Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky, chci se zeptat, jaké máte zkušenosti s alergologem. Včera jsem byla s mojí tříletou dcerou na alergologii a tam mi řekli, že má astma a dostala hned dvě foukačky (ventolin a kortikoidy na léčbu) a to bez většího vyšetření. Vím, že v tomto věku je to téměř nemožné zjistit vyšetřením, ale není to přece jen ukvapené? Jediné příznaky co má je noční kašel trvající dva měsíce, něco v krvi (to nevím co, obvoďačka nás na základě toho poslala na alergologii) a časté zelené rýmy končící kašlem. Dušnost, kašel po zátěži či tlak na hrudníku nemá. Předem moc děkuji za jakoukoliv zkušenost Katka
Syn začal mít tyto příznaky v 9letech, taky večer a v noci záchvaty kašle, v krvi hodně zvýšená nějaká hodnota co poukazuje na astma, naše alergoložka udělala nejprve testy na ruce, poté nasadila singulair 5 junior (nejsou to kortikoidy) a na úlevu ten fukarek… říkala, že pokud to nezabere, potom nasadí kortikoidy…naštěstí zabralo, takže rok máme brát ten Singulair, potom kontrolní odběr krve a dále se uvidí… jsem ráda, že hned nechtěla nasadit kortikoidy… co jsem tak slyšela, tak s tím přístupem je jedna z mála, většinou každý cpe hned kortikoidy… je z Vratimova (kousek od Ostravy) paní doktorka Novobílská, je to alergolog pouze pro děti
Spiromtrie u nás výborná, alergie žádná, v krvi extrémně zvýšené ECP. Trpěla na ranní kašel. Užívá Singulair.