Zlobení dvouletého dítěte

Anonymní
16.10.17 13:44

Zlobeni dvouletého dítěte

Ahoj holky, maminky, jdu si pro radu anebo si pocist jak to mate vy. Uz mi dochazi tak trosku nervy s moji 27 mesicni dcerou. Prestala po obede spavat, proste nechce. Zkousela jsem na ni ruzne figle, nakonec jsem to vzdala. Pritom do nedavna spavala po obede i tri hodiny. Rikala jsem si, ze aspon bude vecer chodit spavat driv, ale neni to tak. Ma plno energie a navic zlobi, tipuju to na pretazeni. Urcite unavena je, protoze jakmile je unavena je protivna a zlobi. No vsak to znate…
Nejhorsi je ji uspat vecer, jeste nez mela maleho brachu, tak to jakz takz slo. Ale mame doma 4 tydenni mimco a uspavani je hruza. Uspavam je zaraz, mam je oba v manzelake posteli. Ale dcera zacne delat kraviny, skakat, ze ma zizen, potrebuje curat, chce 100 x prikryt…proste vse, aby nemusela spat. Dojde to vzdy az tak, ze se chova neprijatelne, zacne kopat tak, ze castecne do me, ohrozuje tim padem i maleho. Na napomenuti neuposlechne, vyhrozovani taky nepomaha, kdyz ji zavru do pokojicku a dam do postele, z toho si taky nic nedela…otevre si dvere a prijde. A je to vse od znova. Kdyz ji dam na zadek, taktez nepomaha. Ma z toho srandu. Kdyz si ji nevsimam…stejny efekt. Ja jsem vytocena, maly ruseny a dcera po hodine zlobeni se unavi a usne.. Tohle se opakuje kazdy den.
Chapu, ze se ji nechce spat, ze si vymysli..ale aby me neposlouchala a mela ze me srandu mi prijde moc :-( Pritom jinak je to hodna holka…
Nevim, jestli je to vekem - obdobim, nebo k tomu prispel muj pobyt v porodnici, nevidely jsme se tyden, nikdy jsme jinak bez sebe nebyly. Pak treba ze uz neni jen ona, ale jsou dva..treba tak projevuje zarlivost. Ale ona se tak obdobne chovala i predtim, kdyz nechtela spat, ale aspon me poslechla po nake dobe.
Mam se bat, ze je dcera nevychovana nebo?? :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
506
16.10.17 13:55

Na mě to působí tak, že žárlí na mimčo a zlobí proto, abyste si jí víc všímali. Zkusila bych se jí víc věnovat, jak to jen půjde a ujšťovat, že ji máte pořád stejně rádi. Nevím, možná se pletu… třeba je to jen období.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85467
16.10.17 14:04

A co dela tatinek?

Co ji uspavat bez miminka?

Dle me zarli, doted jak ji uspavala sama?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1362
16.10.17 14:07

Urcite reakce na narozeni brasky..me to ceka za mesic. Uznavala bych pocity, ze se citi ted mozna ohrozena, ochuzena o chvile kdy byla jen sama. Vse se toci, logicky, kolem maleho. To vse je normalni urcite. Zkusila bych jiste vice casu s maminkou o samote, kdykoliv to pujde. Bohuzel casto ctu, ze deti kolem dvou let, kdyz se jim narodi sourozenec, prestavaji spat po obede..toho se desim..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
210
16.10.17 14:07

Taky bych se přikláněla k tomu zkusit uspavat jí bez miminka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12156
16.10.17 14:08

Nepises jak dlouho spi, od kolika do kolika? Me dite prestalo spat pres den kolm 18m :roll: proste ma mensi potrebu spanku a pres den potrebuje hodne aktivit, jak fyzickych tak mentalnich.
Dal to na me pusobi, jakoze klasicky zarli…tak ty vecery ted venuj ji. Mimco dej do postylky a uspavej jen ji, lehni si k ni a precti pohadku. Nicmene dopredu se s ni domluv a dodrz to. Nebo uspi mimi a pak jdi jen s ni. Ma svuj pokojicek? Trochu dopln info a treba poradime ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2852
16.10.17 14:08

Žárlí, pokud je přetažená, tak to taky není dobře, nemůže pak usnout dokud se neunaví ke spánku. scény při odpoledním a večerním spaní mi dělají obě děti (skoro 3 a 8 let). Uspáváme každé dítě zvlášť, museli jsme je dát i od sebe jinak se vzájemně budili zlášť ráno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
253
16.10.17 14:53

Syn tohle taky dělá. Dám ho do postele, přečtu pohádku, ale neustále vyrušuje. 20× se vrátí, pokaždé chce napít, nebo to a to. Nekonečný. Po půl hodině mi rupnou nervy, začnu zvyšovat hlas, dostane na zadek. Nic. Žádný efekt. Nakonec jsme přišli na to, že mu sebereme dudel a jeho oblíbeného plyšáka. Hned lehne, prosí, že už bude hodný. Někdy se ještě jednou zkusí vrátit, ale to už otvírám okno, že vyhazuju psa a dudel. On slibuje, vrátím mu to a je klid. Asi to není výchovné, ale nervy mám jen jedny. Když nespí, doma nic neudělám, pořád zlobí, do všeho vrtá. Zanedlouho bude mít sourozence a už se toho děsím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12156
16.10.17 14:57

@adra1 je to samozrejme Vase vec, ale toto mi prijde drsne. Nebylo by lepsi ho uspat, nez vyhrozovat? Zabere to dle meho min casu a vsichni budou v klidu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
253
16.10.17 15:04

@saadet V klidu uspat u nás trvalo 2 hodiny. Tzn. 4 hodiny denně opravdu nemám čas vedle něj ležet a hladit ho po vlasech. Vydržela jsem to necelý měsíc. Rozebírala to s Dr, rodinou, kamarádkami, jak to dělají oni. Prý jsem ho rozmazlovala. Tak už teda nerozmazluju. Kdyby to uspávání trvalo půl hodiny, tak neřeknu, to nic není. Ale 2 hodiny fakt nedávám. A to jsem se pak ještě musela vyplížit jak had, hrozný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ZuzaMi
16.10.17 16:32

Máme děti podobně - taky holka 2 a čtvrt a k ní skoro tříměsíční. Upřímně - nikdy mne nenapadlo uspávat je dohromady. Nejprve si okoupu, nakojím a dám spát miminko do postýlky/do ložnice. Starší je mezitím s manželem (hrají si, koupou se, koukají na pohádku apod.), nebo mi pomáhá. Jakmile miminko spí, tak se věnuji starší - ještě si hrajeme, pak pomalu do postele, prohlížíme knížky, povídám pohádku apod., usne.. Určitě bych to také oddělila, být váma..starší si vynucuje pozornost.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
16.10.17 19:48

@Daenerys91 ano, snazime se ji venovat co to jde a zapojovat do vseho, co se da, aby se nenudila.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
16.10.17 19:51
@blumen píše:
A co dela tatinek?

Co ji uspavat bez miminka?

Dle me zarli, doted jak ji uspavala sama?

Tatinek miva sluzby, takze ne kazdy vecer byva doma. Mimco je male a jak to tak byva zrovna v dobe, kdy dcera chodi spat chce mlicko anebo nespi a nechce byt v postylce. Takze chodime spat vsichni..

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
16.10.17 19:56
@marketak5 píše:
Urcite reakce na narozeni brasky..me to ceka za mesic. Uznavala bych pocity, ze se citi ted mozna ohrozena, ochuzena o chvile kdy byla jen sama. Vse se toci, logicky, kolem maleho. To vse je normalni urcite. Zkusila bych jiste vice casu s maminkou o samote, kdykoliv to pujde. Bohuzel casto ctu, ze deti kolem dvou let, kdyz se jim narodi sourozenec, prestavaji spat po obede..toho se desim..

Jee, tak na to jsem nenarazila s tim odpolednim spanim… Pritom ona od malinka je velky spac..od toho co jsem byla v porodnici ma proste s tim spanim problem. No snad si to casem sedne a urovna. Ze zacatku zarlila viditelne, tech par dni..ted brasku pusinkuje a hladi ho, hlida..ale jsou prostě chvile, kdy je schopna mu ublizit cilene a to hlavne pritom vecernim uspavani. Clovek ji rika co nema delat a ona just to delat bude, ale asi to bude i tim obdobim. Obdobi vzdoru, zkouseni, co si muze dovolit??

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
16.10.17 19:58
@terka.h píše:
Taky bych se přikláněla k tomu zkusit uspavat jí bez miminka.

No ne pokazde mam tu moznost…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí