Je teplota 39 nebezpečná?

84
4.5.16 11:55

Je teplota 39 nebezpecna??

Ahoj holky, dnes rano jsem de vzbudulla s prisernou bolesti kloubu a svalu, zezacatku jsem namerila 37,7, asi dve hodiny na to 38,4 pak jsem su dala dva prasky a sla k doktorce, ta mi namerila 37,6 a ted jsem se merila a mam 39,2, mam tu k dispozici dva teplomeru pro kontrolu, obs namerili stejne. Jde o to ze jsem
Nikdy takovou teploru nemela a mam strach, ted jsem se nekde docetls ze tepllta nad 39,5 nenavratne poskozuje mozek a ja se bojim..:/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
25190
4.5.16 12:01

No tak to srážej Paralenem, zapoť se, hodně pij, aby si se vyhrabala. To máš chřipku?
Víš kolik lidí by mělo nenávratně poškozený mozek, kdyby to byla pravda? Takovou teplotu měl jednou za život asi skoro každý.
Teda pokud jsi to blbě nenapsala a nejsi těhotná a nemáš strach o dítě. Tam pak jistá rizika jsou. Každopádně s tím něco dělej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
4.5.16 12:01

Bych byla uz úplně mimo :)) mívám i přes 40 a ziju v poho. Vzala bych si prášek a přestala se pořad měřit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1240
4.5.16 12:04

Neboj se, ale snaž se to srazit. Priessnitzovy obklady a paralen na snížení horečky nebo to co ti napsala doktorka. A pokud to neklesne do pár hodin, tak k doktorovi nebo na pohotovost. Pak už by to nemusela být sranda, ale že by ti léčená vysoká horečka poškodila vážně a nenávratně mozek o tom pochybuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
84
4.5.16 12:04

Diky holky, ano nejsois chripku, horecka se objevila z niceho nic, jsem hodne uzkostliva a nikdy jsem si tolik nenamerila:/ tak jsem mela strach

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9658
4.5.16 12:10
@Leali píše:
Ahoj holky, dnes rano jsem de vzbudulla s prisernou bolesti kloubu a svalu, zezacatku jsem namerila 37,7, asi dve hodiny na to 38,4 pak jsem su dala dva prasky a sla k doktorce, ta mi namerila 37,6 a ted jsem se merila a mam 39,2, mam tu k dispozici dva teplomeru pro kontrolu, obs namerili stejne. Jde o to ze jsem
Nikdy takovou teploru nemela a mam strach, ted jsem se nekde docetls ze tepllta nad 39,5 nenavratne poskozuje mozek a ja se bojim..:/

no nebuď zbytečně hysterická, já když jsem opravdu KO, tak mívám i 40 a přijdu si teda bez poškození mozku. :mrgreen: zalez do postele, vypoť se pomocí paralenu a zítra už to bude lepší

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
84
4.5.16 12:13

@Pam12 dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9658
4.5.16 12:19
@Leali píše:
@Pam12 dekuji

není zač, hele fakt se neboj. Ono jestli na to nejsi zvyklá, tak to asi vyděsí, ale zalez do postele a bude líp ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
84
4.5.16 12:22

Navic jsem vyfasovala antibiotika na tri dny, pry mam zanet prudusek sle nejak nekaslu, mam obcas jen suchy davivykasel.. Pochybuju ze mi to nejak pomuze, pokud to je chripka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7527
4.5.16 12:25
@Muzz píše:
Zareaguji, ač jsem kluk nebo spíš dědek. Překvapuje mě měření teploty v ordinaci PL, to jsem zažil jen za bolševika, pravidelně to dělal jen dorostový školní lékař, ti závodní jen výjimečně. Ono totiž za dvě minuty se naměří méně než když se nechá teploměr deset minut.

NJN, ale právě dnes oproti za bolševika, jsou ty „super“ bezdotykové teploměry, co to opravdu změří během vteřinky… Jinak já když jdu s nemocným dítětem k lékaři k doktorce, vždycky měří…

Jinak zakladatelko, zalehni a snaž se co nejvíc spát, hodně tekutin a uklidni se a neměř se extrémně často, pak ztoho budeš ještě víc vyděšená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7527
4.5.16 12:39

@Muzz :mrgreen: :mrgreen: já bych řekla že občas dost často, jinak v nemocnicích už rtuťový fakt člověk nepotká, já mám naštěstí doma jeden ulitý, ale na malé dítě fakt orientačně pořád používám pistolku, tu právě mají dost často v nemocnicích i u PL

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
4.5.16 12:47
@Leali píše:

Máš nejspíš chřipku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
4.5.16 13:21

Vezmi si léky, lehni do postele (pokud můžeš) a přestaň se pozorovat.
@medunka23 teda měření teploty v ordinaci jsem nikdy nezažila 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2844
4.5.16 13:21

@Leali teplotu nad 39 mají moje děti často-39,9,dokonce syn měl i 40,1-a to byla jen nějaká fuj viróza (měl rok) a malá teď při růstu zubů 39,7…mozek mají starší děti v pořádku (14 a 9 let),momentálně vybíráme studijní obor a mladší uvažuje o víceletém gymnáziu ;)…jinak teda tyhle teploty u nás většinou signalizují bakteriální infekci, zpravidla angínu :jazyk:
Dospělí většinou nemají takové teploty, bude to nějaký pěkný bacil :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7527
4.5.16 13:36

@Tamtama já jen u dítěte

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...