Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
my tu máme smogovou kalamitu od listopadu do února.
Dneska ráno ale byla fest kosa, skoro -20, takže jsem akorát zašla s malou do školky a za chvilku pro ni půjdu zpátky, mladší dneska ven nepůjde vůbec. nevidím důvod je tahat ven za každého počasí, umí se zabavit i doma v teple. A skleníkové kytky to nejsou, za celou dobu ani jedna nemoc,ani jednou ATB a to dcerka chodí od září do školky a nic.
Prostě všeho s mírou ![]()
a včera večer jsme zapomněli přiložit do kamen v kuchyni a ráno tam byly 4 stupně ![]()
My (7 měs.) chodíme tak do -10, když není moc vítr. Spát ji ven moc nedávám, z různých důvodů je zvyklá spát odmala v posteli a spí tam nejlíp. Kočár jsem líná tahat, navíc ho nemá moc ráda, tak nosím v Manduce a přes nás manželovu péřovku. Tam je myslím limitující foukání na obličej, stačí vánek a je to nepříjemný. Mažu Weledou nebo Bepanthenem, ale míň než -10 se bojím a i to jen na chvilku. Jak mi začne tuhnout pusa, mažu domů.
Ten smog to je hrůza to se vám ani nedivim, že se vám nechce ven ![]()
Holky,
jedeme na hory se 4mesicnim prckem, malo by tam byt okolo -6st.
Ako to je s tym chodenim po vonku? Do kolko stupnov a ako dlho?
Davate nieco cez pusu? Mne to pride divne, ze si dieta dycha ten isty vzduch dokola. ![]()
A co plastenka ked snezi?
Diky.
Šla bych do -10 st. maximálně na půl hodiny. A přes stříšku bych hodila plínu.
Já jí do fusaku dala deku a tu jsem zvedla, aby měla před obličejem tunýlek. Ten si zadýchala, takže nedýchala ten úplně ledový vzduch. Pláštěnku moc ne, uvnitř se sráží vlhkost. Ale tak při velkém sněžení asi jo.
Maximálně do -10, přímo přes pusu nic nedávat, namrzne na tom dech.
Diky diky..
A este cim mazerw ksichtak?
Mam od Biodermy Cold Cream, ale obsahuje vodu, i ked je urceny do chladu.. ![]()
@miisenka měla jsem krém Bubchen přímo do takového počasí - Wind&Wetter
@miisenka může obsahovat vodu. tady je to dobře vysvětlený https://www.emimino.cz/…rankovani/3/
@lucenka
tak som si to precitala, ale jak poznam ci to je olej vo vode, alebo voda v oleji?:-)
Zrovna jsem byla v tydnu s malou u doktorky a ptala jsem se na to, kdxz neni prudky vitr, tak do -5 bez omezeni, -5 az -10 na cca pul hodiny, pri prudkem vetru doporucila chodit jen do nuly