Dcera se mi začala počůrávat

3.11.17 13:06

Dcera se mi začla počůrávat

Zdravím holky, už si nevím rady tak musím vyzkoušet vás. Dcera 3 roky se mi začla z ničeho nic počůrávat když spí, když si hraje či sedí u jídla a už i jednou venku :( Je zdravá jako řípa, plenky už nenosí skoro rok, doma jí pořád posíláme na nočník, venku se jí co chvilku ptáme zda nechce čůrat umí si i venku sama řict že potřebuje čůrat, když potřebuje doma čůrat sama jde na nočník, tak co se to s ní děje? :nevim: Ze začátku jsem si myslela že příčina je pití které jsme jí večer nechávali na stolečku jenže i když jsme jí pití nenechali buď ve spaní nebo přes den se stejně počůrala. :( :nevim: Už si nevím rady… byli jsme i na vyšetření ledvin a močového měchýře ale vše má v naprostém pořádku. Zažila to některá zvás? Uvítám každou radu, tip, cokoliv. Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2659
3.11.17 13:08

A není jen nachlazená? V rodině vše v pořádku, žádné změny?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11277
3.11.17 13:09

Stres ze skolky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
481
3.11.17 13:11

Ahoj, měli jsme to samé. Obě dcery měly po třech letech období (cca 3 týdny), kdy se třeba 4× do týdne počůraly - jeden den třeba i dvakrát po sobě. Odeznělo to samo a přisoudila jsem to vývoji - prostě se v tomto období soustředily na něco jiného a na čůrání „kašlaly“. Jen jsem se snažila je na to upozorňovat a prostě je posílat častěji na záchod abych minimalizovala škody, ale byl to pro mne šok, do té doby jsem měla jistotu, že si dojdou a teď jsem na to zase musela myslet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.11.17 13:12
@jita22 píše:
Stres ze skolky?

Ještè nemá ani tušení co je to školka jelikož školka nejbližší školka je plná vezmou jí až Dubnu 2018

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4700
3.11.17 13:22

@Martiinkaa Co působení chladu? S podzimem je chladněji, v noci se odkope a venku jí třeba zebe a hlavně bych se podívala na stravu a zařadila spíše „zahřívající“ potraviny jako je např. pohanka a naopak vyloučila ochlazujíci potraviny - okurky, citrusy a pod.
Jestli by tě tento pohled zaujal, zkus si o jing-jang potravinách přečíst (narychlo jsem na netu narazila na toto, ale určite najdeš něco podrobnějšího https://www.celostnimedicina.cz/…mediciny.htm )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.11.17 13:24
@Bella13 píše:
Ahoj, měli jsme to samé. Obě dcery měly po třech letech období (cca 3 týdny), kdy se třeba 4× do týdne počůraly - jeden den třeba i dvakrát po sobě. Odeznělo to samo a přisoudila jsem to vývoji - prostě se v tomto období soustředily na něco jiného a na čůrání „kašlaly“. Jen jsem se snažila je na to upozorňovat a prostě je posílat častěji na záchod abych minimalizovala škody, ale byl to pro mne šok, do té doby jsem měla jistotu, že si dojdou a teď jsem na to zase musela myslet.

To jste mě potěšila že v tom nejsem sama kdo něco takového musel řešit. Nejvíc mě zaráží to že když si nevšimnu hned že se počůrala, sama ani nepípne že je mokrá :nevim: když jdu v noci na záchod preventivně jí kontroluji postel a před pár dny měla peřinu s prostěradlem počůrané a celé pyžamo na zádech mokré a s ní to ani nehlo ona by v tom spala až do rána tak samo jako v mokrých teplákách by klidně chodila celý den :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.11.17 13:28

Mám s dcerou (3roky) podobný problém. Nepočůrá se úplně, ale „přicmrndne si“ a pak teprve běží na záchod. Není to pokaždé, ale většinou když je do něčeho zabraná. V noci už také spala bez plíny, ale nyní, zhruba tak dvakrát do týdne, má mokro.To samé se nám třikrát stalo v září s kakáním. Lékařka říkala, že je to možná zácpou. Že ta plná střeva tlačí na močák a proto se připočůrá. Ale nepřijde nám, že by na to trpěla. Chodí, dá se říci, každý den a i hodně pije a papá ovoce a zeleninu.Mudr. nám ještě říkala, abychom ji pomocí glycer. čípku naučili pravidelně kakat, nejlépe ráno před školkou. Připomínat čůrání a pokud se to nezlepší, čeká nás vyšetření ledvin. S cipky jsem ji zatím netrapila, jednou jde dopoledne, podruhé třeba až odpoledne.Za posledních 14dnů ťuk ťuk se zlepšila. Taky mně to ale docela trápí A je nám to záhadou. Držím Vám palce, ať jste brzy ok.

• Citovat
  • Upravit
3419
3.11.17 13:45

@Martiinkaa měla jsem to samé s dcerkou o půl roku mladší. Předtím chodila sama na nočník, venku si sama sundala kalhoty a vyčurala se. Byla bez nehod.
V srpnu se začala počurávat i několikrát za den, no a začlo se to srovnávat až cca po dvou měsících. Žádný fígl bohužel neplatil. Asi je to opravdu nějakou vývojovou fází a časem se to samo srovná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7527
3.11.17 13:52

Možná změna, nemá mladšího sourozence?? Nebo cokoli čemu vy jako dospělí nepřikládáte váhu, dcera vypadá, že se s tim vyrovnala, ale trápí jí to uvnitř. Může to být reakce na jakoukoli změnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.11.17 13:52

Dcera se začala zase v noci počurávat když s námi začala žít manželova starší dcera. A počurávala se každou noc do 4 let. Nepomohlo vůbec nic, jen čas.

• Citovat
  • Upravit
913
3.11.17 19:59

Jo, po roce a půl bez plen se začala počůrávat - při hře, při jídle. Žádný stres, pohoda. Asi se jí nechtělo obtěžovat se na záchod. Domlouvala jsem, vysvětlovala. Nic. Pak jsem jí jednou vynadala. Od té doby se to neopakovalo. Tohle by ovšem nezabralo, kdyby příčina byla psychická nepohoda nebo nemoc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24870
3.11.17 20:31

Syn se odplenkoval lehce pred druhyma narozeninama. Rovnou i pres noc. Pul roku na to se zacal kazdou noc zase pocuravat, az do ctyr let. Pak to ustalo a dva mesice je uz klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí