Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@karlos 325 píše:
@warita
Není na tom nic špatného. Jen že kdysi chlapi pracovali na opravách a ženy jim za to vařili dobré jídlo. Ted znám spoustu párů kde je to obráceně. Asi to tak má být.
Má to být tak, jak to kterému páru vyhovuje ![]()
Nejdůležitější je správný mužský vzor. Matka by do výchovy syna moc neměla zasahovat - většinou to přinese nežádoucí výsledek.
Muži fungují dle zákona silnějšího - respekt mají jen ze silnějšího muže, ženy mají podvědomě a pak i vědomě na sex. Proto se mnohdy nedokáží srovnat s tím, že jim sexuální objekt poroučí… proto pak v dospělosti třeba odkládají požadavky své manželky např. o zavěšení poličky (trvá jim to i několik let)… patrně je to dané sekýrováním jejich matkou v dětství.
Na synáčka by se měl vždy volat tatínek, aby mu domluvil, matka by s ním neměla nic závažného řešit.
Ženy zachovávají hierarchii podle věku - podvědomě je nejvíce ceněna nejstarší žena… mají vztahy založeny na spolupráci.
Toť ve zkratce jeden z názorů psychologa aktivně se zabývajícího léčbou psychických problémů u dětí.
Příspěvek upraven 10.11.17 v 19:38
@Wani píše:
Má to být tak, jak to kterému páru vyhovuje
taky si myslim. Znam muze, kteri velice radi vari. Byla by skoda, kdyby nemohli varit jenom proto, ze to neni jejich role.
@Anonymní píše: ..... bohužel se takhle ke svým dětem chová spousta rodičů aniž by tušili jak to může dopadnout.
Pavlína.
To, co píšeš je časté… to částečně „funguje“ do té doby, dokud otec podniká a má na to… Je to jedna z nejhorších věcí, kterou můžou rodiče dítěti/dospívajícím udělat… kupovat dětem vše „nej“ a ti ani aby nedokončili školu atd.
jinak je pravda, že to je v genech a ve vzoru otce. Pokud obě tyto části chybí, tak jedině to ovlivnit externě pomocí kroužků a sportu, kde by mohl být vzorem/vychovatelem trenér apod.
Na druhou stranu brzy budou moct adoptovat kluka 2 „tatínci“, tak to bude konečně pořádná výchova
.
@karlos 325 píše:
Mám takový dojem, že čím dál vích chlapů vládnou v kuchyni a ženské si opravují věci v bytě. Tak by mě zajímalo kam ten svět spěje
Bych řekla, že je úplně fuk, kdo co zvládá líp, ale je potřeba, aby se ti dva spolu doplňovali. Já si taky skládám skříň sama. Protože mě to baví. A štvalo by mě, kdybych si ji nemohla postavit. Pokud je to velká skříň, tak mi stejně musí pomoct. Klidně doma vyměním vypínač na světlo, chlap ne, z elektřiny má respekt. A myslím, že jeho postoj k elektřině je možná lepší, než můj
On zas lítá na zahradě, teď dělá dřevo po polomu, zabíjí mi pavouky
Však je jedno, kdo co dělá. Hlavně že každý něco dělá ![]()
@Tunrida píše:
Bych řekla, že je úplně fuk, kdo co zvládá líp, ale je potřeba, aby se ti dva spolu doplňovali. Já si taky skládám skříň sama. Protože mě to baví. A štvalo by mě, kdybych si ji nemohla postavit. Pokud je to velká skříň, tak mi stejně musí pomoct. Klidně doma vyměním vypínač na světlo, chlap ne, z elektřiny má respekt. A myslím, že jeho postoj k elektřině je možná lepší, než můjOn zas lítá na zahradě, teď dělá dřevo po polomu, zabíjí mi pavouky
Však je jedno, kdo co dělá. Hlavně že každý něco dělá:
svatá pravda
@mgdln píše:
Chceš na něho kontakt?
ani ne, tlak mi dostatečně stoupl jen z toho kousíčku ![]()
Ale u nás v rodině prakticky není mužský vzor, jsem zvědavá, co mi z těch kluků vyroste ![]()
@Tamtama píše:
ani ne, tlak mi dostatečně stoupl jen z toho kousíčku
Takové natlakované rodiče řeší nejraději… jsou to většinou přímo ukázkové případy. ![]()
@mgdln píše:
Takové natlakované rodiče řeší nejraději… jsou to většinou přímo ukázkové případy.
já jsem natlakovaná jen tehdy, když mi někdo říká, že nedokážu vychovat svoje děti ![]()
@Tamtama píše:
já jsem natlakovaná jen tehdy, když mi někdo říká, že nedokážu vychovat svoje děti
to ti ale nikdo neříká ![]()
@mgdln píše:to ti ale nikdo neříká
A co tím ten psycholog teda říká matce synů, která je na ně sama? ![]()