Neštovice u 4měsíčního miminka

23.11.14 13:15

nestovice u 4mesicniho miminka

Ahoj prosim vas mate nekdo zkusenost s nestovicema u miminek? maji vic tech pupinku nebo vyssi teploty nebo je to individualni? slysela jsem ze je to pro mimi moc nebezpecne.diky moc za prispevky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
44197
23.11.14 13:24

Potencionálně nebezpečné je to jen pro novorozence, ale šance, že novorozenec, chráněný ještě mateřskými protilátkami, onemocní neštovicemi, je malá..TAdy na emimi jsem vyčetla spoustu případů, kdy to novorozeně od staršího sourozence, který je zákonem schválnosti přinesl domů, nechytlo..

Moje ségra měla neštovice ve 4 měsících, pár pupínků a bez komplikací..No a nevytvořila se dostatečná imunita, ve 22 letech je chytla znovu, poté, co její manžel prodělal pásový opar..Dřív je nikdy nechytla, ani při epidemiích ve školce a škole.

Neštovice jsou záhadná nemoc, nedá se dopředu očekávat, co se může stát, protože já jsem je třeba prodělala bezpříznakově. Nikdy jsem je neměla, ale protilátky mám, od svých dětí jsem je nechytla..Ale většina dětí jakéhokoliv věku je snáší dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
145
23.11.14 13:26

Ahoj, je to individuální, nebezpečné jsou neštovice pouze pro novorozence. Známé malá je měla v šesti měsících a průběh pohodový, malá byla hodně osypaná ale bez teplot.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5251
23.11.14 14:09

Nejmladší dcerka je měla v 5ti měsících, chytila je od starších sestřiček. Průběh měla docela dobrý, teplotu trochu, pupínků akorát, zvládla to dobře

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28446
23.11.14 14:23

@katkacaajkova můj jeden syn měl neštovice v osmi měsících a průběh měl pohodový, snad ani teplotu tenkrát neměl, měl je zároveň s brášky a všichni i ti starší celkem „pohoda“.
Nejhorší průběh měla teď naše skoro tříletá dcera, hnusné velké boláčky, teploty tři dny. Takže podle mě je to individuální podle dítěte a okolností. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3265
23.11.14 14:52

Dcera měla neštovice v necelých 3 měsících… Dobré bylo, že si to neuměla skrabat. Jinak jeden den vyšší horečka jinak jenom teplota nad 37 stupňů. Neštovic měla odhadem kolem 200.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3265
23.11.14 14:53

Ještě byla tehdy hodně spavá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie