Pořád ječí!

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5345
1.6.14 20:03
@Bibi239 píše:
Jo, moje děti řvali v tomhle věku taky, částečně se to zlepšilo, když začli líp mluvit, další zlepšení kolem 4 roků.
Ale být tebou, tak očekávám za rok ještě propad, mladší začne lozit kolem, brát hračky, začnou se mydlit kvůli tomu řvát budou oba :mrgreen:

jojo, to je pravda, další období hádek a bojů. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1845
1.6.14 20:12
@Anonymní píše:
@Sibyla0 takze od dvou let ditetko zacne mit trosililinku rozum aby pochopila? A treba uz i zacla mluvit?

Ta moje to tedy zatím nepochopila… Mluví krásně, zpívá písničky, básničky. Ale všechno hrozně nahlas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2418
1.6.14 20:16
@kubykula píše:
nikdo tady netvrdí, že nikdy nezvýšil hlas…co zvýšil..přímo zařval :mrgreen:
každé dítě je hold jiné, ale žárlivost je u malých dětí normální…a čím jsou menší /je menší věkový rozdíl mezi sourozenci/ tím víc nechápou a nevysvětlíš jim nic.

Ta prvni veta o svatych matkach nemela vyznit ironicky, ja bych si moc prala mit pevnejsi nervy, ackoli vim, ze tomu vubec nerozumi, tak obcas zvysim na malou hlas a pak je mi to lito. Jsem s ni sama, kdyz vstane v pet rano a od te chvile jen jeci a place a ja si nemuzu v klidu vycistit ani zuby a takhle jede cely den, fakt mam co delat, abych si nedala panaka v nedaleke hospode a nenechala ji doma rvat :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5345
1.6.14 20:20

@Janha vím, je to o nervy, taky je někdy mám už v kýblu…pak si vzpomenu na maminky tady, co mají i pět dětí a hned je mi veselo :-D
ale neboj, toto období přejde :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
1.6.14 20:20
@Sibyla0 píše:
No malá dělá pššt miminko skoro na každý kočárek, tak od těch dvou let. S tou mandlí je to pravda, skoro každé dítě s tím vyšším stupněm i špatně slyší. Jo a že to bude žárlivost, s tím souhlasím taky :lol:

no náš když vidí kočárek s miminkem, tak začně radostí tak šíleně ječet, že vždycky jen vidím ty nevraživé pohledy maminek :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
1.6.14 20:22

@dani24687 malá se zase vždycky vrhne na dudlík - netouží po něm, ale chce jim ho nacpat do pusy. Matky se taky tváří vyděšeně, asi se bojí, že ho tomu nebožátku strhne a narve si ho sobě :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
1.6.14 20:26
@Sibyla0 píše:
@dani24687 malá se zase vždycky vrhne na dudlík - netouží po něm, ale chce jim ho nacpat do pusy. Matky se taky tváří vyděšeně, asi se bojí, že ho tomu nebožátku strhne a narve si ho sobě :mrgreen:

ach ty bacily :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.6.14 20:33

@Sibyla0 ja mam zase chut narvat ten dudlik maly kdyz rve :D

• Citovat
  • Upravit
21626
1.6.14 20:50

Zakladatekko, vetsi domluva bude s ditetem cca ve 2,5 az 3 letech. Ale v tu dobu se ti uz bude po byte pohybovat mladsi dite, brat starsimu hracky a uzuroovat jeho prostor. Takze hsdky a rev spis narostou. Ja mam deti od sebe 4 roky. Starsi byla z bratra uplne nadsena, vetsi krize prisla cca v 8 mesicich, kdy to uz nebylo male miminko, ale narusitel jejiho do te doby vysostneho uzemi. Lepsi se to az ted, kdy jsou mladsimu skoro 4. Takze bych se na tvem miste neupinala na nejaky vek. Ono to bude jak na horske draze - chvilku lip a chvilku hur.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6027
1.6.14 20:52

Já mám kluky 2 měsíce a druhý 2 roky… Starší řve úmyslně a nejvíc malému u hlavy. Co zabralo? Když jsem začala já šeptat… Když na něho zařvu kvůli řevu, přidá na hlasitosti ještě víc. Když začnu šeptat, tak se občas taky chytí a šéptá. Nebo řve dál, ale to je potom na jiné výchovné metody, ale to tu napsat nemůžu, protože na zadek se v moderní době nedává :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1967
1.6.14 21:29

Se bavím čtení diskuze :mrgreen: nejstarší je velmi temperamentní a tím pádem vše vášnivě prožívá a nepomáhá nic :mrgreen: prostřední je super cholerik, což je dobré - rychle se uklidní a nejmenší je celý po mě :oops: :mrgreen: uječená hysterka :mrgreen: :mrgreen:

takže si představ svojí dceru 3× a jseš u nás doma :mrgreen: tak tě to snad podpoří, že v tom nejsi sama :mrgreen:

nejvíc se osvědčila ignorace a odvedení pozornosti na jinou činnost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2660
1.6.14 21:31
@Anonymní píše:
Je extremne hlucna, ja jen cekam kdy ji dojde, ze pssst mama, tata, dite spi pochopi a zlumi se na alespon normalni hlasitost? Kdy deti zacinaji mit trosku rozum, ze toto pochopi?

To už by chápat měla. Náš mladší to chápal už v roce a půl. To tím není. Každopádně pomohlo ho učit dát si klasicky prst přes rty, udělat z toho „hru“, tím se ztlumil aspoň na chvíli. Jinak nám také občas vřeští příšerným ultrazvukem (budou mu 2 roky) a nejde s tím nic udělat. Zkoušela jsem zabavit i dělat pšššt, ale to pomůže jen na chvilenku. Nejlepší je asi obecně se hodně věnovat (když jsem kojila mladšího, zvolila jsem fotbalistickou polohu a na druhé volné koleno vzala staršího a četla mu. Nebo ve tvém případě bych se asi snažila starší zaujmout povídáním o tom, že takhle se také konila, když byla malá. To starší miluje dodnes a spolehlivě to aspoň na chvilenku neutralizuje žárlivost.

Jinak nevím, jestli vřejskání přestane s mluvením. Mladší vřejskadlo mluví krásně ve větách, což mu nezabrání ten „ultrazvuk“ občas použít. Řve většinou, když už je unavenější.

Jestli nefunguje věnování se, zkus fakt ignoraci (jít třeba do vedlejší místnosti s tím, že jí řekneš, že se vrátíš, až se uklidní). V tomhle věku Ti rozumí už opravdu všechno a zmouší…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
1.6.14 22:48
@Janha píše:
Svate blahorecene matky, ktere na sve dite nikdy nezvysuji hlas :nevim:
Ja ti rozumim a to nemam druhe. Mala ma sice jen 10m, ale neustale rve a jeci, visi mi na noze, jen se pohnu pul metru od ni a nasleduje hystericky plac, mlati rucickama do vseho okolo, kope kolem sebe a vse resi jen jecenim. Kdyz si vzpomenu na mou malou neter, ktera temer neplace, kdyz neco chce, jen natahuje rucicku, kdyz ji neco nejde, necha toho, ta moje princeznicka jen krici. Takze rozumim, chapu a doufam jako ty, ze to prejde a rady, at se hodis do klidu, no mala prvni mesice zila v mem silenem stresu a chrapala a byla uplne v pohode. Podle me to zasaz takovy vliv nema a navic chapu, ze jsi s druhym tak malym pod vlivem hormonu a ujizdi ti nervy. Drz se!

Přejde, tak kolem těch 4 let. Ještě to předtím ale bude mnohem horší. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2418
1.6.14 22:53
@Fima píše:
Přejde, tak kolem těch 4 let. Ještě to předtím ale bude mnohem horší. :mrgreen:

Tak to doufam, ze zavcas otupim nebo ohluchnu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
1.6.14 22:54
@Janha píše:
Ta prvni veta o svatych matkach nemela vyznit ironicky, ja bych si moc prala mit pevnejsi nervy, ackoli vim, ze tomu vubec nerozumi, tak obcas zvysim na malou hlas a pak je mi to lito. Jsem s ni sama, kdyz vstane v pet rano a od te chvile jen jeci a place a ja si nemuzu v klidu vycistit ani zuby a takhle jede cely den, fakt mam co delat, abych si nedala panaka v nedaleke hospode a nenechala ji doma rvat :mrgreen:

Hele a mě tu v noci ze středy na čtvrtek řval tři hodiny 3-leťák. Nechtěl spát, nechtěl nic, zkrátka 3-hodinový brutální amok. Vzbudil se o půlnoci, uklidnil se až ve 3 ráno… v 5 vstával mladší 10 měsíční a za ním hned ten starší. Starší si prochází obdobím vzdoru, takže věčně hystericky ječí a ke všemu se staví negativně, to mladší je jak motorová myš na pérkách, co nesedí dvě vteřiny na zadku a aby toho nebylo málo, tak mi poslední dobou visí furt na nohách a řve. Řve furt, od rána až do večera. Blázinec na entou, já ve škole zkouškové, nervy na dranc… :mrgreen: V ten čtvrtek jsem si za bílého dne otevřela flašku a dala si dvojku. Jinak bych nepřežila. :oops: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí