Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zdravím, chci se zeptat, jak teď mají být ty šílené mrazy.. Do kolika stupňů pod nulou, budete brát své děti ven? (mám na mysli do děti do 1 roka) Nám je 10 měsíců a zatím tu nejvíc bylo -7C a šli jsme. Díky moc.
Když dobře oblíkneš a namažeš obličejík, nic se prckovi nestane ani v -20ti ![]()
Co by si počaly maminky na Sibiři, kdyby nesměly ven ![]()
Jen se nemá dávat na kočár pláštěnka, pak neodchází „pára“ a dítku to nedělá dobře..
Kojenci do 1roku by měli chodit ven do -5 stupnu,tot doporučení lékařu.
dari74 píše:
jak kterého
a když člověk musí do krámu/k lékaři/na poštu…
Jako novorozenec by zbytečně ven chodit neměl, ale desetiměsíční???
Já bych to nehrotila. Pokud je dítě zdravé, dobře oblečené, namazané … tak nevidím problém
![]()
Takhle nám to řekla naše dr.jako samozřejmě nutné pochuzky se dají,ale ne nějaké dlouhé procházky. ![]()
Nehrotila jsem to nikdy,minulý rok jsem povila v prosinci dceru,v lednu mi spala klidně až 3 hodiny denně i v 12-15 ti st. mrazech. Jen s víc přihruntým fusakem.
Kdybych se měla řídit všema radama doktorů,mám z dítěte již dávno hypochondra.
V mrazech pod -10°C bych to s pobytem venku nepřeháněla. Jde o to, že pak dýcháme příliš studený vzduch, který se nestihne ohřát a může vzniknout zápal plic. Samozřejmě na nákup, poštu, k dr. ano, ale delší procházky asi ne.
Právě jde mi o to, aby nechytl zápal plic nebo tak něco. Procházka mi trvá tak hoďku když si máknu tak třičtvrtě (obcházím vesnici dokola). Jinak mažu a pláštěnu na kočár nedávám nikdy, pokud neprší.
Taky bych se mrazů nebála, jak se říká s psem a s dítětem musíš jít ven za každého počasí. podle mě je horší ven nechodit. horší je to s větrem. u nás na západě Čech má k mínus 15 i pořádně fučet, to asi paty nevytáhneme
Copak malej, toho otočim, ale ta větší remcá. ![]()
Nám dr. říkala, že do 3 měsíců max. do -5, do roka do -10.
Teď plánuju s mrňousem taky trochu omezit vycházky. Ale každý den přes poledne aspoň na 20 minut chci jít, jinak promění barák v kůlničku na dříví ![]()
Dcera mi spí nejlépe venku v kočárku. Jsem rozhodlá dát ven tak do těch - 10, pak bych už spaní řešila jinak.
Na cesty na MHD, do obchodu, do MC… půjdem asi za jakéhokoli mrazu, těch pár minut přechodu snad zvládne ez újmy.
dari74 píše:
platí pro novorozence
eVerča píše:
Když dobře oblíkneš a namažeš obličejík, nic se prckovi nestane ani v -20ti
Co by si počaly maminky na Sibiři, kdyby nesměly ven
Jen se nemá dávat na kočár pláštěnka, pak neodchází „pára“ a dítku to nedělá dobře..
Holky, jak je to s tou pláštěnkou? Dávat, nedávat? Všude čtu něco jiného ![]()
Holky unás a to ještě nehlásí tu velkou zimu máme ráno ai tak do 11 h klidně i mínus 14 C..
Kdybych měla mimi, tak bych šla tak kolem -10 víc ne.. Mě samotné vy se nechtělo a nevidím v tom nějaký přínos
…se někde klepat a nebo řešit, jestli neni mimču zima..