Je to autismus?

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
18223
4.6.14 21:25

Nevidím důvod, proč by měl být autista. Bohužel v dnešní době je zvykem dávat dětem nálepky- autiska a hyperaktivní a pod. Takže žádný stres, není důvod si to myslet. A stejně se většinou v tomhle věku nedají tyto poruchy moc poznat a diagnostika se nechává až po třetím roce. Moje dítě se taky občas vzteká. Očnímu kontaktu se vyhýbá :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6806
4.6.14 21:25

Podle popisu si nemyslim. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59370
4.6.14 21:27

@marketakrausova takhle se autista nechová ;) on každý rád dává nálepku autismu ale až kdo přijde do kontaktu s autistou tak kouká :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1638
4.6.14 21:27

Naše malá se taky tak vzteká, je to hysterka a nervák po mě:-)
ona teda od roku ale perfektně mluví, ale je výjimka…to ten tvůj je normální zdá se mi, znám takových hodně, co málo mluví, já se tedy od mala malé hodně věnuju, čteme, učím ju venku vše možné atd. tak proto je taková, ale ty se netrap, je to blbost!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
vin
1327
4.6.14 21:29
@marketakrausova píše:
Mám doma 2.5 letého Matyáška a je to nervák… dost se vzteká mámi přítel řekl jestli není autista tak mám brouka v hlavě… Matyášek mě osobně přijde normální normálně navazuje oční kontakt, projevuje city, mazlí se tedy jen když chce :) normálně se směje, hraje si z dětmi, jen z řečí pokulháváme říká ( když něco hledá: kde je? když to najde tak řekne: tady je. dál říká auto, máma, táta, bác říká:mác, balon říká:maci, dál říká letadlo, pták říká: pipi na kočku dělá čiči, na telefon říka,: havo místo halo. říká ahoj, dej, na, občas řekne pejsek, pojď říká:po ) možná bych ještě na něco přišla. opravdu mi přijde normální až na jeho náladovost když se na něj třeba jen podívám a on zrovna nechce tak se vztekne a otočí, když není po jeho tak se vzteká. dost často řve ale přijde mi to proto že nemluví a neumí mi to vyjádřit. tak řve… jinak normálně slyší na jméno a rozumí co mu říkám a požaduji po něm… a děti je hodný…

A proč/jaké indicie ho vedou k autismu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6077
4.6.14 21:30

@marketakrausova to by muselo být autistický každý druhý dítě. Náš 2,5 letý neřekne vůbec nic a nervák je hroznej. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1572
4.6.14 21:31

Pracovala jsem s autisty dost dlouhou dobu, těžko dávat diagnózy po netu. Podle tvého popisu autismus neviděl ani z rychlíku. Řeč bych začala řešit po 3. roce. V tomto věku může kdykoli začít mluvit rovnou ve větách. Pokud se týče náladovosti a vzteku, prochází právě obdobím vzdoru, teprve se učí pracovat se svými emocemi. Hlavu vzhůru, bude hůř! :D

Příspěvek upraven 04.06.14 v 21:33

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
4.6.14 21:34

Nemyslím si, normální dvouleťák a tvrdohlavec, s mluvením mám to samé, je i stejně stará, je vzteklounek, nikdy by mě nenapadlo slovo autista, máme jednoho v rodině, a tedy ne, skutečně je to rozdílné. A i toho našeho diagnostikovali odborníci a to ne lehce. Takovou diagnózu od boku střelit jako laik, to může jen blbec a to veliký.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
vin
1327
4.6.14 21:34
@marketakrausova píše:
no prý to že je hrozný nervák… já osobně si to nemyslím. vidím málo takhle nervních dětí jako mám já tak proto to radši píši

Všechny děti kolem 2 - 2.5 se vztekaji.

http://www.autismus.cz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30302
4.6.14 21:36

@marketakrausova mě se zdá jako běžné dítě. Mám doma něco podobného a neřeším, že by mohl být autista. Mluví plus minus stejně a pak se taky vzteká, když nerozumím. A vzhledem k tomu, že poslední dobou rychle rozšiřuje slovní zásobu o svá slova tak často nerozumím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
4.6.14 21:36
@madrianova píše:
Naše malá se taky tak vzteká, je to hysterka a nervák po mě:-)
ona teda od roku ale perfektně mluví, ale je výjimka…to ten tvůj je normální zdá se mi, znám takových hodně, co málo mluví, já se tedy od mala malé hodně věnuju, čteme, učím ju venku vše možné atd. tak proto je taková, ale ty se netrap, je to blbost!

jako že nemluvícím dětem se matky nevěnují hodně? To je…názor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59370
4.6.14 21:37

@marketakrausova no právě pravý autista je jasnej hned :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
vin
1327
4.6.14 21:38
@terinka4444 píše:
jako že nemluvícím dětem se matky nevěnují hodně? To je…názor.

Tohle me taky rozesmalo, když jsem to četla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
4.6.14 21:40
@Markéta80 píše:
@marketakrausova takhle se autista nechová ;) on každý rád dává nálepku autismu ale až kdo přijde do kontaktu s autistou tak kouká :lol:

To jsi vystihla. Autismus není žádná sranda a opravdu se pozná.

Já zase nemám ráda, když někdo říká „moje dítě VŮBEC nemluví“ (tím nemyslím zakladatelku, ta to neříká) a pak se ukáže, že dítě říká „jenom“…brrm, máma, ham atd.atd." To potom ubližuje těm, jejichž dítě fakt nemluví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1572
4.6.14 21:41

@Markéta80 To sice není pravda, zejména v případě atypického autismu nebo aspergra, ale tento chlapeček podle všeho nevykazuje ani náznak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí