Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Maminky, jsem hrozně nervní mám doma týdenní miminko a syn 5 a půl roku vykašlává kašel to je v pohodě ale má i rýmu, žádná hrůza jde mu to pěkně ven, doktorka nasadila Pamycon a prý za dva dny by neměl být infekční jenže hrozně mě vyděsila, říkala, že je téměř jisté, že to chytne i ten druhý. Navíc starší mladšího už v porodce furt pusinkoval. Zatím je maličký zdravý ale hrozně se bojím, furt ho poslouchám jak dýchá. Úplná panika
Měla jsem za to, že miminko má protilátky ode mě na ty naše „domácí“ bacily, navíc i doktorka v nemocnici co nás propouštěla říkala, že miminko má tak dva až tři měsíce imunitu docela velkou… Tak nevím čemu mám věřit. Hrozně se o něj bojím. Máte někdo zkušenost? nebo jste některá zdrav. sestra???
@sarkateacher No, já bych řekla asi tohle - stejně s tím nic nenaděláš, takže hrozně se bát a panikařit je k ničemu, buď to chytí nebo ne, jiná varianta není. A jinak u nás tedy od sebe děti nemoci chytají jen málokdy.
@sarkateacher klid nejhorší smrt je z leknutí.
Kojíš? Mimino má poměrně dobrou imunitu. Mám novoška jen o pár dní většího a když jsme se vrátili z porodky, vládla u nás doma rýma a kašel. Nechytil zatím nic. Stát se to může, ale není to moc časté ![]()
Moje holka to od straší taky hned chytla a to byla kojená. Rýmu mela desnou, hleny všude, dávila se jimi, ale jako byla to pořad jen rýma. Kdyz to chytí, zvládnete to! Bála bych se jiných nemoci.
Ahoj, tak samozrejme je mozne, ze to mimi chytne. U nas to tak bylo, cca v 1 mesici jsme skoncili na nekolik dni v nemocnici - kasel, ryma nesla odsat a hlavne rychle a melke dychani.. Nestresuj se s tim, stejne to tezko ovlivnis ![]()
Moje mladší (narozená v lednu) to chytla až tak ve třech měsících. To už rýma jakž takž šla. A to starší prskala kudy chodila furt. Držím palce, nenervuj se, nic s tím stejně nenaděláš.
Jj kojím, vlastně bych řekla, že nedělám nic jiného jen furt kojím
tak snad to nechytne…máte pravdu, zbytečně se nervuju, navíc ten starší vážně není tak strašně nemocný. Bývá hůř. No nezbývá stejně nic jiného než počkat. ![]()
Asi taky bude mít rýmu, hlavně se uklidni, nic s tím nenaděláš. Já to znám, taky jsem si tím prošla a musela se s tím smířit, ty miminka se s tím popasují
Naše první dcera měla první rýmu až ve školce, u druhého jsem hned první týden po porodu běžela do lékárny pro odsávačku do nosu, to byla velká pomocnice, teď mám čtyři děti, takže se to pěkně vždy u všech protočí a nevyhýbá se to samozřejmě ani miminku (kojenému)…chjo, přijdou horší věci, taková střevní chřipka, to je žůžo
, nezbývá než vydržet, povznést se a věřit, že zas bude líp
Jo a pomáhá říkat si, že je to pro jejich dobro, páč s každou prodělanou nemocí (běžnou) jim přibývá protilátek…tak hodně sil ![]()
Achjoo
tak jsem se těšila domů, jak si to budem užívat a zatím se od včerejška jen nervuju a bojím se aby se ten malý mi pak třeba nedusil tou rýmou nebo něco…no úplná panika, možná pracují i hormony.
@sarkateacher mne syn nakazil miminko ve 3 tydnech, skoncili jsme v nemocnici.ted kdyz syn ma rymu, dcera taky. neudelas s tim nic.hold mladsi to maji v tomhle blbe, ale zase budou promorene az pujdou do skolky oni
Klid, chlap byl nachlazeny od porodu a malej chytnul virozu az ve 2 měsících, to jsme si to krásné všichni 4 prostridali. Prostě budeš muset počítat s tím, ze si to budete předávat. Ale uklidnim te, děti maji lehci prubehy než my dospělí
.
@sarkateacher udusil rýmou? Nesmysl. Kdyby měl rýmu, podložíš mu postýlku u hlavy, budeš větrat, zvhlčovat vzduch a odsávat mu nos.
Tak já jdu trochu povzbudit.. Záleží na každém mimču..
U nás kluk takto byl nemocný dvakrát, já jednou, manžel taky a kluk má 13 měsíců a nikdy to nechytl! Já byla takot nemocná hodně i pomalu 40 v jeho měsíci..
Nekojila jsem…
Takže fakt záleží na mimču.. radila bych klid a třea to ani nedostane..
Klid:)Já mám 3 týdenní holčičku a po příjezdu z porodnice zjistili nejmladšímu synovi mononukleozu, prostřední jen obyč chřipajzna a já od minulého týdne horečka a bolest v krku a malá je pořád zdravá. Věřím, že má imunitu. Když to chytne stejně s tím nic nenaděláš…v budoucnu od sebe budou chytat pořád.