Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Maminky prosím Vás, doporučili byste mi nějaký spolehlivý teploměr do ouška-nejlépe přímo odkazy… Máme doma, ale ten měří, jak se mu zachce a mereni teploty zadeckem je u nas horor =D
@lekna7 Noo, to asi bude problém, prostě nejsou přesné, to už možná raději teploměr v dudlíku…ale i tak bych na to moc nespoléhala. Dneska jsou digiteploměry, které změří teplotu za cca 10s, to se snad dá i v konečníku vydržet. žádné dítě to nemá rádo, mě na tom nejvíc vadí, že ho musím svléknout…ale já teplotu moc neřeším, naštěstí. ![]()
@lekna7 kup si tento teploměr, je super!!! http://thermoval.cz/…uo-scan.html
Upřímně, mám doma teploměr do ucha, teď nevím jaký, nejsem doma, ale používám ho orientačně. V jednom uchu naměří třeba o 1°více, či méně, než v druhým
… Používám ho, abych se ujistila, jestli má nebo nemá teplotu, ale to poznám šáhnutím na ní
… Čekala jsem od toho víc, ale když se potřebuji ujistit, kolik opravdu má, měřím v zadečku
… Sice jí jsou 4 roky, ale já v podpaží neumím měřit, prostě mi to neustále měří 35°… takže asi tak, moc jsem neporadila ![]()
Oživuji:-)
máte ještěněkdo nějakou zkušenost s teploměem do ucha? měřím do zadečku, ale malému bude 5 roků tak už bych to nějak chtěla pořešit jinak, v podpaží to zatím nějaknejde, nikdy nic nenaměřím. Koupila jsem bezdotykový a ten jsem okamžitě vracela, protože se něj absolutně nedalo spolehnout, při teplotě přes 38 naměřil 37 a toje dle mě dost velký rozdíl. Díky za reakce ![]()
@dagmarkav zkus se podívat na ten odkaz, co jsem dávala výše
měří se na čele a nebo v uchu…používám dlouho a super! Samozřejmě, že nejlepší je to v zadečku, ale pokaždé svlékat atd…nejlepší by bylo naučit se měřit v podpaží, ale už tomu nevěřím od doby, kdy zrušili rtuťové teploměry ![]()