Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Podle me je to mamlas
cetla jsem s nim jeden rozhovor, kde odsuzoval pracujici matky a vykladal o tom, ze matka musi byt vzdy za vsech okolnosti ta nezna a otec ten prisny… Od nekoho s takhle omezenym videnim sveta si fakt ve vychove radit nenecham. Nejlepsi bylo, kdyz adoroval triletej rodicak a redaktor se ho ptal, jak je mozny ze v zahranici deti taky dospivaj v normalni jedince, prestoze tam tri roky s nima matky nejsou. „Nevim, nebyl jsem tam“. Za me fakt ne.
Desitkam generaci stacil selsky rozum
Dneska kazdy potrebuje radit i jak pustit houno do zachodu.
@elot souhlasím. Pan Herman to ma docela srovnany a s jeho názory se ztotožňuji. Hodne mi připomíná Prekopovou. A líbí se mi jeho výraz,,cochcarna” ![]()
@Lily Evans mě přijde že to tak má být, otec má prostě být ta hlava pro děti. Ale ne despota, samozřejmě.
@Lily Evans já si teda myslím, že je důležité aby dítě bylo z matkou. On říkal, že chápe že to někdy není možné ale že je to určitě lepší.
@elot
Zdravím,
Sice po pěti letech… i po pěti letech, kdy pana Hermana i J. Haldu, J. Svobodu občas zaslechnu, něco od nich přečtu či vyslechnu, musím říct „pozlatit je“. Jejich vlastní zkušenosti, to jak je nám rodičům, učitelům ve školkách a školách říkají. A nevzdávají to s námi hlavně. Někdo se možná ušklíbne, že říkají to samé dokola. PRÁVĚ! Protože to tak je stovky, tisíce let… A my lidé ničíme výchovu, sami sebe nevhodnými změnami, luxusem, agresí, či dalšími paskvily ve výchově.
Kdo ještě nečetl a měl by zájem, doporučuji knížku - Jsi tam, brácho?-, která se dá přečíst napoprvé jedním dechem. Napodruhé s výrazným fixem, a dá se k této knížce vracet a „vzít si pokaždé“ něco.
Co na něj říkáte? Náhodou jsem na něj narazila a přijde mi konečně jako někdo kdo má zdravý rozum. A nedělá s dětí polobohy.