Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dcera 8 let trpí na rýmy a záněty nosohltanu. Teď zrovna jeden má (bez teplot, ty nemívá téměř nikdy) dnes si začala ztěžovat na svědění v uších, bolest ne. Toto je pro nás novinka tak se chci zeptat, zda má s tímto někdo zkušenost. Jestli je to jen nepříjemný doprovod rýmy nebo může jít o zánět zvukovodu či středního ucha a máme zítra jít k dr. Žádné záněty uší nikdy neměla a mandle má pryč od šesti let. Jo a ve škole řádí ruce, nohy, ústa ale to asi souviset nebude…
@Ainy taky me svedi usi, mam desnou rymu momontelane, uplne normalni projev.
Vypadá to na alergii. Me, i mou sestru při alergii trápí mimo jiné svědění uší není dcera na něco alergická?
@Ainy zrovna to prožívám, je to hrozný. Pomáhám si uchošťourem ![]()
@AndreaS92 Dle alergoložky není, dle ORL je, soudí tak dle stavu sliznic. Momentálně bere Zyrtec a Nasonex a zatím žádné zlepšení. Mě napadlo zda to nemůže být chladová alergie od mala se jí dělá ze zimy ekzém, každý rok jinde ale zatím nesvědil…
Taky me akorát trápí rýma a odpoledne jsem se trápila se svedenim
myslím, ze je to normální projev ![]()
@Blackova.K No já jí před spaním na ten uchošťour kapka teatree a potřela zvenku tak doufám, že jsem něco nepoto ![]()
@PepiKo @KackaDoup Já to právě neznám, osobně na rýmu netrpím a u ní se to zatím neobjevilo i když ji má pořád. Tak se raději ptám.
@Ainy píše:
@Blackova.K No já jí před spaním na ten uchošťour kapka teatree a potřela zvenku tak doufám, že jsem něco nepoto
myslím že teatree neublíží, ale asi to bude k té rýmě. zrovna teď mám pocit že by mi moc pomohl hřebík
![]()
@Ainy já vždy když mě chytne alergie začnou me uši svedit. Nejčastěji k tomu mám i rýmu je to hodně nepříjemné ![]()
@Ainy píše:
@Blackova.K Hřebík bysme doma měli![]()
no nevím, přeci jen jí je jen osm
aby jsi neměla nějaký popotahování
![]()
@AndreaS92 No tahle rýma je stopro infekční, jen mě právě napadl ten chladový ekzém. Zrovna se ochladilo a já vyhlížím kde nám „oleze“ letos…Já ho mám teda mimochodem taky, ale na končetinách. No jestli je to ono tak abych jí pořídila klapky na uši na zimu ![]()
@Ainy me usi pravidelne svedi kdyz na me neco leze.. podle toho poznam ze bude rymicka, zatrest, nepomaha nic a ditky do ucha musim mit vygajdane jak slon uz
![]()
Tak dík holky za uklidnění, já se chtěla ujistit abych nezanedbala nějaký zánět ucha nebo tak
Jak píšu, tohle je pro nás novinka, ač jí je něco prakticky neustále
Tak snad to bude OK a doufám teda, že nestihla k tomu chytit i tu ruce, nohy, ústa. Tu jsme taky ještě neměli ![]()