Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
A řve ti takto od mala nebo až co máš doma další dítě? nežárlí na maličké? třeba jen tím projevu, že tě potřebuje, žárlí… ![]()
V první řadě se hoď ty do klidu, možná přestane ječet i dítě.
@Ainy píše:
A věnuješ se jí? Pokud ji jen okřikuješ, tak se holce ani nedivím ![]()
@Ainy píše:
Já obdivuji všechny maminky, které mají děti dřív než po dvou letech… musí to být zápřah.
ale přesně, hoď se do klidu, psychika dělá strašně moc a děti to vycítí.
Jakmile nakojíš, uspíš, šup k dcerce a věnuj se jí, mazli, prostě aby nežárlila na dalšího člena rodiny, dokazuj, že se u tebe narozením dalšího dítěte nic k ní nezměnilo…je ještě maličká a může být i z toho rozhozená.
My máme doma takového strýce Pepina v podání roztomilé princezny s culíčky. Taky je dítě naše fakt hlučné. Normálně nemluví, vše křičí. Už mě napadlo, že nemá v pořádku sluch, ale slyší velmi dobře. Nevím, co s tím. Je jí 27 měs.
To přejde. Má velkou změnu. Musí to být náročné ![]()
Náš zas přestal spát v noci, když se narodilo mimi. Teď už je to lepší. Vydrž.
A nevynucuje si tímto ječením tvou pozornost? Věnovala by ses jí i kdyby byla tiše jako myška? Myslím, že žárlí na mladšího sourozence, že se spíš nyní věnuješ jemu a ona se cítí a možná i je odstrčená na vedlejší kolej
. Nevím jak to u Vás probíhá, ale tohle je první co mě po přečtení tvého příspěvku napadlo. ![]()
@Anonymní píše:
Jeci kdyz si hraje jeci kdyz neco chce je i kdyz ji neco zakazu nemluvi, ale jeci tak ze praskaj bubinky je ji 20.mesicu a do toho 6-tydenni miminko. Ja zesilim z toho jejiho rvani!!! Okriknu at nehuci porad!! Kdy to prejde, poteste me prosim, dekuji!! Nebo kdy se rozkeca, at si treba neco vypravi, ale ona je hrozne hlasita! Pozrebuje ztlumit! Diky tomu se mi porsd budi dite a to jsme v baraku a ona za zavrenymi dvermi. Vzdyt bude mit z ni tiky!!! Uz nevim jak ji mam ztlumit?
v první řadě se hoď do klidu ty
Venujes se dcerce? Viděla bych to klasickou zarlivost na nového člena rodiny ![]()
@Lerista píše:
My máme doma takového strýce Pepina v podání roztomilé princezny s culíčky. Taky je dítě naše fakt hlučné. Normálně nemluví, vše křičí. Už mě napadlo, že nemá v pořádku sluch, ale slyší velmi dobře. Nevím, co s tím. Je jí 27 měs.
možné to je taky… my teď byli minulý týden na mandli, nosní, syn od mala neuměl mluvit klasicky, křičel…vyšetřením se zjistilo, že mu mandle tlačí na Eustachovu trubice v uších, či co…nerozumím tomu. Jsme týden po operaci a já natahuji uši, abych ho slyšela ![]()
možné to může být samo u zakladatelky, ale myslím, že to tento případ nebude.
Asi bych doporučila na začátek změnit přístup a začít u sebe.
@Anonymní píše:
Jeci kdyz si hraje jeci kdyz neco chce je i kdyz ji neco zakazu nemluvi, ale jeci tak ze praskaj bubinky je ji 20.mesicu a do toho 6-tydenni miminko. Ja zesilim z toho jejiho rvani!!! Okriknu at nehuci porad!! Kdy to prejde, poteste me prosim, dekuji!! Nebo kdy se rozkeca, at si treba neco vypravi, ale ona je hrozne hlasita! Pozrebuje ztlumit! Diky tomu se mi porsd budi dite a to jsme v baraku a ona za zavrenymi dvermi. Vzdyt bude mit z ni tiky!!! Uz nevim jak ji mam ztlumit?
ovládač bohužel děti nemají no
promiň, ale nedalo mi to.