Zpevnění břicha - 2letá

233
2.6.14 11:59

Zpevnění břicha - 2letá

Ahoj maminky, mám 2,5 letou neteř, kterou často hlídám a celkem mě šokovalo, že v leže na zádech nedokáže zvednout hlavu - přitáhnout jí k hrudníku :nevim: Ani se neposadí, to se zvedá vždy přes bok
Nevíte jak s takhle malým prckem posilovat bříško? Sedy lehy se mnou asi dělat nebude :mrgreen: spíš něco formou hry. Její maminku to netrápí, ale mě to nepřijde moc dobré :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
2.6.14 12:00

@Moni85 nijak - je ještě malá :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12505
2.6.14 12:02

Je fakt ještě malá, to má jako velkej pupek? Nebo to je jen proto, jak se zvedá??nevidím na tom nic špatnýho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
2.6.14 12:04

Vždyť je ještě malá. Spíš se starej o své dítě a ne o neteř.

• Citovat
  • Upravit
33155
2.6.14 12:05

8o Moje malá se taky nezvedne úplně rovně. Je malá, není tlustá.
Její mamince to nevadí, to je důležitý.
Proč tě to tak šokovalo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
846
2.6.14 12:08

Já teda nevím, ale to, že si sedá přes bok, je spíš dobře, ne? Jinak můj 2 leťák je to samé. Prostě si s ní hrej, vymysli nějakou pohybovou hru. Ale posilovat fakt ne, je to brzo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2724
2.6.14 12:15

Vem ji na bazén. Nemusí plavat, stačí jakékoli blbnutí ve vodě, klidně s pomůckama (pásek, rukávky, destička, kruh…)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
2.6.14 12:18

Mě to taky nenapadlo u malého zkoumat. U cizích dětí to nezkoumám vůbec, mají své rodiče. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2566
2.6.14 12:26

Holky už zmínily- není Tvoje-neřeš to. Myslím si to taky.
Ale ptala ses na možnosti zpevnění- bazén- cvičení- nevím jestli to vysvětlím pochopitelně, ale chytíš v podpaží a vozíš dítě ve vodě jako by po zádech a měníš polohy střídavě na boky (u nás na plavču tomu říkají na ouško)= zpevnění zad i bříška. Dítě má v těchto polohách instinkt. držet tělo zpevněné -tzv. nevlát.
Taky se dá cvičit na velkém baloně- vozit jí na bříšku a balonem koulet vpřed/vzad i do stran- opět zpevnění. Totéž na zádech.
Ale všechno to chce pravidelnost a několikrát denně, neb to dítě všechno vydrží jen krátce. :mavam:

Příspěvek upraven 02.06.14 v 12:27

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
233
2.6.14 12:26

Já to nezkoumala :) Prostě jsme jen blbly, pásly s mým miminkem koníčky, apod. hrály si na mimčo. Tak jsem na to přišla… Sama mám mimi, který hlavu nepřitáhlo k hrudníku, měla slabý břiško a cvičili jsme kvuli tomu (respektive jen tak, že jsem jí dávala na bříško míč a motivovala jí aby zvedala nožičky k tomu míči, to nám poradila mudra a že jeslti se to nezlepší půjdeme na rhb). No a když to má udělat půlroční mimi, tak by měla i dvouletá ne?
Právě že i to bříško má hodně veliké, není žádný vychrtlýn ale ani cvalík, tak normál, ale bříško jak kdyby byla v šestým měsíci :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
233
2.6.14 12:27

Přijde mi důležitý mít pevný břicho i záda, kvůli páteři, no ale máte pravdu, že řešit by to případně měla její matka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kili22
2.6.14 12:32

Nechápu tuto diskuzi, proč to řešíš? Je ještě malá, třeba nechápe co po ní přesně chceš.

• Citovat
  • Upravit
4647
2.6.14 12:54

Kdysi jsem někde četla, že malé děti (ale nevím dokolika let) klasický sed-leh prostě neudělají. Zvedají se všelijak přes bok a prý je to normální.
Tehdy jsem to zkoušela na klucích, může to být tak cca dva roky a opravdu mladší si nesedl, starší ano.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2468
2.6.14 12:59

Já nevím, naše děti strčí vrstevníky s přehledem do kapsy, ale z lehu se zvedají přes bok. To ale dělám i já, zvedání se napřímo není dobré pro páteř.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1685
2.6.14 14:10

Moje 2,5 leta se tez nezveda z lehu pres brisni svalstvo. Bud si lehne na bok anebo si pomuze rukama ze se zapre. Myslim ze to je normalni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí