4 měsíce a koliky neustupují!

30.1.12 20:32

4 měsíce a koliky neustupují!

Milé maminky,

o kolikách jsem se zde dočetla už hodně, přesto jsem se chtěla zeptat, kdy vaše dítko kolikami přestalo trpět? Mé dceři jsou teď 4 měsíce a v podstatě ji neznám jinak než uplakanou, rudou ve tváři a stále tlačící. S kakáním to spojené není, to je pravidelné jednou denně. Často se říká, že těmi kolikami miminka trpí ve večerních hodinách, ale u nás je to celý den. :,( Jen v kočárku a v noci se uklidní. To já pak čerpám nové síly na další utěšování.
Moc jsem se na mimi těšila, ale bohužel si zatím mateřství moc neužívám.
Zkusila jsem už všechny dostupné kapky na trhu, včetně babských rad, ale nic ji pořádně nepomáhá. Jsem už zoufalá, vůbec se to nelepší. Dokonce jsem byla s malou i na sonu bříška, kde se potvrdila pouze výrazná pneumatizace trakčníku.Bohužel nekojím a tak jsme vyzkoušeli i různá mléka - i se 100% naštěpenou bílkovinou nebo bezlaktózové - žádná změna se neprojevila.
Myslíte, že až začneme s příkrmy, tak se může situace zlepšit?

Moc děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
100
30.1.12 20:37

Ahoj, nepotěším tě, nám řval syn asi 5 měsíců dost strašně, prostě na prdíky nepomůže nic :,( musí se to přetrpět. Zlepšilo se to, se zaváděním příkrmů a začla sem dávat Bebu sensitiv po pátým měsíci. Dohromady řval asi 8 měsíců, než začal stoupat a zabavovat se sám..přestal uplně :) ted po roce mám nejhodnější miminko :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14535
30.1.12 20:38

Ahoj, myslím že jste udělali všechno. Naše malá trpěla hodně na koliky, ale po 3. měsíci se to začalo zlepšovta. Ona aleměla problémy i s kakáním, takže to byly boje. Když jsme začali podávat příkrmy, tak to konečně přestalo a od tý doby káká i prdí jedna radost. Budu držet palce, ať je to i váš případ a přeju pevné nervy :hug: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12681
30.1.12 20:38

První 4měsíce to u nás byla tragédie, koliky nám skončili ze dne na den na začátku 5.měsíce. Nějaký kapičky-sab, espumisan,…vyhozený peníze, s náma to ani nehlo, dělali jsme vše a nic. pomohlo jedno- to, že vyrostl. Takže budete muset vydržet- u některých dětí koliky zmizí dřív, u některých později. Kamarádka má 15.měsíčního kluka a na bříško trpí hodně do dnes. Nám je 7měsíců, můžu sníst co chci, malej taky a bříško v pohodě. Přeji hodně sil, my už máme zaplať pánbůh to příšerný miminkovský období za sebou :roll: Nebude trvat dlouho a koliky přejdou, už jste za nejhorším :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mišelin
30.1.12 20:42

To ti nezávidím, dcera na to také trpěla. Vyzkoušeli jsme všechny doporučené kapičky, až jsem zde v diskuzích našla BABYCALM - docela neznámé v lékarnách. Vždy pár kapek před mlíčkem. Jednou denně jsem dávala probiotické kapičky BIO GAIA, jsou dost drahé, musí být v lednici, ale nemohu si vynachválit. Nicméně účinky se dostaví až tak po třech dnech, takže vydrž! Na bříško plínku, kterou jsem nahřívala žehličkou. Existují i antikolikové lahvičky a kojenecká mléka. Vím, všechno stojí prachy, ale ten stres ti za to nestojí! Pokud se uklidní v kočárku, zpozoruj, jestli ji neulevuje drncání, když ji chováš, plácej jemně po zadečku. Také pomáhá nechat rozbalenou a tzv. at se vykope…
Já dceru chovala a dindala třeba i celou noc, bylo to úmorné.naštěstí do konce 4 měsíce koliky zmizely, ale já kojila…zkus ještě vydržet do příkrmů, určitě se informuj, které příkrmy nadýmají, může na to být dost citlivá, ale příkrmy bych ji nedávala, dokud se bříško alespon trochu neuklidní.

Nevím jak často měníš mléka, také to nedělá dobře. Zkus vybrat nějáké antikolikové a dávat jej alespon týden.AVENT lahvička je super, nebo MAM antikoliková.Alespon jednu si kup.

Co to je peumatizace tračníku?

• Citovat
  • Upravit
35

Ahojik, malá mi na bolení bříška taky strašně trpěla a můžu říct že příchodem 5tého měsíce vše zmizelo. Tak najednou se začla víc hýbat, přetáčet se na bříško, radostně kopkat nožičkama a bylo po bolesti. To co píšeš je úplně to samé co jsme prožívali my a už jsem z toho taky byla zoufalá. Takže držím palce ať vás bolení brzo opustí. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12735

Já tě nechci vyděsit, ono se to bude lepšit, ale my jsme na to trpěli do 20 měsíců, taky jsem šílela, nakonec zabíralo když byla už větší dát na bříško něco teplého. U mimča nepomáhalo nic. Do dneška má bobek pak bolení bříška, když papá něco nadýmavého. Bohužel to podědila po mé mamince. Ale my jsme trpěli i na zácpy. U mimisku rourkovat, kapičky, nahřívat a vydržet, vydržet. JInak zkus dávat pít fenyklový čajík.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
241
30.1.12 20:44

ahoj nám skončily bolení bříška asi v prvním měsíci (kojený a na UM půl na půl)…pak a teď sice prdí, ale neplaká a nevzteká se… bříško jsme jak byl maličký masírovali Pupíkem a nebo huždali prdelkou a cvičili nožičkama..teďka už na to netrpí.
Bobišci jste :( nezávidím vám to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
168
30.1.12 20:44

Ahojky nám jsou 4 měsíce a do té doby to bylo peklo šílený pořád jen řev řev ted to na chvilku přešlo uplně,je to týden co dávam mrkvičky a tak a je to tu opětú a ještě k tomu zácpa :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
30.1.12 20:51

No jak my jsme začli s mrkvičkou tak jsme taky bojovali se zácpou, údajně pomůže šťáva ze švestek, hrušek, nebo dýně. Všechno jsme vyzkoušeli ale nám teda nepomohlo nic. A teď už se malá naučila kakat „dospělácky“ :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14535
30.1.12 20:53

mrkev staví, nesmí se dávat pořád :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.1.12 21:05
Mišelin píše:
To ti nezávidím, dcera na to také trpěla. Vyzkoušeli jsme všechny doporučené kapičky, až jsem zde v diskuzích našla BABYCALM - docela neznámé v lékarnách. Vždy pár kapek před mlíčkem. Jednou denně jsem dávala probiotické kapičky BIO GAIA, jsou dost drahé, musí být v lednici, ale nemohu si vynachválit. Nicméně účinky se dostaví až tak po třech dnech, takže vydrž! Na bříško plínku, kterou jsem nahřívala žehličkou. Existují i antikolikové lahvičky a kojenecká mléka. Vím, všechno stojí prachy, ale ten stres ti za to nestojí! Pokud se uklidní v kočárku, zpozoruj, jestli ji neulevuje drncání, když ji chováš, plácej jemně po zadečku. Také pomáhá nechat rozbalenou a tzv. at se vykope…
Já dceru chovala a dindala třeba i celou noc, bylo to úmorné.naštěstí do konce 4 měsíce koliky zmizely, ale já kojila…zkus ještě vydržet do příkrmů, určitě se informuj, které příkrmy nadýmají, může na to být dost citlivá, ale příkrmy bych ji nedávala, dokud se bříško alespon trochu neuklidní.

Nevím jak často měníš mléka, také to nedělá dobře. Zkus vybrat nějáké antikolikové a dávat jej alespon týden.AVENT lahvička je super, nebo MAM antikoliková.Alespon jednu si kup.

Co to je peumatizace tračníku?

Ahoj, lahvičku Anti-colic od MAM mám od začátku, kapičky i Bio Gaia jsme měly, bohužel ani po dobrání se nic nezměnilo. Mléka jsem měnila ze začátku, kdy jsem si myslela, že za to může nějaká složka mléka. Teď už jsme standardně na Bebě HA. Ta pneumatizace znamená prostě nahromaděné plyny v zažívacím ustrojí…jinak je prý vše v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.1.12 21:05
Terrad píše:
mrkev staví, nesmí se dávat pořád :?

tak na ni si radši taky dám pozor, díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.1.12 21:12

Moc děkuji za vaše příspěvky. Budu doufat, že čas to prostě spraví. Nic jiného už nám totiž nezbývá…Je to záhul. Ani k nám nemůžou moc chodit návštěvy, protože bychom se přes ten neustálý pláč neslyšeli. Teď naštěstí se někdy nechá utěšit písničkou, takže trénuje hlasivky jak malá tak i já :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14535
30.1.12 21:13

ono se to zlepší až se bude hýbat, ale věřím že je to náročný :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie