Nechat vyplakat?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
31.1.12 16:20
Aty píše:
já si myslím, že to bude „náročné dítě“ doufám, že ten termín píšu dobře. prostě citlivější, vyžadující stálý kontakt s maminkou. pláčem s tebou komunikuje, a i to se musí naučit. pravděpodobně je citlivější na okolní vzruchy a má problém to vše správně zpracovat. ale vesměs tyto náročné děti jsou kolem třetího roku věku klidnější než jiné děti. určitě doporučuji nějakou literaturu na toto téma, vím, že v časopisu maminka, nebo betty byl jednou poměrně rozsáhlý článek o těchto dětech.

Taky jsem to cetla :) Takto male mimi nema smysl vyplakat,nema na to hlavicku a nepochopi to :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hodaka
31.1.12 16:21
Čekatelka píše:
v šestém týdnu bývá růstový spurt, opakuje se na konci třetího měsíce a pak v šestém měsíci, dítě často pláče, u prsa se vzteká, kojení trvá dlouho. Chce to vydržet, tvorba mléka se přizpůsobí dítěti. Hodně matek dá raději flašku a kojení ukončí, ale ono se to upraví, spurt obvykle trvá týden
Hodaka píše:
Nám to začlo kolem 6týdne :roll: zavinutí řev, nezavinutí řev, nošení ve vaku řev, dudlík řev :lol: mlíka habaděj, už jsem skoro nic nejedla, starý chleba :zed: do těch 6 týdnů „dokonalé“ miminko, v noci se vzbudil tak 2× přes den jsem ho budila po 3 hodinách, zlatíčko, neplakal :andel:
Nejhorší to bylo k večeru, kolem 5 hodiny, už jsem byla vynervovaná do předu :roll: pak jsem jednou nakojila, tahal, škubal se, vztekal se, a po kojení jsem mu dala flašku s Nutrilonem, vytáhl tuším 50, tak bylo rozhodnuto ;) a to jsem mléka měla opravdu hodně, nevím proč se tohle dělo, u starších jsem to neznala.Druhý den už byl zase :andel: takže nám pomohlo nekojit.

to vím, jenže já chci mateřství užít, ne být jak zombie, což jsem po tom necelém týdnu byla :lol: a kojit za každou cenu? :nevim: po hodině mu strkat prso, a poslouchat řev, ve dne v noci.

• Citovat
  • Upravit
5233
31.1.12 16:26

Tak to je opravdu záhada.
Malá mi teda řvala taky pořád.Dávala jsem ji Babycalm a Bio Gaiu a to nám celkem zabralo.Ale řvala pořád.Mlíka jsem měla dostatek a prsa nalité,že bych mohla rozdávat.Tak jsem si odstříkala mlíko a zkusila jsem jí ho po nakrmení dát.Asi tak 70 ml.To vypila a spala.Z toho jsem usoudila,že měla asi hlad.Tak to zkus.Nic jiného ti neporadím.Stejně máš vše vyzkoušené.
Držím palce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5394
31.1.12 16:47

Nečetla jsem ostatní příspěvky…

vyplakat nikdy!!!

Sama jsem měla uplakané miminko od narození, neodložitelné, skoro nespící. Podstoupili jsme tolika vyšetření. Ultrazvuk bříška a střev, rentgen hrudníčku, řešil se reflux, případné alergie na mlíčko. Vše negativní, jen ten malý reflux. Skončili jsme na neurologii, dělali jí EEG vše ok. Naše diagnoza, dráždivé, neklidné dítě…v budoucnu je možnost hyperaktivity.
Vyplakání není dobrá věc. Prostě jsme malou uhoupávali na míči a až od pátého měsíce jsme přitvrdili. Prostě bez houpání uložili do postýlky, nejprve u ní seděli, po té jsme se k ní vraceli a dávali dudlíka.

Je toho strašně moc, co může být problémem u vašeho miminka, ale také může být naprosto vpořádku jen prostě hodně pláče.
Držím palečky…u nás trvala krize čtyři měsíce a po té se to pomaloučku zlepšovalo, od půl roku je to zvladatelné.

ať je to sebevíc strašné, miminko by nemělo cítit, že je odložené…proto případně pořídit šátek, vak…atd. Na spinkání je dobrá závěsná kolíbka hacka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14475
31.1.12 17:01

já musím opět vychválit Karpa - zavinutí, bílý šum, dudlík do pusy :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5394
31.1.12 17:12
Čekatelka píše:
já musím opět vychválit Karpa - zavinutí, bílý šum, dudlík do pusy :potlesk:
u nás to nezabralo :nevim:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
319
31.1.12 17:29

A není jí zima? Konějšit, houpat, dávat prso, kdy ona chce, masírovat bříško. Ještě mě napadlo - nejezte sladkosti - ŽÁDNÉ, žádná cibule, česnek. Hodně trpělivosti, věřím, že si to začnete také užívat. Já se mohla zbláznit okolo 4. měsice a tak jsem zavedla režim, ráno pokud mi neusnul u prsa doma v naší posteli - vím, že se to nemá, vytáhla jsem kočár a šli jsme. Po obědě skoro nikdy neusnul a to už jsem věděla, že by řval, tak taky kočár. Dobře jsem tak zhubla. Bylo to taky v zimě, zabalená, jak sněhulák. I když takové velké mrazy nebyly. Nebojte, bude líp.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
710
31.1.12 18:07
tomikadze píše:
Jo, přesně to dsamé my. Pak jsme dostali probio kapky a ty hodne pomohly. Já teda rodila císařem a to jsou prý děti uřvanější.. Mně malý navíc přes den vůbec nespal, max 20min za celý den, kojení taky po hodině, jen jsem si dávala bacha, abych nenakojila dřív, protože prej zůstane v bříšku natrávené mlíčko a miminku je špatně.
Co se týče úsměvu má ještě čas.
No a s tím kojením tě nepotěším, ačkoli to není pravidlem, já kojila po hodině až do 8m a oddechla jsem si, když kojo nešlo..

Jo ještě jse si uvědomila, když čtu dál diskuzi, že malý se dodnes v noci budí asi pětkrát, ale usíná sám, jak večer, tak přes den a i když porád šmejdí, je v podstatě nadprůměrně šikovné, bystré dítě. Paní doktorka nám v poradně často opakuje, že to tam ještě neměla… Tak hlavu vzhuru. Bud se prcek zlepší, nebo si zvykneš :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6956
31.1.12 18:34

renatkau: sladke? Fakt? to taky nadýma? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5233
31.1.12 20:00

Tak o tom taky nevím.Jím sladké od doby co se malá narodila a celkem dost.A nemá problémy s prdíkama.Ze sladkého?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mišelin
31.1.12 20:10

Já měla s malou peklo do 3 měsíců!! Přes den spala max. 2 x půl hoďky, kojila jsem co hodinu, vlastně jsem nic jinýho nedělala. Dcera pořád řvala a já jen chovala, kojila, konejšila. Na prdíky pomáhaly kapičky BABYCALM a BIO GAIA. Pak jsem zavedla tvrdší režim a ndoporučení několika pediatrů. Kojení - pauzy mezi kojením prodlužovala každý den o 15 minut. Až jsem se dostala na 2 hodiny mezi kojením. Doba kojení (dříve třeba i 40 minut), po zavedení režimu opět pomalu ubírala délku až na max. 15 minut.
Zavedla jsem dopolední i odpol. spánek, prostě každý den ve stejný čas šup do postýlky a nechat plakat, pouze každých 5 - 10 minut přijít pohladit, někdy pokonejšit a opět nechat. V noci nemám rad, nedokázala jsem ji nechat řvát a byla jsem unavená, takže spinkala semnou a prso jsem ji dala kdykoliv chtěla. Opět pomalým způsobem se naučila spávat u sebe v postýlce. Všechno je to na dlouhou dobu a hodně trpělivosti a hlavně důslednost!!!
Nechat vyřvat určitě ne. Známá takhle nechaval svého syna a měl z toho velké zdravotní problémy a dnes jsou mu 2 roky a nezdá se mi psychicky ok. Známá razila takový chladný přístup ve všem…to fakt za to nestojí. Vydrž!! čím starší, tím lepší to bude

• Citovat
  • Upravit
31.1.12 20:22
Janichka píše:
Moje 7 tydeni holcicka celej den place:( jsem uz zoufala, nechci ji nechat plakat tak ji furt poponasim a snazim se ji zabavit, ale nic nepomaha:( navic mame prdiky:( uz ted v sedmi tydnech pres den temer nespi, tak 2 hod ne v kuse ale po pul hodinach:( porad chce pit, tak po hodine:(, plne kojim a mleka mam dost. Porodni vaha 2480g nyni v sedmi tydnech ma 4550g. Je jako otesanek:( v noci se vubec nevyspim:( hlasi se k prsu co hodinu a pul:( no ale co delat ve dne kdyz porad knoura a breci? Preci nemuze mit pul hodiny po kojeni hlad ne??? V jednom prsu mam kolem deci ( asi 120ml kdyz jsem zkousela odsat odsavackou) vypije ho skoro cele! Co mam delat??? Nechat ji vyrvat??? Nikdy to nevydrzim dyl jak 10 min:( jake mate zkusenosti maminky co jste meli podobne miminka?? Prestalo to?? Navic ma sedm tydnu a jeste se nesmeje:(

tak my jsme to přežili, nejvíc plakání před nočním spaním, během dvou měsíců mi málem narostl hrb…ale ve třech měsících už to bylo lepší a jediná neřest zůstala a to usínání na rukách. Při nýnějších 4,5 měsících je Maty schopný usnout sám a ani u toho tak nenařve, dva dny to byl boj, ale jde to. Držím pěsti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6956
31.1.12 21:59

Dekuju holky, jste super. Nejvic mi pomaha ze v tom nejsem sama :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
319
2.2.12 10:03

No jasně. Myslela jsem, že je to známé - nejíst sladkosti při kojení, myslím, že nám to říkali dětské sestřičky. Že pak z toho bolí bříško.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11620
2.2.12 10:30

Naše malá měla bolení ať jsem jedla co jedla. Bohužel to samé syn kamarádky a synovec, tak bych řekla, že se vliv stravy trochu přeceňuje. Plakala, když jsem byla doslova o starém chlebu, másle a vodě úplně stejně, jako když jsem jedla téměř normálně, a to i čokoládu. Moje snaha omezit prdy vedla jen k mému odvitaminování a rýmě, kterou pak malá chytla taky. Mě nespala v noci, někdy usnula až o půl druhé. Dnes už máme luxusní režim, spíme dopoledne, odpoledne. Pouze je problém s usnutím večer, ale i to se zlepšuje. Navíc se často ještě za hodinku spánku vzbudí na kojo, ale pak spí až tak do 2 do rána. Nenechávej moc plakat a vydrž, odměnou bude nakonec spokojené miminko. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí