Těžká závislost na dudlíku - dvouletá

455
3.6.14 13:51

Těžká závislost na dudlíku - dvouletá

Holky, tak jsem se rozhodla po dovršení druhého roku odebrat dudlíka, protože závislost na něm byla čím dál tím silnější, i když jsme ho měli jen na spaní. Ale kdybych po spaní neodebrala, tak ho má klidně celý den. V neděli jsme dudlíky vyměnili s psím miminkem za dárečky. Přes den mi to uplně v pohodě odsouhlasila, ale jak nastane čas spánku, tak už to začíná. Protože hodinku v kuse plakala, tak jsem nevydržela a dala jí aspon dudlík, u kterého jsem ustřihla ten vršek, takže se nedal strčit do pusy. Ale stačilo jí to, že aspon přestala plakat. Ovšem ty noci. 6× za noc vstávačky s hrozným pláčem a hledání dudlíku. Se světlem (tedy kolem čtvrté) se přesouvá k nám a už nechce spát. Do toho začla u denního spaní vyvádět neskutečným způsobem. Vidím na ní, že je utahaná, žmoulá si očíčka, ale jak se zmíním o spánku, tak dostane hroznej záchvat. Dneska to došlo tak daleko, že uplně přestávala dýchat. Škubala sebou a nemohla se ani nadechnout a říct mi něco. Vůbec jsem nevěděla, co dělat. Uklidnila se až když jsem jí ujistila, že nemusí jít spát. Ale výsledek je ten, že je pak hrozně protivná a vyřízená, protože usíná až tak kolem deváté, několikrát za noc se vzbudí a od čtyř už jen poléhává. Přes den dá max. tu půlhodinku a to jí velmí náročně uspáváme. S dudlíkem stačilo vedle ní lehnout a byla do 10minut byla tuhá. Měl někdo podobnou zkušenost? Jak dlouho toto potrvá?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16416
3.6.14 13:54

No řešim ted to samé ale s ti, žej á jí ho ještě nevzala :-(
taky dcera dva roky
jen na spaní dudlík, ale jako jakmile ho nemá je to peklo
jsem zvědavá na zkušenosti maminek co ti napíšou
každá rada dobrá
zkusilaj sem vzít před 2 měsícema a radši jsem jí ho vrátila jelikož to bylo strašný a do toho já nemocná no neměla jsem na to nervy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4476
3.6.14 13:55

Jo zkušenost mám, dudlíka jsem vrátila. Druhý pokus byl pak asi za půl roku a ten byl úspěšný a bez podobných nežádoucích projevů…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2926
3.6.14 13:55

Máš dvě možnosti - buď dudlík vrátíš (na spaní) nebo vytrváš. Moje dítě na odebrání dudlíku reagovalo tak, že přes den přestalo spát úplně :roll: a ráno se budilo se svítáním - což v létě bylo opravdu k vzteku :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5203
3.6.14 13:56

@rozinka7, ja mam jen zkusenost s dudlikem, ne s odebiranim. Nechala jsem na spani do 3.5 let a pak ze dne na den prestala, bez place :nevim:
Nekdy nechapu co na tom, stejne jako s nocnikama…
Ted mame palec a to je podle me horsi, dudlik casem odlozi, az na to bude pripravena. Podle me, samo, aby ho nemela cely den, venku a tak, ale na spinkani ja nevidim problem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7725
3.6.14 13:58

Vzala jsem asi před měsícem (24m), od té doby se budí několikrát za noc na pití nebo na čůrání, a místo toho aby spala do půl sedmé vstává mezi 5-6h. Ale dudlíka nevrátím, nevidím k tomu důvod, sama ho vzala a vyhodila do koše, ví že je v koši a je pryč.

První pokus jsem učinila asi dva měsíce předtím a byla to katastrofa, brečela ze spaní, dávala si do pusy prst svůj nebo nohu o plyšáka/panenky, proplakala několik večerů a nocí. Takže jsem po třech dnech, kdy jsem jen chodila do pokoje, uklidnila, lehla v ložnici a šla zase znovu do pokoje, to vzdala, dudlík vrátila a za dva měsíce jsem to zkusila znovu a úspěšně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4649
3.6.14 13:59

Já bych dudlík vrátila, ale s podmínkou že bude opravdu jen na spaní. Ráno uklidila a dala až zase na spaní. Nestálo by mi to za to mít protivné dítě, které vstává ve 4 ráno. Já bych za pár dní nebyla taky schopná fungovat.
U mladšího se mi povedlo v necelých dvou ho přesvědčit taky že dudlík potřebuje psí miminko a prošlo to v pohodě. Staršímu jsem kolem těch dvou začala dudlík stříhat a ten se ho jen tak nevzdal. Když už zbýval jenom kousíček že dudlík nešel držet v puse tak s nímještě nějakou dobu spal a držel ho v ruce. Měl dva, v každé ruce jednoho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2037
3.6.14 14:00

Trilerak ma dudlika jak kdy - ten v tom system nema - odnaucit nemuzu, pac ma v podbe mimi konkurenci :nevim: nejst. sem zacala kupovat ty mini dudliky, takze kdyz zjistil, ze z nej nema ten spravny pozitek tak uz ho sam nechtel :mrgreen: ale todle pres koleno nelamu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11482
3.6.14 14:00

@rozinka7 Já nevím, nebrala bych ještě asi, my měli slušnýho závisláka (taky teda jen na spaní), ne a ne si ho nechat vzít, až pak najednou - krátce před 3. narozeninama - naprosto v klidu a bez pláče… prostě k tomu dozrál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2249
3.6.14 14:02

My jsme bohužel dudlík nocili i přes den. Chlap jak hora a dudel v puse. Zkoušela jsem to ve 2 letech, bez úspěchu. Pak tak ve 2 a třičtvrtě to nějak samo vyplynulo ze situace (všechny dudlíky postupně rozkousal a ten poslední vyhodil ve vzteku do koše). A večer se sice po dudlíku ptal, ale dal si to celkem vysvětlit a phoda. Ani pak nebral mladšímu, z čehož jsem měla strach.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
542

Moje rada je, netlačit na to. Syn měl dudlík do 2 let a 7 měsíců. V tu dobu jsem prostě vycítila, že sebrání nebude násilné, do té doby jsem tušila problémy. A bylo by mi i jedno, kdyby ho měl na noc klidně ještě o rok víc, stejně bych počkala až to bude bez stresů pro všechny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
971

Chudák, tak bych jí ho hned dala zpět, žiš, ona vyřízená, ty vyřízená… A proč se odvyká právě ve dvou letech? To jsou na to nějaké tabulky? Nemyslím to zle, ale nejdřív těm dětem dudlík dospělí cpou a pak si na to zvyknou a pak ze den na den si máma usmyslí, že už se to nehodí.. (náš syn dudlík nikdy neměl, takže nevím, ale je to asi něco jako odstavení od kojení, některé děti to fakt těžce nesou; já měla dudlíka do 3 let…)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21952
3.6.14 14:03

Pri takovéhle reakci bych rekla, ze jsi odebrani uspechala. Mas dvě možnosti. Bud vydržet a doufat, ze se to zlepsi a nebo vrátit. Záleží na povaze dítěte. U mých vím, ze by vraceni bylo kontraproduktivní a další pokus by byl mnohonásobně horší. Tvé dítě neznám, musíš si to zvážit sama. Svagrova brala neteri dudlika az na paty pokus ve víc jak 4 letech…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12921
3.6.14 14:04

@rozinka7 Mě to přijde zbytečný nervy synovi jsou přes dva roky. Ještě má období, kdy rostou zuby a odmítá být i přes den kor když je unavený bez dudlíka. Naopak pak ho zase sám mi klidně dá a vubec ho nepotřebuje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7797
3.6.14 14:05

Ahoj, na spaní měl syn dudlíka do dvou let, přes den ho měl naposledy v roce (mě to přijde jako ostuda chodící dítě s dudlíkem :nevim: ). Brala jsem ho právě kvůli tomu, že jsme čekali druhé dítě, aby ho potom nechtěl ještě víc. Všechny dudlíky, co jsme měli doma jsme zanesli kamarádce, co měla miminko. Vysvětlovala jsem mu pořád dokola, že dudlíky mají jen miminka a on už miminko není…pár nocí byl taky řev, ale nakonec to přestalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí