Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@tyna.andilek píše:
Holky pomooooc!!! Mám 16m holčičku a poslední tři dny pořád jen ječí, ať dělá cokoliv, tak ječí! Já už z toho asi zešílim! Jakmile od ní udělám jen krok, tak ječí! Tečou mi nervy… vždycky dobře jedla, teď nechce jíst nic a… zase jen ječí! Chodim se vydýchávat do vedlejší místnosti, ale moc to nezabírá… mám dojem, že z toho skončim v Bohnicích… počítám už každou minutu, kdy už půjde konečně spát a bude chvíli zase ticho…nevim, co jí to bere za amok, nemocná snad není, teplotu nemá, zuby nás nikdy tolik netrápili… pořád se jen vzteká a ječí, co s tím???
![]()
![]()
Nevim ale mam to same ![]()
Ale po dlouhe dobe jsem se ho vcera zbavila skoro na cely den a dnes je cca od deseti taky fuc ![]()
Radu nemam. Asi maji to obdobi vzdoru ci co, a musime vydrzet ![]()
@Pizlam
už aby je to přešlo co, někdy si fakt říkám, že bych jí nejradši dala do babyboxu nebo aspoň na týden k babičce… pak to ale udělám jen na víkend a ještě v ten den babičce volám, jak to zvládají
ty děti asi zkouší, co vydržíme… taky už začínám chápat matky, co nakonec tomu dítko něco udělají, po takovém vztekacím a uřvaném dni jsem i já na pokraji sil… Holt to chce trpělivost a zřejmě ten hořčík ![]()
@tyna.andilek No ono to opravdu přejde… pak je chvilku klid a teď bych nejradši do baby boxu nacpala desetiletou… ![]()
@tyna.andilek píše:
@Pizlamuž aby je to přešlo co, někdy si fakt říkám, že bych jí nejradši dala do babyboxu nebo aspoň na týden k babičce… pak to ale udělám jen na víkend a ještě v ten den babičce volám, jak to zvládají
ty děti asi zkouší, co vydržíme… taky už začínám chápat matky, co nakonec tomu dítko něco udělají, po takovém vztekacím a uřvaném dni jsem i já na pokraji sil… Holt to chce trpělivost a zřejmě ten hořčík
Ja jsem cholerik
A bude to i tou nudou, jak tu nekdo psal. On, jen co rano oci otevre, tak chce ven a ja nevim co vsechno! Jasne, chapu. Je zvyklej ale ja potrebuji varit, uklizet..
Musime vydrzet! Ale chapu tve pocity, taky bych mu uz nekdy nejradeji utrhla hlavicku
ale rikam si, ze bude hur ![]()
Drz se! ![]()
@tyna.andilek budou to zuby, ječení přestane, u nás to trvalo fakt chvilinku. U nás pomohlo ignorace nebo zaječet zpátky
občas hučí ještě teď, ale to poznám, že jí neni dobře, ještě moc nemluví, takže říct mi nemůže že jí něco bolí, trápí nebo tak, ale párkrát jsem na ni zahučela taky, samo, že se rozbrečela, to zn. že na to reagovala, pak jsem jí v klidu vysvětlila, že nemůže hučet pořád a pomazlila, opusinkovala a byl klid, ale za to se naučila řikat „au“. Jinak k těm zubům, za celou dobu bez teplot, vždy jedla v pohodě, ale začaly ji růst špíčáky a měly jsme dokonce 38 stupnové horečky třeba i jeden den a zub trošku povyrostl. Jídlo nechtěla a byla nervní a plačtivá. Pomáhal jen brufík, už sama si na něj ukazovala, že ho chce a sama si stříkačkou dávala do pusinky. Pak se v klidu i dokázala najíst, ale žádnej velkej dlabanec to nebyl. A brugen jsme dávali opravdu zřídka, když už měla i ty horečky. Nechtěla jsem to do ní cpát pořád.
Příspěvek upraven 30.07.14 v 16:29
@FamilyB píše:
@tyna.andilek budou to zuby, ječení přestane, u nás to trvalo fakt chvilinku. U nás pomohlo ignorace nebo zaječet zpátkyobčas hučí ještě teď, ale to poznám, že jí neni dobře, ještě moc nemluví, takže říct mi nemůže že jí něco bolí, trápí nebo tak, ale párkrát jsem na ni zahučela taky, samo, že se rozbrečela, to zn. že na to reagovala, pak jsem jí v klidu vysvětlila, že nemůže hučet pořád, ale za to se naučila řikat „au“. Jinak k těm zubům, za celou dobu bez teplot, vždy jedla v pohodě, ale začaly ji růst špíčáky a měly jsme dokonce 38 stupnové horečky třeba i jeden den a zub trošku povyrostl. Jídlo nechtěla a byla nervní a plačtivá. Pomáhal jen brufík, už sama si na něj ukazovala, že ho chce a sama si stříkačkou dávala do pusinky. Pak se v klidu i dokázala najíst, ale žádnej velkej dlabanec to nebyl. A brugen jsme dávali opravdu zřídka, když už měla i ty horečky. Nechtěla jsem to do ní cpát pořád.
Taky jsem to měla tak s dcerkou ![]()
Tak holky, já dnes malé dala paralen sirup a zřejmě jí něco asi bolelo, protože potom to bylo odpoledne mnohem lepší, bez řevu… hodinu jí po obědě trvalo, než usnula, ale za to spala 3h! na dnešek taky spala podezřele dlouho, 12h… normálně spí tak 10h. Tak jí asi fakt něco bolelo, tak už jen doufám, že to zítra bude lepší
jo a koupila jsem si ten hořčík, abych nebyla tak unavená a nervní ![]()
@tyna.andilek Hm, tak možná ji trápí ty zuby. A hořčík schvaluji.
![]()
@tyna.andilek píše:
@Emilie já už bych konečně ráda slyšela, že spíš bude líp než hůřněkdy mám dojem, že to mateřství vůbec nezvládám (třeba když mi přítel řekne, ať se zklidnim místo toho, aby mě nějak podpořil, pomohl) a otázka „kdy budete mít druhé dítko?“ mě vytáčí k nepříčetnosti! Takového dalšího malého agresora, křiklouna, teroristu, tyrana??? NIKDY VÍC!!!
ale samozřejmě jsou i lepší dny, kdy bych svou dceru nedala za nic na světě
A až tvé dceři bude patnáct, tak budeš šílet ještě víc
![]()
Včera jsem dočetla knížku od Helen Walshové - Tak už spi, ne že bys tam našla nějakou radu, ale moc hezky se to čte, člověk má pak pocit, že to mateřství zvládá líp než ta hrdinka ![]()
@abela dík za tip, zkusím si ji najít a přečíst, už jen název napovídá, že hrdinka se už těší na chvíli, kdy jí bude dítko spát, v tom se vidim ![]()
Holky, ale dneska zatím dobrý, malá zatím neřvala, tak jí asi ty 2 dny před tím něco fakt bolelo… už aby si uměla říct, co jí je…
Ahoj holky,
ozivujem tuto diskusiu, lebo uz som zufala.
Mam doma 17-mesacneho chlapecka, ktory vkuse jaci. Cele dni jaci, je ticho, len ked sa s nim hram. Ale nemozem sa s nim cele dni hrat, ma doma este 5-rocneho, a samozrejme domacnost - chystat jedlo, spratavat po jedle, po tom malom treba obcas umyt pol kuchyne, ked chce jest sam, varit, prat, umyvat kupelku a zachod, vysavat, umyvat dlazku… proste domaci kolotoc. Do toho sa samozrejme snazim s nimi hrat, ale nemozem to robit cely den. Ked sa hram so starsim, potrebujem dat maleho do ohradky, tiez ked idem nieco robit. Inak nam hru rozmeta, vsetko strka do pusy, vylieza na schody, na nabytok, na kuchynsky stol, stahuje veci z neho, lezie do spajze a vybera veci z polic (nemozeme tam mat dvere kvoli kominu). Vseobecne mame velmi otvoreny dom skoro bez dvier. Maly sa moze bezpecne hrat v ohradke alebo v celej detskej, je tam urobena zabrana pri dverach. Ale nechce, len jaci a trieska si hlavu. Ani v detskej jedalenskej stolicke nechce byt s nejakym jedlom, hodi ho na zem a rve sa odtial von. Som na nervy z toho neustaleho jacania, nepomaha ho tam nechat, jaci aj 30 min, az zabuda dychat. Potom kricim na obe deti, oni su nervne, ja som nervna, doma binec, nic nestiham. Co mam robit???