Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Holky mám prosbu, co říkáte na možnost otěhotnění dva dny po menstruzaci? Máte někdo zkušenost?
otehotnela jsem posledni den menstruace - samozrejme ze to je mozne- ma plodne a neplodne dny neni spoleh natoz na cyklus- pokud neberes antiko nebo nepouzivas jinou ochranu tak je mozne cokoliv myslim.
Děkuji za odpověď, jsem 5 let po operaci (vzali mi jeden vaječník i s vejcovodem, druhý funguje naprosto v pořádku). Antikoncepci neberu už 6 let, dělala jsem si teď dva testy a oba měly velmi slabou skoro až neviditelnou čárku, ale jelikož mám teprve 12 dní po menstruaci, tak není na čem se otáčet..je fakt, že břicho mě bolí, jako bych to měla dostat a pálí mne žáha. Ale to se mi zdá zase moc brzy na to, že bych měla být teprve 10 dní těhotná…
Bud v klidu, zaha me palila jeste jsem ani netusila , ze jsem tehu. Myslela jsem, ze mam zanet zaludku
. No a protahl se na 38 tydnu. o bylo prekvapeni
![]()
Jo plodné a neplodné dny
Mojí kámošce takhle jeden 100% neplodný den už dvanáct let běhá po světě
![]()
Takže je to možné, otěhotněla hned po ms.
Já jsem otěhotněla sedmý den cyklu, tedy zrovna když mi skončila menstruace. Ovulaci jsem měla asi 10.den (podle doktora) a ty spermie tam do té doby v pohodě přežily.
M.
No a já dle výpočtu mých i doktorky jsem otěhotněla 3 den menstruace. A před tím jsme to zkoušeli asi 6 měsícu mimo menstruaci a pak až jednou v době MS a bylo to!
Holky přispěji taky trochu do mlejna…
Zabívám se STM(symptotermální metoda) je to právě sledování plodných a neplodných dnů. Používám to jako antikoncepci. Holky 100% neplodné dny jsou jen po ovulaci až do MS(ale to musí ta dotyčná přesně vědět, že ta ovu proběhla).
V době MS je možné otěhonět - je to tím, že ovulace může přijít brzo a ty spermie z milování v menstruaci tam přežili a počkali na to vajíčko. Takže ve skutečnosti jste nebyly oplodněné v MS, ale až pak, jak přišla ovu…
Děkujeme za radu, my jsme se ani právě zatím o mimi nesnažili, takže jsme si říkali že těsně po ms se nemůže nic stát a já na to an nemyslela, jenže se cítím divně, vyšli mi dva testy se slaboučkou čárečkou a jeden se silnějsí. Ale třeba mamatest byl neg. Takže mi zývá čekat ještě 11 dní do ms..
Ahoj vsichni,
taky mam takovou zvlastni zkusenost s otehotnenim. Mela jsem v milosti dost problemy s cyklem vubec (po vysazeni HA) a ted jsem v 9tt a otehotnela jsem v dobe kdyz jsem 3 mesice nemela MS vubec a pak jsem to dostala v dobe kdyz uz jsem byla tehotna
. Tak pak se v tom clovek ma nejak orientovat ![]()
V kazdem pripade pokud budes mit pozitivni testy a dostanes MS, urcite stejne navstiv doktora at mas jistotu. A preju at se ti nakonec potvrdi to co bys rada!
Ahojky holky já patřím mezi snažilky a ted jsem na rozpacích.Užívám Proveru na úpravu cyklu, pak Clostylbegyt aby mi dorostly vajíčka chodím na folkylumotrii 13 den cyklu a už dvakrát mi píchli Pregnyl aby folykul praskl a já mohla otěhotnět.Snažime se s mým skoromanželem (27.9 se bereme) od listopadu 07 a ted jsem měla 4 dny zpoždění MS a trvala jen 3 dny a to ji mívám většinou 6 až 7 dní a tahle MS ne že jen trvala 3 dny ale nepřipadalo mi to jako MS bylo to spíš hnědé špinění.K tomu všemu už od středy večer zvracím nevím z čeho.Jsem na rozpacích protože zítra mám 5 den cyklu a měla bych užívat Clostylbegyt.Neměla jste některá stejné problémy jako já a zjistily jste že jste těhulky?? Prosím napište dekuji moc