Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Jsem týden u kamarádky - manžel odjel, no a nevím jak na to přišlo, ale bavily jsme se, že by byla sama atd. a ona řekla: vždyt mám Tebe – ano, když je problém, že je třeba si postěžovat, co se nedá říct panu V., když V. není doma, nechci znít nevděčně, za to co pro mě všechno udělala…
Jen jsem se třeba ptala na kulatiny, pochopila proč a že by to ráda slavila s rodinou a pak s ženskýma, co byly na první škole, kde snad už 10 let nedělá, nejsou to kamarádky, nevolá jim, když něco, jsou to ty z rozlučky, kde to vypadalo, jako když jdu na třídní sraz, asi takto jí ty holky znají…
Vidíme se jen ve dvou, bud když odjede V. a nebo potřebuje nakupovat hadry, místo těchto situací tak minimálně, že mě ted kromě otcova úmrtí (2024) nic nenapadlo.
Vypisujeme si na fb, volá když se něco stane, přijde mi vlastně vnitřně hodně nas*aná, ale manželovi to říct nemůže, dítěti, že ho nesnáší taky ne, takže mě…
První dny jsem se tu bála pomalu uprdnout, pouštěla hodně výměmu manželek a byla při tom na mobilu, že jsem si říkala, asi tu překážím. Nesmí mi nic opakovat, když se někam jde, že jsem brzda atd., paradoxně ona jediná moje problémy hodně chápe, protože se jí některé rozjíždějí taky ![]()
Známe se 23 let.
Je to ještě přátelsví?
P. S. Stává se mi to u více lidí, že mi řeknou, co jiným nemůžou ![]()
Je mi tady někdy tak smutno, že se sice netěším do paneláku, ale dokonce i na matku ano ![]()
Mám ještě po ránu slepené oči zřejmě. Vůbec nechápu, vo co go
?
@Monik29 píše: Více
Osobně bych tam týden nebyla, ani kdyby mi platila. ![]()
S někým, kdo čumí na výměnu manželek, bych si nerozuměla, už první den bych fičela domů.
Divím se, že tomu dáváš tolik svého času, když si tam připadáš navíc…
Já to četla už včera v noci a taky jsem to úplně nepobrala.
Takže řešíš dvě věci. Udržuješ dlouholetý vztah s kamarádkou, ale nejsi si jistá, jestli se to nepřeklápí do nějakého využívání? A ptáš se, jestli se nám taky stává, že jsme pro někoho vrby a lidi nám říkají věci, se kterými se jiným svěřovat nechce?
Jste v kontaktu hlavně přes telefon, ale především proto, aby si ona mohla ulevit. Vídáte se na to, že byste měly být kamarádky, málo, hlavně ale když potřebuje ona. Teď zrovna protože není doma manžel a ona nechce být doma sama.
S mužem jí ale vztah asi moc neklape, nemůže se mu svěřovat s mnoha problémy. Někde je tam ještě dítě, které ona dokonce nesnáší.
Když už se vidíte, umí být nepříjemná, ale cítíš, že jsou oblasti, ve kterých si dobře rozumíte, protože máte podobné problémy, což je teda asi i to, co tě k ní nejvíc váže? Plus tedy to, že ti v minulosti nějak pomáhala.
Pak jsem nepochopila to s těmi narozeninami. Ty ses jí na to z nějakého důvodu ptala, ona pochopila proč se jí na to něco ptáš a slavila to s holkama, se kterými se moc nevídá a ony ji moc neznají a… pak mi uniká pointa.
No a tu poslední větu jsem taky nerozklíčovala. Je ti smutno u té kamarádky? Těšíš se dokonce na svojí matku? Netěšíš se do svého paneláku?
Moc tvůj příspěvek nechápu, proč jsi u kamarádky na tyden? Kamarádství má různé formy, nejhorší přátele jsou nesamostatné pijavice.
@guineapig píše: Více
Osobně to chápu velice dobře.
Monik má dlouholetou kamarádku v uvozovkách, která se ozývá, jen když něco potřebuje anebo je sama a nudí se.
Ted je její mamžel pryč, tak se jí Monik hodí.
Ta se v jejím bytě necítí dobře, protože „kamarádka“ kouká do mobilu a na výměnu manželek a Monik se bojí si i uprdnout.
Řešily kamarádky narozeniny, Monik zřejmě doufala, že bude pozvaná, tak se nestalo, kamarádka to chce slavit s rodinou a ženskými, s kterými se deset let neviděla a nijak moc se nestýká.
O případném pozvání Monik ani zmínka.
Shrnuto…kamarádka Monik využívá a ozývá se jí, jen když něco potřebuje.
Doporučení…ještě dnes odfičet domů za svým morčetem, „kamarádku“ vymazat z telefonu, FB atd., lepší to do budoucna nebude ![]()
Mě už to taky došlo - Moni je pro dotyčnou taková „vycpávková“ kamarádka, která jí zaplní smutek a opuštěnost, když nikdo jiný - lepší - nemá čas, odloží si u ní, ale nevnímá jí, neinteraguje. Bych se zbláznila a odjela hned. Takovou kámošku fakt nechceš. Jestli máte hezkou minulost, tak bych si jí vyzkoušela- pozvala bych jí někam, kde bude na oplátku ona závislá na mě- jako garde do mojí společnosti, kde ona nikoho nezná.
Já to asi chápu. Podle mě jste dobré známé. Když si potřebuje postěžovat, jde za tebou.
@Takyjedna píše: Více
To neprojde, je na něm závislá a to je učitelka a je doma brzy a on home office, takže jsou spolu opravdu hodně, ale i tak…
Dřív jsme někdy někam šly, ale teď jen, když on odjede, on bez ní jede s 6 kamarády do Egypta, na motorky, ona nic.
Říkala jsem, zda bysme nešly na minigolf, že jo jo jasně, po 4 letech jsem to vzdala a šla se svou 70-letou matkou.
To samé bruslení na ledě, po 17 - letech jsem šla už se svou 71-letou matkou.
Když jsem bydlela k ní blíž (8 měsíců), myslela jsem, že se víc uvidíme, ale… Říkala jsem, že můžem někam s tou nevlastní dcerou, ale vždy to bylo, že se za děti stydí, za to jak se chovají, ale spíš mám pocit, že se stydí za mě. Prostě pan V. platí, tak je i podle něj.
Dokonce jsem si přála jet do ciziny po 30-ti letech, plánovaly jsme, ale…
V září jsem tam týden byla a bylo to super. V prosinci ale měla velké potíže s panickou poruchou, on jí totiž manžel 8 měsíců podváděl ( jsou to cca 2 roky) a vzniklo z toho dítě a jemu se bojí něco říct, že by jí opustil, takže když něco, řekne to mě… Jinak si rozumí, mají stejný humor atd. Já ho teda viděla tak minimálně a vlastně jakoby omylem a na svatbě.
Ono se manželovi blbě říká: ty seš ale *urák, ale mě to napsat/ říct může. Přijdu si jako neplacená psycholožka, když je problém.
Hrozně mě mrzely např. 40 - narozeniny, které vlastně zkazila, protože pan V, přece si kvůli mě nezabije sobotu, tak to muselo být v pátek podle ní a stálo to za… Od té doby se scházím jen se třemi známými (kluci - muži) a jí už ani nepíšu, zda by taky přišla. ![]()
Je to má jediná kamarádka, ona tvrdí, jak jsem její nejlepší kamarádka ![]()
@free333 píše: Více
Ano shrnuto dobře, dnes nás házela domů mě a Ralfíka (morče).
Je to má jediná kamarádka, tak ono toho v životě asi už moc lepšího nebude celkově ![]()