Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
acimedaca píše:
ve 3m by se děti měly naučit správně pást - chytrá knížka říká : že pokud dítě dělá letadlo ve 3m, je to důsledek špatného nošení v náručí - svislého nošení. Dítě rozhazuje rukama, neumí se opřít o horní končetiny a polohu zastabilizovat. Tím, že se neopírá o horní končetiny, těžiště se přesouvá na oblast bříška nebo dokonce na hrudníček, což ve finále vede k záklonu hlavičky a celého těla......a pak prý děti dělají letadlo kolem 5m - pokud umí dobře první a druhé vzpřímení (na lokty a pak na dlaně), tak je to v pořádku a předchází to dovednosti „pivotování“ kdy se dítě točí na břiše kolem svojí osy
Pardon zakladatelko, že se vmísím do tvé diskuse, ale tohle mě zaujalo - tento příspěvek. Naše cca 10ti mesíční dělá tak nějak vše dohromady, jak píšeš. Dělala a dělá letadlo, ale taky hezky pase koníčky, pivotuje, také se nejdříve plazila pozadu, ale už asi týden ji to jde i do předu, ale úplně na kolínkách není. Co prosím tě, znamená když zaklání hlavičku, ale jen někdy a to skoro až k zadečku? A u toho zaklánění ještě poskakuje na ručičkách ![]()
Nikdo prosím, neví proč to naše holčička dělá? Hlavně jestli to nevadí jejímu tělíčku? Dotaz výše ![]()
Trojlístek píše:
Nikdo prosím, neví proč to naše holčička dělá? Hlavně jestli to nevadí jejímu tělíčku? Dotaz výše
ahoj,já si myslím,že jen prostě blbne,ale kdo ví…
náš malý zase jak leží na zádech,tak když se vzteká,tak se nohama odrazí,že zvedne zadek od země a tříská sebou o zem
ale fest
ahoj, taky bych se přikláněla k tomu, že blbne. Naše malá skoro 9měsíční krásně pase, vzpírá se na dlaních, pivotuje, couvá, teď už jí to jde taky trošku dopředu a k tomu taky celkem často dělá letadlo. Přijde mi, že to dělá proto, že se chce k něčemu dostat a nejde jí to a nebo když chce ke mně
. Taky doufám, že si tím nijak neubližuje…
Tak snad jen blbne, protože se u toho vždycky hodně nahlas směje, ale ten záklon hlavičky až k zadečku se mi moc nezdá
nedělá to moc často, ale někdy to dělá skoro celý den
Jinak letadlo je nás taky běžné, tak nějak přiměřeně.