Vezmou mi dceru bez trvalého bydliště v Brně do místní školky?

18
9.5.16 20:49

Je to důležité?

Zdravím maminky,
chtěla jsem se Vás zeptat, co s tím máte zkušenosti. Za měsíc se stěhuji z malého městečka do 80 km vzdáleného Brna, mám dceru (3,5 roku), která už skoro rok chodí do místní mateřské školky, trvalé bydliště máme obě tady u rodičů. Moje otázka zní, až budeme bydlet v Brně, zda dcera musí mít trvalé bydliště v Brně, aby ji vzaly do školky, nebo to je jedno, kde má dítě trvalé bydliště? Vezmou mi dceru do školky i když má trvalé bydliště tam? Vůbec nevím, jak to s přestupem je? Já si trvalé bydliště chci zatím nechat u rodičů, protože se budeme stěhovat do nájmu, po nějakém čase bychom chtěli jít do vlastního. Přede děkuji za odpověď. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Marie432875
9.5.16 20:51

Je to jedno. Do školky berou podle veku-přednost mají ti nejstarší. Uz se to podle bydliště nebere (aspoň tedy v Brne co vím o skolkach :) )

• Citovat
  • Upravit
4367
9.5.16 20:53

Trvale bydliste, zvlast ve vetsich mestech, je jedno z kriterii pro prijeti. Zvlast pokud maji vice zadosti. Ale asi to nejlepe zjistis zavolanim si do konkretni skolky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3767
9.5.16 20:55

@Nelllaa Jak kde. U nás v menším městě by dítě nemělo vůbec šanci na přijetí, kdyby tam nemělo trvalé bydliště.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ibi
4168
9.5.16 20:56

Myslím, že každé město má podmínky pro přijetí trošku jiné… U nás je podmínkou buď trvalé bydliště v místě, kde jí chceš přihlásit nebo alespoň okopírovaná podnájemní smlouva…zkus si zjistit přímo na stránkách školky, tam by to měli mít… Jen si myslím, že jsi s ní měla jít ke klasickému zápisu, který třeba u nás byl cca před 3 týdny. Bez toho si nejsem jistá, že Ti jí vezmou už od září, ale ruku do ohně za to nedám… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68962
9.5.16 21:00

Kazda obec to muze mit nastavene jinak, treba v Praze je dite bez bydliste v prislusne Praze prakticky bez sance, Brno nevim, zkus si zjistit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Marie432875
9.5.16 21:03
@pendolinka píše:
@Marie432875 Myslím, že přednost mají jen předškoláci. U dítěte 3,5 roku bych řekla, že hraje hlavní roli trvalé bydliště. Ale nevím, jak v Brně…

Prave ze teď mam čerstvou zkušenost (Kamarádka letos hlásila syna 3 roky) a sice dávala asi 5 přihlášek (kdyby nahodou neco nevyšlo), ale všude ji řekli ze je rozhodující vek…ze mají pořadník podle veku deti-a prioritu mají vždy ti nejstarší…

• Citovat
  • Upravit
25172
9.5.16 21:04

Já bych řekla, že totální přednost mají předškoláci, pak je to asi na školce. My na kraji většího města, kam to máme z vesnice nejblíž (není to určené jako spádové), máme 3 školky. Dvě dělají dětem z naší vesnice problémy, třetí školka bere jen podle věku. Podepisovali jsme to u i zápisu.
Do té jedné z těch dvou chtěla dát dítě sousedka a učitelka ji rovnou řekla, ať to ani nezkouší, že tuto vesnici neberou. No nezkusila to, bohužel, protože jinak by ji dítě vzali, bylo v té době předškolák, učitelka to zkusila, no… :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10713
9.5.16 21:07

Tak schválně koukám do brněnského systému a nejvíc bodů je za věk (1600 pro předškoláky). Co se týče bydliště, tak za trvalé bydliště dítěte, nebo alespoň jednoho zák. zástupce je 400 b. a za pobyt ve městě (ve spádové MČ) je 160 b. Takže tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10713
9.5.16 21:08
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7204
9.5.16 21:12
@Marie432875 píše:
Je to jedno. Do školky berou podle veku-přednost mají ti nejstarší. Uz se to podle bydliště nebere (aspoň tedy v Brne co vím o skolkach :) )

Zrovna v Brně hraje bydliště hoodně velkou roli, stejnou jako ten věk ;)

3 letý z městské části se dostane
4 letý mimo tu městskou část je až za ním ;)

Příspěvek upraven 09.05.16 v 21:14

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
310
9.5.16 21:13

Řekla bych že je to důležité jak kde :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
9.5.16 21:19

@pomeranca Moc děkuji za odkaz na web, jinak je tedy rozhodující hlavně věk? čím je dítě straší, tím lepší? Mě to připadá hloupé, člověk hned musí měnit trvalé bydliště, nevím no. Jak to dělají třeba z dětmi od cirkusu? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20376
9.5.16 21:25

@Nelllaa
tak změn bydliště jen dceři. já to tak udělala. kvůli školce. takže tady kde ted bydlíme bydlí ofiko jen dcera :mrgreen:
sice by bylo lepší mít změněnej trvalák u obou, ale jde to i takhle.
a nemít to tak tak mi ju do školky nevezmou. jinak jsem z Brna :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2155
9.5.16 21:32

@Nelllaa Ale v to odkazu, co dávala @pomeranca, je, že důležitější je bydliště (kdy bydlíš, tj. máš napr. nájemní smlouvu) než trvalý pobyt. Ale každý bod dobrý :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin