Výchova chlapců

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5708
28.10.17 20:49

Malýmu jsou skoro čtyři a pomáhá mi utírat nádobí - lžičky, příbory, sběračky a obracečky, někdy i nějaký malý kastrůlek, rád také utírá linku a hračky uklízíme spolu :mrgreen: Klidně mu donesu do obýváku k televizi peřinku, ale na druhou stranu ho vedu k uklízení po sobě a pomáhání v domácnosti. A zatím dobrý, opravdu se na svůj věk snaží. Uvidíme, jak to bude za deset let :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
28.10.17 20:50
@karlos 325 píše:
Jestli teda můžu mluvit za muze tak si myslím ze když se chlap opravdu zamiluje tak se dokáže chovat hezky a tak jak si žena představuje

Ale jen dokud platí, že nové koště dobře mete. Hulváta a sobce ani láska nezmění.

• Citovat
  • Upravit
25080
28.10.17 21:13

Nase deti treba jako jedny z mala zdravi, poprosi, podekuji. Za me tedy urcite zakladni slusne chovani a u chlapcu bych vyzdvihla byt odvazny a chranit slabsi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2258
28.10.17 21:22
@karlos 325 píše:
Jestli teda můžu mluvit za muze tak si myslím ze když se chlap opravdu zamiluje tak se dokáže chovat hezky a tak jak si žena představuje

No jo, ale když pak přijde těžké období, tak vyplave na povrch ta pravá nátura, a to je občas děs (neříkám, že u ženských není).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5425
28.10.17 21:41

My jsme ve výchově jednotní, manžel je vychován k úctě, respektu a pokoře, což syn vidí. Manžel mi třeba otevírá dveře, vezme tašku a pod, což syn praktikuje ve školce, učitelky se nejdřív smály, když syn otevřel dveře a řekl dámy mají přednost, ale už jsou zvyklé a dokonce to odkoukali někteří kluci. Jinak klasika, syna (i dceru) zapojuju do domácích prací, jak zapnout pračku, jak roztřídit prádlo, vysávají, syn utírá prach od dvou let, tehdy to šmudlal, dneska je mistr :lol: Taky vaří a pod. A hezky poslouchají, doma jsou víc do větru a občas se musím opakovat, ale mimo domov jsou naprosto skvělí :dance:
(tím netvrdím že se s láskou občas neperou jak koně :lol: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
28.10.17 21:56

@MartinaIrena ono poděkovat, pozdravit někdo tak nepovažuje jako důležité.. ale chodí k nám kamarád a ten přijde, projde okolo manžela a jde na klukem.. a nic i když manžel řekne ahoj…
no manžel je fakt klidas, ale říkal, mi, že ještě jednou, tak mu řekne, že má aspoň pozdravit..
No, opravdu to působí dost nevychovaně, když ty děti ani nezabučí..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
28.10.17 22:01

Základem je hezký vztah rodičů a vzájemná úcta. V tom snad našim dětem dáváme dobrý příklad. No, a pak taky výchova - pomoc v domácnosti, kroužky, rodinné výlety - prostě aktivity, které je nějk obohatí a odtrhnou od PC. No, a jak povyrostou, tak o prázdninách brigády. Náš skorodospělec už jich pár měl a hodně mu to prospělo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4431
28.10.17 22:08

Když to čtu, tak asi je i rozdíl, kde se bydlí. Myslím dům nebo byt. Náš syn od malička vidí, že se na baráku musí pomáhat. Že nic se neudělá samo. Třeba dřevo k topení apod. Má moc ráda zahradu, takže pomáha hodně tam. Pleje, stříhá odkvetlé květiny. Když je sezona, tak mě vždy potěší, že natrhá třeba misku rajčat, jahody a tak. Doma vyluxuje schody ručním vysavačem a občas svůj pokoj a koupelnu. Někdy i sám od sebe uklidí obývák a to žasnu, kde se to v něm bere :-) Když byl menší hodně se mnou vařil a pekl. Teď už ho to tolik nebere. Je mu 7. Co mi vadí, že mu pořád musím připomínat, že musí uklízet po sobě. Talířek, skleničku. Ale když mu to řeknu, tak v klidu vše odnese. Od taťky se naučil chválit mi jídlo a i za něj poděkovat. A i mi říká, že mi to sluší. To je krásný :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.10.17 22:40

@pe-terka teda tys mi dala:( mas pravdu, už dlouho me mrzí, ze můj muz nějak vůbec úctu nepobral a bojím se jak to „obohatí“ kluka :,(

• Citovat
  • Upravit
25179
28.10.17 22:54
@Anonymní píše:
@pe-terka teda tys mi dala:( mas pravdu, už dlouho me mrzí, ze můj muz nějak vůbec úctu nepobral a bojím se jak to „obohatí“ kluka :,(

tak „dávat“ jsme nikomu nechtěla, nemám patent na ideální výchovu - zdaleka. Ale je fakt, že jednání a chování rodičů vychovává víc než řeči, zvlášt když je tu rozpor.
Pokud by se ke mě muž choval neuctivě, rozhodně bych se netvářila, že je to ok a tiše nedoufala, že si dítě nevšimne. Všimne a osvojí si 8) Takže se takovému jednání aktivně braň, dávej najevo, že tohle se ti nelíbí a je to špatně.
Pokud je muž neuctivý ve smyslu vulgární či násilný, tady už je na místě reagovat ještě razantněji - máš sebeúctu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26574
28.10.17 23:01
@xjuklickova píše:
No, myslim, ze z meho syna vyroste podobny hulvat jako je jeho otec. Zatim je brzo, ale nema vubec hezky vzor. Bohuzel takovy nebyl. Mozna byl, ale hodne se zmenil prichodem deti. Jestli se bude nas syn chovat podobne, tak doufam, ze si najde stejne naladenou slecnu. Kde se deje chyba, tak to nevim…

Co takhle v tobě, když s někým takovým jsi??? 8o  8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
94
28.10.17 23:08

Doporucuji precist (az do konce! ) vsem maminkam, ktere maji SYNA :kytka: https://www.zena.cz/…02590604f2e/?… Moc krasne napsane!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
28.10.17 23:09

Jo, hned je mi hůř. :lol: Moji kluci pozdraví, poprosí a poděkují, i když někdy musím upozornit. Starší mě chválí, když mi to sluší (a často i když ne :lol: ). Pomáhají mi s prádlem, u toho se vždycky pohádají, kdo co bude dělat. V létě starší vynášel odpadky, teď už ne, protože máme trochu (hodně) problém s oblékáním. Co se týče komunikace, starší moc nemluví, mladší ano, s ním se dá i domluvit. Nejvíc se děsím toho, že ze staršího syna vyroste stejný psychomanipulátor jako byl jeho otec. A podle babičky je po něm povahově hodně. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3871
28.10.17 23:50

Taky si myslim, ze v tomto hraje hlavni roli muzsky vzor. Deti se uci napodobou. Ja mam teda deti jeste male, ale uz ted vidim u syna, jak vzhlizi ke svemu tatovi. Ten mu jde nastesti prikladem a chova se ke me hezky. Vcera mi prinesli z mesta kytku jen tak a to jsou drobnosti. Rikame si, ze se mame radi, pomahame si. Kluk je divoch, ale zensky snad jednou mlatit nebude :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
29.10.17 00:22
@žebýrko píše:
Doporucuji precist (az do konce! ) vsem maminkam, ktere maji SYNA :kytka: https://www.zena.cz/…02590604f2e/?… Moc krasne napsane!

Podobný přístup k chlapcům jsem četla v jedné knížce a moc se mi líbil. Tak snad toho našeho malého velkého muže vychováme dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí