Je špatné u miminka letadlo?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10996
3.2.12 23:15
acimedaca píše:
ve 3m by se děti měly naučit správně pást - chytrá knížka říká : že pokud dítě dělá letadlo ve 3m, je to důsledek špatného nošení v náručí - svislého nošení. Dítě rozhazuje rukama, neumí se opřít o horní končetiny a polohu zastabilizovat. Tím, že se neopírá o horní končetiny, těžiště se přesouvá na oblast bříška nebo dokonce na hrudníček, což ve finále vede k záklonu hlavičky a celého těla......a pak prý děti dělají letadlo kolem 5m - pokud umí dobře první a druhé vzpřímení (na lokty a pak na dlaně), tak je to v pořádku a předchází to dovednosti „pivotování“ kdy se dítě točí na břiše kolem svojí osy

Pardon zakladatelko, že se vmísím do tvé diskuse, ale tohle mě zaujalo - tento příspěvek. Naše cca 10ti mesíční dělá tak nějak vše dohromady, jak píšeš. Dělala a dělá letadlo, ale taky hezky pase koníčky, pivotuje, také se nejdříve plazila pozadu, ale už asi týden ji to jde i do předu, ale úplně na kolínkách není. Co prosím tě, znamená když zaklání hlavičku, ale jen někdy a to skoro až k zadečku? A u toho zaklánění ještě poskakuje na ručičkách :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10996
4.2.12 16:18

Nikdo prosím, neví proč to naše holčička dělá? Hlavně jestli to nevadí jejímu tělíčku? Dotaz výše :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1031
4.2.12 21:13
Trojlístek píše:
Nikdo prosím, neví proč to naše holčička dělá? Hlavně jestli to nevadí jejímu tělíčku? Dotaz výše :nevim:

ahoj,já si myslím,že jen prostě blbne,ale kdo ví… :?: náš malý zase jak leží na zádech,tak když se vzteká,tak se nohama odrazí,že zvedne zadek od země a tříská sebou o zem :roll: :D ale fest

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53
4.2.12 21:42

ahoj, taky bych se přikláněla k tomu, že blbne. Naše malá skoro 9měsíční krásně pase, vzpírá se na dlaních, pivotuje, couvá, teď už jí to jde taky trošku dopředu a k tomu taky celkem často dělá letadlo. Přijde mi, že to dělá proto, že se chce k něčemu dostat a nejde jí to a nebo když chce ke mně :D . Taky doufám, že si tím nijak neubližuje…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10996
5.2.12 16:08

Tak snad jen blbne, protože se u toho vždycky hodně nahlas směje, ale ten záklon hlavičky až k zadečku se mi moc nezdá :nevim: nedělá to moc často, ale někdy to dělá skoro celý den :think: Jinak letadlo je nás taky běžné, tak nějak přiměřeně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí