Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Zdravím, na fotce je hovězí kýta. Po nákupu vložena hned do mrazáku. Včera jsem ji vyndala, spotřeba do zítra…maso voní ALE zaráží mi to zbarvení…ségra říká že to je srazena krev ![]()
Guláš už se vaří, ale vrta mi to hlavou… ![]()
Je to fakt krev? Ještě mi takový hovězí pod ruku nepřišlo…kdyby smrdělo tak letí…
Koukněte jak vypadají vyzrálá hovězí masa, ta jsou někdy úplně tmavá, za mě je ta barva ok.
Pokud to není zelené, nemá to šlem, nesmrdí tak bych to v pohodě uvařila.
Je v pohodě, to maso ztratilo po rozmražení hodně tekutiny a proto má ten okraj jinou barvu.
@Fonty tohle je normální, hovězí když zraje, tak takhle vypadá
@Fonty maso je úplně ok. Na guláš je lepší kupovat kližku, karabáček nebo krk.
@Fonty píše:
Zdravím, na fotce je hovězí kýta. Po nákupu vložena hned do mrazáku. Včera jsem ji vyndala, spotřeba do zítra…maso voní ALE zaráží mi to zbarvení…ségra říká že to je srazena krev
Guláš už se vaří, ale vrta mi to hlavou…Je to fakt krev? Ještě mi takový hovězí pod ruku nepřišlo…kdyby smrdělo tak letí…
Maso je v pohodě, ale hovězí kýta na guláš je snad trestný čin, ne? ![]()
@osvc fakt?
Mě ta klizka přišla děsně prorostla
a co z ty kýty mám vařit? Pro příště…
Děti pořád ji jenom kureci
@Hanney ok, tak příště no ![]()
@Fonty píše:
@osvc fakt?Mě ta klizka přišla děsně prorostla
Děti pořád ji jenom kureci@Hanney ok, tak příště no
Nejlepší jsou z ní steaky, roštěnky, plátky na sto variant, nebo na jakýkoliv způsob pečený celý kus, až se mi sbíhají sliny ![]()
Příspěvek upraven 18.02.22 v 14:06
@Fonty píše:
@osvc fakt?Mě ta klizka přišla děsně prorostla
Děti pořád ji jenom kureci@Hanney ok, tak příště no
Kližka je prorostlá, ale šlachami, je v nich hodně kolagenu a když se dobře uvaří, hezky to zahustí šťávu a maso z kližky je křehké. Kýta na steaky, plátky, závitky, ale klid, tchánovci taky dělají guláš jen z kýty.
My taky mrskáme nejvíc kuřecí ![]()