Novorozenec a starší syn nachlazený

25.11.14 17:10

Novorozenec a starší syn nachlazený

Maminky, jsem hrozně nervní mám doma týdenní miminko a syn 5 a půl roku vykašlává kašel to je v pohodě ale má i rýmu, žádná hrůza jde mu to pěkně ven, doktorka nasadila Pamycon a prý za dva dny by neměl být infekční jenže hrozně mě vyděsila, říkala, že je téměř jisté, že to chytne i ten druhý. Navíc starší mladšího už v porodce furt pusinkoval. Zatím je maličký zdravý ale hrozně se bojím, furt ho poslouchám jak dýchá. Úplná panika :( Měla jsem za to, že miminko má protilátky ode mě na ty naše „domácí“ bacily, navíc i doktorka v nemocnici co nás propouštěla říkala, že miminko má tak dva až tři měsíce imunitu docela velkou… Tak nevím čemu mám věřit. Hrozně se o něj bojím. Máte někdo zkušenost? nebo jste některá zdrav. sestra???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
101928
25.11.14 17:13

@sarkateacher No, já bych řekla asi tohle - stejně s tím nic nenaděláš, takže hrozně se bát a panikařit je k ničemu, buď to chytí nebo ne, jiná varianta není. A jinak u nás tedy od sebe děti nemoci chytají jen málokdy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
25.11.14 17:16

@sarkateacher klid nejhorší smrt je z leknutí.
Kojíš? Mimino má poměrně dobrou imunitu. Mám novoška jen o pár dní většího a když jsme se vrátili z porodky, vládla u nás doma rýma a kašel. Nechytil zatím nic. Stát se to může, ale není to moc časté :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2854
25.11.14 17:17

Moje holka to od straší taky hned chytla a to byla kojená. Rýmu mela desnou, hleny všude, dávila se jimi, ale jako byla to pořad jen rýma. Kdyz to chytí, zvládnete to! Bála bych se jiných nemoci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1726
25.11.14 17:19

Ahoj, tak samozrejme je mozne, ze to mimi chytne. U nas to tak bylo, cca v 1 mesici jsme skoncili na nekolik dni v nemocnici - kasel, ryma nesla odsat a hlavne rychle a melke dychani.. Nestresuj se s tim, stejne to tezko ovlivnis :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2889
25.11.14 17:21

Moje mladší (narozená v lednu) to chytla až tak ve třech měsících. To už rýma jakž takž šla. A to starší prskala kudy chodila furt. Držím palce, nenervuj se, nic s tím stejně nenaděláš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.11.14 17:25

Jj kojím, vlastně bych řekla, že nedělám nic jiného jen furt kojím :D tak snad to nechytne…máte pravdu, zbytečně se nervuju, navíc ten starší vážně není tak strašně nemocný. Bývá hůř. No nezbývá stejně nic jiného než počkat. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1065
25.11.14 17:26

Asi taky bude mít rýmu, hlavně se uklidni, nic s tím nenaděláš. Já to znám, taky jsem si tím prošla a musela se s tím smířit, ty miminka se s tím popasují :kytka: Naše první dcera měla první rýmu až ve školce, u druhého jsem hned první týden po porodu běžela do lékárny pro odsávačku do nosu, to byla velká pomocnice, teď mám čtyři děti, takže se to pěkně vždy u všech protočí a nevyhýbá se to samozřejmě ani miminku (kojenému)…chjo, přijdou horší věci, taková střevní chřipka, to je žůžo :zed:, nezbývá než vydržet, povznést se a věřit, že zas bude líp :palec: Jo a pomáhá říkat si, že je to pro jejich dobro, páč s každou prodělanou nemocí (běžnou) jim přibývá protilátek…tak hodně sil :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2889
25.11.14 17:27

@sarkateacher Klid, já jsem taky nervovala ;).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.11.14 17:29

Achjoo :( tak jsem se těšila domů, jak si to budem užívat a zatím se od včerejška jen nervuju a bojím se aby se ten malý mi pak třeba nedusil tou rýmou nebo něco…no úplná panika, možná pracují i hormony.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1057
25.11.14 17:35

@sarkateacher mne syn nakazil miminko ve 3 tydnech, skoncili jsme v nemocnici.ted kdyz syn ma rymu, dcera taky. neudelas s tim nic.hold mladsi to maji v tomhle blbe, ale zase budou promorene az pujdou do skolky oni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8112
25.11.14 17:38

Klid, chlap byl nachlazeny od porodu a malej chytnul virozu az ve 2 měsících, to jsme si to krásné všichni 4 prostridali. Prostě budeš muset počítat s tím, ze si to budete předávat. Ale uklidnim te, děti maji lehci prubehy než my dospělí :-(.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
25.11.14 17:38

@sarkateacher udusil rýmou? Nesmysl. Kdyby měl rýmu, podložíš mu postýlku u hlavy, budeš větrat, zvhlčovat vzduch a odsávat mu nos.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
25.11.14 17:43

Tak já jdu trochu povzbudit.. Záleží na každém mimču..
U nás kluk takto byl nemocný dvakrát, já jednou, manžel taky a kluk má 13 měsíců a nikdy to nechytl! Já byla takot nemocná hodně i pomalu 40 v jeho měsíci..
Nekojila jsem…
Takže fakt záleží na mimču.. radila bych klid a třea to ani nedostane..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27014
25.11.14 17:49

Klid:)Já mám 3 týdenní holčičku a po příjezdu z porodnice zjistili nejmladšímu synovi mononukleozu, prostřední jen obyč chřipajzna a já od minulého týdne horečka a bolest v krku a malá je pořád zdravá. Věřím, že má imunitu. Když to chytne stejně s tím nic nenaděláš…v budoucnu od sebe budou chytat pořád.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí