Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky
Moje mláďátko 3leté mělo 26.12. 40tky teploty, druhý den naprosto bez teplot,28.12. opět celý den horečka. V krku jí nebolelo.
Normálně chodí spinkat kolem deváte večerní a od včera už v půl sedmé večer chrní. Má krásně červené tvařičky při spaní, bez teploty. Protivná není, že by třeba na ní něco lezlo.
Jsem hroznej plašan, ale z čeho ta únava? Je to v pořádku?
@dendule4 psala jsem, mela po vanocich, ted nic nema, je tyden uplne bez teploty
@pipiinka zrejme bojuje s nejakou virozou, spanek regeneruje, leci. Jak je to popsane, tak bych neplasila. Pohotovost bych resila, kdyby dite pripadne nereagovalo na srazeni horecky, byli apaticke, stezovalo si na bolesti. Takto bycvh pockala, jestli na ni vyrasi jeste nejaky priznak.
Pokud se vám nezdá, vzala bych jí k lékaři…jestli měla z ničeho nic takhle vysokou teplotu, tak to není normální
Viróza? Zkus brnknout pediatrovi at tam nezenes zbytečně at ti poví…Podle me to nic nebude. Hádám ze horečku si srazila kdyz si ji namerila takze myslim ze jsi nic nezabedbala
Jo, srazila, ona vylitla pomerne rychle, celou noc ji mela a rano, kdyz jsme spolu usnuly nic, krasnych 36,5
Ale horecku mela pred tydnem, myslela jsem, ze by byla unavena po te horecce, ne az tyden po.
@dendule4 píše:
Pokud se vám nezdá, vzala bych jí k lékaři…jestli měla z ničeho nic takhle vysokou teplotu, tak to není normální
Jak u koho, jsou děti, u kterých to celkem normální je… jasně poprvé to člověk neví, ale časem to vypozoruje. U nás třeba kluk reaguje horečkou na nějakou stresovku, třeba když si rozrazil ret.
@Nadji teploty nema, me jde spis o to, jestli je v poradku to spinkani
@pipiinka Špatně jsem si to přečetla. Jestli je obecně citlivější, je teď hodně náročné období a hodně dětí víc spí. I ty moje, i v okolí. Když zvládneš být v klidu, dá to i ona v pohodě. Určitě jí pomůže, když se k ní přitulíš ![]()
@j.a.n.i1 píše:
Jak u koho, jsou děti, u kterých to celkem normální je… jasně poprvé to člověk neví, ale časem to vypozoruje. U nás třeba kluk reaguje horečkou na nějakou stresovku, třeba když si rozrazil ret.
takhle vysokou? pochopila bych kdyby měl 38 ale 40 z ničeho nic…asi jsem moc vyhoukaná, protože u bráchy takhle začal zánět mozku
@pipiinka Proč by nebylo, naše už zas několik dní vstávají v 10
![]()
@pipiinka a neni proste unavena po vanocich? Nevim, jak probihaly oslavy u vas, ale u nas do soboty kazdy den navstevy, vsichni se tocili kolem deti (2 a 3 roky), deti nateseny, kdo zas prijede a co priveze, ze po obede spatne spaly - ted je konecne zas klid a obe to dospavaji - u nas tedy odpoledne - spi v prumeru o hodinu dele nez normalne..