Je to období vzdoru?

130
5.11.17 23:39

Je to Období vzdoru, prosím o radu??

Ahoj, chtěla bych se zeptat zda toto patří do období vzdoru
Moje skoro 3letá dcera používá slova typu nech mě, blbneš, stane se že řekne i prdlá, výjimečně pitomá, nebudu to dělat, dost, zlobíš atd.
Nevím prostě jak se i v takové situaci zachovat, vysvětluji že se to neříká, zvýším hlas nic nepomůže, musí mít i poslední slovo
Já se pak stáhnu a jdu pryč nebo když za mnou přijde že něco chce tak ignorují nebo řeknu co mi před chvílí řekla, snažím se to nějak vysvětlit ale nepomáhá to, fakt si nevím rady
Mrzí mě to, že se takhle chová ale nevím jak na ní děkuji všem za rady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3451
6.11.17 00:27

@Markéta456 Tohle rika i muj syn nam,3,5let…u nas je to tak ue micha slova nase co rikama jemu my jako rodice a taky slova co slysi ve skolce „dam ti na zadek“ „nebudu s tebou kamosit“ „neni to od tebe jezky“ a ne jednou mi rekl ze mi da parfacek…jinac je to zlagej kluk, bystrej i ucitelky ve skolce si ho chvali jak je pozornej…myslim si, ze proste opakuje to, co slysi a jeste si dosti neuvedomuje ze tohle mi jemu rikat „muzeme“ a on ne…takze jsme tez v neustale fazi vysvetlovani, myslim, ze to chce trpelivost, vsecko nejde hned, ale treba nam poradi nekdo zkusenejsi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3145
6.11.17 01:31

Dítě opakuje co slyší. V tomto věku to má buď z rodiny nebo z tv. Že odmlouva je normální a pokud je to jen tohle, tak ještě pořád máš zlatý dítě…
Nicméně hodně ostře bych se vymezila vůči nadávkám, dítě nemá nárok ti říkat, že jsi pitomá. A pokud nestaci vysvětlení, tak poslat do pokojíčku, ať vyleze, až se k tobě bude chovat slušně. Taky to děti zkusily a když nepomohlo krátké vysvětlení, bylo zle, dala jsem na něco, že se zlobím, byly odeslány přemýšlet. Za pár minut vždycky přišly, omluvily se.
Jsem v mnoha směrech tolerantní a benevolentní rodič, ale jsou věci, které si ke mně dovolit nesmí.

Ty můžeš přemýšlet, kde to vzala, jestli jsi ty a rodina dobrým vzorem a jestli je ignorování ani ne tříletého dítěte dobrá strategie do budoucna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Marie432875
6.11.17 05:24

@Markéta456 Větu,,to se neříká” nenávidím. Jakto ze,,se to neříká” kdyz to někdo říká a někde to slyšet musela? Neni lepší ji spis říct, ze ačkoli to někdo rika, tobe se tahle slova nelíbí a nechceš aby je používala doma/pred lidmi/atd a na tom trvat? Připadne ji nabídnout vhodnější synonyma k užívání?

• Citovat
  • Upravit
4523
6.11.17 07:30

Ahoj, mam skoro 3r kluka a taky na mě občas vypálí něco, co říkám jemu. No naučilo mě to mluvit hezky a k věci. Místo blbý říkáme špatný, jako nadávku používáme slova jako nezbeda, zlobivec apod. Beru to se neříká jsem přestala používat, protože vždy odpověděl, že někdo (u koho to slyšel) to říká a proč teda on nemůže. Vysvětlení, že to není slušný asi zatím moc nechápe. Takže moje rada zní poupravit svůj slovník.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1615
6.11.17 08:09

Máme to teď uplně to samé… dcera 3,5 roku a používá na mě slova která já na ni. někdy se musím smát, ale samozřejmě vysvětluji, říkám že takto se s maminkou nemluví a některé připomínky či výrazy prostě přecházím. Čím víc na ně budu upozorňovat, tím budou zajímavější pro ni ;-) a snažím se krotit ve výrazech a příkazech. Je to jen období a přejde to, to si říkej :kytka: někdy na mě vybafne že mě nemá ráda, to jí hned odpovím že já ji teda jo! :mrgreen: tak pak jen kouká a večer před spaním už mě pusinkuje a říká mi že mě má ráda…prostě přes den zkouší, jsou to emoce a nové slova. Nedělej si z toho těžkou hlavu, většina to má doma podobně ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí