Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahojky už si nevím rady..malá je už od narození taková svérázná
v poslední době se začala bít s klukama třeba i o hlavu větší..nechce půjčovat hračky vyrve je dětem na drzo z ruky na což jí přiletí facka ode mě..jde se vyřvat za půl minuty příjde a udělá to znova..vysvětlení nepomůže po zlém taky ne :/ je náladová z minuty na minutu. brečí a z toho se začne smát..jdu s kámoškou po městě a ona na sebe upoutává pozornost a vynucuje si ji..nebo prostě máme jít ven ale jí se to zrovna ted nehodí lehne si a nikam nejde tak ji seřvu no a nakonec teda jde :/
jdeme po obchodě a celou dobu říká zmzlinku zmrzlinku po celou dobu v tom obchodě a pořád dokola dokud to nedostane!! pořád se s ná o něčem dohaduju..už se mi i stalo že se po mě ohnala což jsem ji vlepila facku tohle si dovolovat nebude..co myslíte psycholog??? ![]()
To je normální chování v tom věku. Fackovat bys ji ale neměla, to je spíš kontraproduktivní.
Jasně že psycholog! Ale pro tebe… chce se to hodit víc do klidu…
@Lulinecka002 nediv se, když ji pořád fackuješ
já bych ti taky dělala peklo
Psychologa? Tak možná pro sebe, ne? Je to normální chování dvouletého dítěte
Chudák dítě. Jen bych opakovala to, co bylo naspáno přede mnou.
Uf, fackovat takhle male dite? Ja teda placnu pres zadek, kdyz to jinak nejde, ale facka?? Jsou prece veci, ktere uz ve svem veku pochopi, ne? Napr. : Nebereme detem hracky, prijdeme k nim a zeptame se -jdes poprve s ni, poprosi, podekuje, pochvalim a je to. Kdyz ne, hracku mit nebude. Kdyby to delala porad, proste bych opusitila hriste, piskoviste atd. Je to proste obdobi, prejde to, kazdopadne cim vic budes vztekla ty, tim vic bude vztekla ona.
Je malá a jestli správně koukám do podpisu, tak máte mimčo…prostě žárlí…
Jestli tě to uklidní máme to doma taky tak… mimčo je hodné, spinká (jak jinak) a starší prostě chce řádit, hrát si… snažím se vysvětlovat, mazlit, tulit…když udělá něco naschvál, tak po zadku taky dostane… ale to, že ty si někde chceš povídat, malý dítě bohužel nezajímá, ono si chce taky povídat, ale na něj nikdo nemá čas a nikdo ho neposlouchá, tak udělá cokoli aby si ho někdo všímal… i ty facky a nádávky jsou pak vlastně zájem ze strany rodičů…
Taky si myslim, ze bys mela trochu zapremyslet nad zpusobem vychovy. Misto facek ji venovat trochu pozornosti, o kterou si evidentne zada…
@Lulinecka002 Je to normální chování. Že se po tobě ožene se nediv, když ji fackuješ, jsi její vzor.
Příspěvek upraven 02.06.14 v 14:07
Ty jo, ženská, ty bys měla jít na psychinu. Mám stejně staré dítě, taky temperamentní, ale da se to zvládnout. Děti zrcadlí rodiče. Pokud se k ní chovas jak k bezcene nicneznamenajici, nedůležité hadre, jak myslíš, že se ona bude chovat k tobě? Precti si nějakou literaturu nebo vyhledej odbornou pomoc a porad se. Svým jednáním ničeho nedocilis a akorat ti v patnácti plivne do obličeje…
Chování v tomto věku naprosto normální. Bohužel. Mám doma to samé jen v klučičím vydání akorát s tím rozdílem, že děti má rád a hračky klidně půjčí. Jinak je to svéráz, paličák, upozorňuje na sebe, ječí, amoky jsou na denním pořádku… a čím víc jsme se blížili ke 3 rokům, tím to bylo a je horší a horší.
Zkrátka období vzdoru, dítku prudce vyzrává CNS, začíná si uvědomovat svou osobu. K psychologovi klidně můžete, ten malou vyšetří a zhodnotí, že je to naprosto standartní dítě odpovídající svému věku.
Ale taky je schopný odhadnout, jakou povahu dítko má a Tobě říct, jak s malou pracovat. Zkrátka psycholog je zbytečný, ale Tobě může evidentně pomoci. ![]()
Příspěvek upraven 02.06.14 v 14:08
Promiň, ale podle mě to fakt nezvládáš ty. Podle projevu je to vcelku normální batole. Hele já nejsem svatá, taky jí občas plesknu - ale jednu a přes zadek a jen pokud opravdu poruší nějaký vážný zákaz - např. vlítne do silnice nebo když chytne fakt hysterák, tak jí to trošku vrátí do reality. Ale taky záleží na tom z čeho ten hysterák je, když z něčeho, co jí fakt dojalo, tak jí nepraštím, ale spíš lituju.