Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Dobrý den, ne to aft.? Je to takový bílý jako pavucinka, bolí to. Dnes mi zjistila ze mám menší zanet dasni. Mám to i nahoře jakoby v tváří nad zubama nad kosti.
Taky nějak aft nevidím..nemůže to být podrážděné od zubařky? Jestli to je aft, tak to bude víc a víc bolet a bude vyditelnejsi. Já je většinou po návštěvě zubaře mívám a jindy nikdy. Nijak to neřeším, pretrpim, samo to zmizí..
@lucynka25 ne ne u zubaře nic nedělala. Ještě sem si všimla že mám trošku nateklou zlazu na straně nahoře. Tak to může být i k tomu viz
Asi počkej do rána, třeba to nějak uzraje.. a bojíš se zánětu? Zánět znám jakoby u zuby ne takhle volně v kuzi. Jestli se ti to nebude ráno zdát, zajdi k zubarce nebo zavolej, zda te vezme a koukne na to, případně ukaž v lékárně co si myslí, co by doporučili.
@lucynka25 mě se to udělalo i v kouscích u rtu viz fotky.
Mě. Dnes byl zjištěn zánět dásní menší.
Dnes jsem byla u zubaře a tam přeji nic neviděla. Pak jsem šla. na dentalni hygiena a tam mi řekla tohle.
To jsem měla, když jsem snědla kyselé mandarinky. Zní to úsměvně, ale zmizelo mi to do 2 dnů.
Ale může to být cokoliv, stačí pár dní pozorovat, třeba to taky zmizí. ![]()
@Sejmy26 píše: Více
Stale tam zadne afty nevidim. Na zadne z fotek. Afta je vridek kulateho tvaru. Pockej do rana, jak se to vyvine.
@Sejmy26 píše: Více
Myslím, že se asi moc pozoruješ…
Podle fotek tam nic vidět není, ale pokud si myslíš, že tam máš nějaký bolestivý útvar podobný aftu, tak to můžeš potřít třeba Genciánkou. ![]()
Na afty, kousnutí do jazyka, na cokoliv bolestivého v puse používám Camistad z lékárny, Zkusila bych ho.