Výchova chlapců

676
28.10.17 19:48

Výchova chlapců

Jen tak pro zajímavost… poslední dobou se všude dozvídáme o chlapech, co mlátí ženy - viz diskuze níže, co klidně rozbíjí hezkou rodinu milenkou, nebo je pálí dobré bydlo a sobeckostí rozbíjí co se dá. Chovají se vulgárněji ke své ženě, mají ji jen jak uklízečku apod. Pochopitelně ne všichni a my ženy jsme mnohdy taky pěkné karikatury, ale teď k jádru věci: co myslíte ze je důležité chlapcům vstipit, naučit, vysvětlit a vést, aby se z nich nestáli takoví muži ale muži s M? Rada uvítám názory těch zkušenějších, u kterých již jejich ovoce dozrálo. A nebo také chyby čeho byste se raději vyvarovali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
32091
28.10.17 19:52

@Catmum Tak já jsem se snažila vychovat gentlemany, což se mi i myslím povedlo :lol:. Musí pomáhat svojí partnerce, chtěla jsem, aby uměli uvařit, vyžehlit, uklidit, donést kytku, podržet dveře a tak. Příklad teda měli i ve svém otci :D Kdybych zjistila, že někdy sáhnul na svojí partnerku, přizabiju ho osobně :cert:.Doufám, že by je to ani ve snu nenapadlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27634
28.10.17 19:53
@Monchichik píše:
@Catmum Tak já jsem se snažila vychovat gentlemany, což se mi i myslím povedlo :lol:. Musí pomáhat svojí partnerce, chtěla jsem, aby uměli uvařit, vyžehlit, uklidit, donést kytku, podržet dveře a tak. Příklad teda měli i ve svém otci :D Kdybych zjistila, že někdy sáhnul na svojí partnerku, přizabiju ho osobně :cert:.Doufám, že by je to ani ve snu nenapadlo.

přesně od mala je učím, že musí umět vařit, prát, uklízet, pomáhat a starat se a hlavně snažit se chápat druhé

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
28.10.17 19:54

Taky mame syna správně vychovaného:) musí se k tomu vést cely zivot:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32091
28.10.17 19:56

@ka2ka Naštěstí je naučil už i život sám, když se museli postarat sami o sebe. A zatím to zvládají super :lol:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5894
28.10.17 19:58

No, myslim, ze z meho syna vyroste podobny hulvat jako je jeho otec. Zatim je brzo, ale nema vubec hezky vzor. Bohuzel takovy nebyl. Mozna byl, ale hodne se zmenil prichodem deti. Jestli se bude nas syn chovat podobne, tak doufam, ze si najde stejne naladenou slecnu. Kde se deje chyba, tak to nevim…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
114
28.10.17 19:59

Myslím si, že tohle se strašně špatně hodnotí. Z mého pohledu ženy, která si hledá partnera bych řekla, že jim chybí určitá samostatnost a zodpovědnost. Spousta kluků dnes žije u rodičů až do třiceti, nejsou schopní si ustlat postel, natož si uklidit.

Jinak i když jsem žena, tak bohužel musím říct, že si za současné muže, můžeme dost samy. Většina žen je až příliš mužná a samostatná, čímž mužům bereme jejich přirozenou roli. Jen aby se do mě někdo neobul, tak zdůrazňuju, že jsem zastáncem emancipace, ale ne za cenu toho, že se z nás stanou muži

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
28.10.17 20:01

Jestli teda můžu mluvit za muze tak si myslím ze když se chlap opravdu zamiluje tak se dokáže chovat hezky a tak jak si žena představuje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2258
28.10.17 20:02

Učit je úctě a respektu k druhému (to je samozřejmě potřeba i u holek). Ale přece jen u chlapa, který nemá nijak extra povahu a nikdo ho v tomto nevychoval, je pak ten důsledek znatelnější. Má fyzickou převahu a tak může ženu zbít, nebo ji tím minimálně vyhrožovat.
A u kluků navíc potřeba být schopen komunikovat (ženské jsou ukecané často od přírody), ale chlap, který není schopný mluvit s partnerkou/manželkou o tom, co kdo chce, nebo v čem kdo vidí problém, ije pak v náročějších chvílích kolkrát přítež.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32091
28.10.17 20:02

@xjuklickova Vždyť to píšeš sama, že je otec hulvát. Tak asi syn dělá jen to, co vidí doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
28.10.17 20:03

No já ovoce ještě zrálé nemám :mrgreen:, ale…
Můj táta byl vždycky vychovaný, že když něco tak šel za babičkou. já jako dítě jsem to neviděla, ale věčně si máma nadávala..
Když doma nebyly peníze, šup za babičkou, ta kávu a jídlo dala, když nebyly peníze, tak neni nic potřeba- Vánoce a svátky,..
jako dítě jsem to nevnímala, ale te´d to vidím.. Táta je pomalu důchodce, a vidím co má prostě zažité..Těžko se to popisuje, ale je vidět, že prostě to tak bere i teď.. Když někomu pomoc tak za něco- peníze.. A nebo názor, proč by někdo něco dělal, a když tak je jasné, že dostane zaplacené.. atd..
Takže u nás rozhodně neni, že kluci dostávají, za domáci práci zaplaceno, za známky zaplaceno.. Pomahají, že se to má.. I babičkám jsme to zakázala… Což babička od táty je dobrá duše, ta by hned dávala peníze za ochotu, ale prostě jsem řekla ne, radši schovej na Vánoce..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
28.10.17 20:11

Potřebují žít poblíž nějakého muže, který pro ně bude modelovou postavou. Ideální je biologický otec, ale často fugnuje učitel/trenér/dědeček.

Prostě normální, příčetný chlap se kterým tráví čas, ideálně bez dohledu vševidoucí M. A.T. K.Y.

A tedy matka nesmí zůstávat s násilnickými kokoty a učit tak svoje děti, že takové chování je normální a běžné.

Pokud vaše partnertví není úplná tragédie, ale má své výrazné patologie, tak si to chce je přiznat a začít je řešit. To že se naučíte pracovat na sobě a měnit se k lepšímu dáte dětem naprosto skvělý příklad, že problémy se dají řešit.

Nic jiného, než to co a jak žijete nefunguje - v tomto případě můžete dětem vykládat co chcete, ale rozhodující je to jak reálně fungujete.

Jo a taky je důležité nelhat si do kapsy, že se nehádáte před dětmi, že přímo nevidí násilí, že nepoznají že jeden z rodičů pije, že nevnímají manipulaci a pasivní agresi. Samozřejmě že to vnímají, a čím víc se snažíte předstírat a lhát „pro dobro věci“, tím jasněji to vnímají a ztrácí důvěru k dospělým. A především důvěru v sebe samotné a také děti přebírají zodpovědnost za chyby svých rodičů a hroutí se pod pocity viny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
28.10.17 20:24

A všeobecně si myslím, že maminky chlapečkům podstrojují.. Já mám kluka teprve ve 3 třidě, ale stačilo říct, že musí!!! vysávat a že doma utírá prach a pár maminek na mě vytřeštila oči..
Tak manžel tak byl vedený, od mé sestřenice manžel taky, oba běžně doma třeba občas pouklízí, něco uvaří..
Myslím, že je pořád zažité, že v domácnosti pomáhají jenom holčičky a od chlapečků se toho moc nechce..
Jestli to bude mít uspěchnevím, ale každopádně je nebudu učit-dones přines mami, uklid po mě mami

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
676
28.10.17 20:31

Já si taky myslím, ze kluci i mladí chlapy jsou vedení tak jakoby: jen si hraj na PC, toulej se s kamosema apod. Jednou to skončí. Proste klasické podstrojovani. Naopak holkam se vstepuji hodnoty jako pracovitost, kariéra vzdělání, sebevědomí apod. Což jsou samé dobré věci, ale dívky pak neumí nic jiného. Naprosto vražedný koktejl je, když si taková žena najde prvně popisovaného mouloně. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19131
28.10.17 20:48

Já myslím, že naprosto klíčové je vybrat si správného partnera. Protože co chlap vidí celý život doma, to pak pro něj bude přirozené celý život…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí