Úsměv syna na čelo

45
1.2.12 14:52

sociální úsměv

Chtěla bych poradit,
mám syna (9 týdnů). Narozený o měsíc dříve císařským řezem. Začal se usmívat, ale při úsměvu se dívá na čelo. Na hračky se také směje, hezky je zaměří a usměje se. V postýlce si víská, ale když ho vezmu do náruče, tak zvážní a pokud se usměje, tak s očima zaměřenýma na čelo. Nevím, zda je to běžné. Od začátku mi přijde, že se do očí moc nedívá. Někdy moji tvář pohledem úplně mine, i když na něj mluvím a snažím se mu být v cestě. Je to běžné?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4326
1.2.12 14:56

Mám taky synka, dneska 9týdnů… ;) :D Mám ten samý pocit, že kouká spíš na čelo. Já mám teda hnědé vlasy a ofinu, tak jsme si říkala, že ho to více přitahuje. Ale reaguje hezky. Posledních pár dní se už směje několikrát denně. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3230
1.2.12 15:01

Je to běžné, mně se malá zpočátku místo do očí koukala na linii vlasů, vlastně všem tam koukala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81480
1.2.12 15:06

Kluk mi to dělal taky. často se mi koukal na vlasy a skoro vůbec do očí. pořád jsem se bála, že je autista. :roll: :lol: Teď je naprosto normální, do vlasu se mi nedívá. :lol:
U dcery jsem ten pocit nikdy neměla, manžel jo. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
1.2.12 15:11

já jsem to i někde četla, že mimina se nejdřív dívaj na čelo, protože tam vidí ten kontrast kůže-vlasy, takže je to nejspíš úplně v pořádku :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
61
1.2.12 15:15

Nejsem si jistá, ale miminka prý vidí auru, tak proto se dívají nahoru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7661
1.2.12 15:35

Myslím, že je to u miminek běžné, zaměřují se nejdříve na světlo/stín a čelo je z celého obličeje nejsvětlejší.
Ale některým to zůstane napořád, všimněte si třeba Adiny Mandlové ve starých filmech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
666
1.2.12 20:23
IvaLe píše:
Nejsem si jistá, ale miminka prý vidí auru, tak proto se dívají nahoru.

Souhlasím, někde jsem o tom četla článek až mě mrazilo, byl už večer :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45
2.2.12 08:46

Právě proto se ptám. Kvůli autismu. Zdá se mi, že hračky ho zajímají víc než já… :(.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45
2.2.12 09:15
Alpaka píše:
Kluk mi to dělal taky. často se mi koukal na vlasy a skoro vůbec do očí. pořád jsem se bála, že je autista. :roll: :lol: Teď je naprosto normální, do vlasu se mi nedívá. :lol:
U dcery jsem ten pocit nikdy neměla, manžel jo. :nevim:

Právě proto se ptám. Kvůli autismu. Zdá se mi, že hračky ho zajímají víc než já… .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81480
2.2.12 13:46
planika píše:
Alpaka píše:
Právě proto se ptám. Kvůli autismu. Zdá se mi, že hračky ho zajímají víc než já… .
:lol: POčkej, až si budeš za 2 roky číst tuto diskuzi jako já těeď čtu tu svou. :roll: Měla jsem pocit, že mě syn ignoruje, vůbec se na mě nesmál, smál se na svojí kraávu a obraz na stěně. Úplně jsem na tu plyšovou kravku žárlila a chtěla jí vyhodit. :twisted:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45
3.2.12 09:49
Alpaka píše:
planika píše:
Alpaka píše:
Právě proto se ptám. Kvůli autismu. Zdá se mi, že hračky ho zajímají víc než já… .
:lol: POčkej, až si budeš za 2 roky číst tuto diskuzi jako já těeď čtu tu svou. :roll: Měla jsem pocit, že mě syn ignoruje, vůbec se na mě nesmál, smál se na svojí kraávu a obraz na stěně. Úplně jsem na tu plyšovou kravku žárlila a chtěla jí vyhodit. :twisted:

Tak uvidíme. Modrou rybu z kolotoče ustřihávat nebudu :lol: a budu věřit, že zůstane u diagnozy „žárlivé matky“ :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2422
3.2.12 10:42

Ahojte holky, z úsměvů dítek na cokoliv jiného si nic nedělejte, naše malá byla stejná, až když měla tak třia půl měsíce tak se začala smát i na rodiče :D a cizí lidi, teď má půl roku a když vidí někoho neznámého nakrabatí čelo, zašklebí se a řev.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45
3.2.12 13:15

Když já nevim. Usmívá se a zevluje pohledem všude možně, i když si vezmu jeho hlavu do dlaní, tak se ne mě nepodívá :( .

baaruunkaa píše:
Ahojte holky, z úsměvů dítek na cokoliv jiného si nic nedělejte, naše malá byla stejná, až když měla tak třia půl měsíce tak se začala smát i na rodiče :D a cizí lidi, teď má půl roku a když vidí někoho neznámého nakrabatí čelo, zašklebí se a řev.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TessAg
3.2.12 13:34

Já měla opačný „problém“ :D až moc mi koukala do očí, až mi to přišlo divný… Ale jak píše baaruunkaa, od těch cca 3m je „normální“ :D

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure