněla. Jde o to, že pak dýcháme příliš studený vzduch, který se nestihne ohřát a může vzniknout zápal plic. Samozřejmě na nákup, poštu, k dr. ano, ale delší procházky asi ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
666
30.1.12 19:52

Právě jde mi o to, aby nechytl zápal plic nebo tak něco. Procházka mi trvá tak hoďku když si máknu tak třičtvrtě (obcházím vesnici dokola). Jinak mažu a pláštěnu na kočár nedávám nikdy, pokud neprší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2041
30.1.12 19:52

Taky bych se mrazů nebála, jak se říká s psem a s dítětem musíš jít ven za každého počasí. podle mě je horší ven nechodit. horší je to s větrem. u nás na západě Čech má k mínus 15 i pořádně fučet, to asi paty nevytáhneme :mavam: Copak malej, toho otočim, ale ta větší remcá. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
30.1.12 19:53

Nám dr. říkala, že do 3 měsíců max. do -5, do roka do -10.
Teď plánuju s mrňousem taky trochu omezit vycházky. Ale každý den přes poledne aspoň na 20 minut chci jít, jinak promění barák v kůlničku na dříví :twisted:

• Citovat
  • Upravit
81481
30.1.12 19:55

Dcera mi spí nejlépe venku v kočárku. Jsem rozhodlá dát ven tak do těch - 10, pak bych už spaní řešila jinak.
Na cesty na MHD, do obchodu, do MC… půjdem asi za jakéhokoli mrazu, těch pár minut přechodu snad zvládne ez újmy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
30.1.12 19:56
dari74 píše:

platí pro novorozence

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1209
30.1.12 20:00
eVerča píše:
Když dobře oblíkneš a namažeš obličejík, nic se prckovi nestane ani v -20ti :palec:
Co by si počaly maminky na Sibiři, kdyby nesměly ven :mrgreen:
Jen se nemá dávat na kočár pláštěnka, pak neodchází „pára“ a dítku to nedělá dobře..

Holky, jak je to s tou pláštěnkou? Dávat, nedávat? Všude čtu něco jiného :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
30.1.12 20:02

Holky unás a to ještě nehlásí tu velkou zimu máme ráno ai tak do 11 h klidně i mínus 14 C..
Kdybych měla mimi, tak bych šla tak kolem -10 víc ne.. Mě samotné vy se nechtělo a nevidím v tom nějaký přínos :think: …se někde klepat a nebo řešit, jestli neni mimču zima..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí