Výchova chlapců

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4700
11.11.17 07:35
@Tunrida píše:
A co tím ten psycholog teda říká matce synů, která je na ně sama? :nevim:

Nevím, proto jsem ti nabízela, že by jsi se ho mohla zeptat sama.

Příspěvek upraven 11.11.17 v 07:51

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
11.11.17 07:43
@mgdln píše:
Nevím, proto jsem ti nabízela, že by jsi se ho mohla zeptat sama.

Tak ono to teda není pro mě, ale Tami se ani trochu nedivím. Si to představ. Vychováváš svoje syny sama a pak se objeví psycholog, co prohlásí, že matka by kluky vlastně vychovávat, protože je svojí výchovou zaručeně vychová špatně a ještě se dozví, že je podle něj ukázkový příklad, protože je natlakovaná :lol: V tom je nějaký skrytý jiný význam, než ten, že svoje syny nedokáže vychovat? S takovým psychologem bych nechtěla mluvit ani vdaná, natož kdybych byla samoživitelka :nevim:

• Citovat
  • Upravit
4700
11.11.17 08:08

@Tunrida Nejsem ten psycholog, ale věta:
Nejdůležitější je správný mužský vzor. Matka by do výchovy syna moc neměla zasahovat - většinou to přinese nežádoucí výsledek. říká, že autoritou pro syna by měl být muž. Já to chápu ve významu takovém, že matka by mužskou autoritu neměla suplovat. :nevim: Nic o zaručenosti špatného vychování nepadlo. A natlakovaní lidé? To je zážitek pro úplně každého nenatlakovaného člověka. :lol:

Možná by jí odpověděl, že tou autoritou může být děda, strýc, trenér, učitel… já nevím… proto by bylo nejlepší se zeptat přímo jeho, co má dělat matka, která zůstala na syny sama.
Osobně, být v té situaci, bych určitě pátrala, protože vztah matka x syn je podle mně ze všech vztahů nejvíce náchylný na nechtěné výsledky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
11.11.17 09:11
@mgdln píše:
@Tunrida Nejsem ten psycholog, ale věta:
Nejdůležitější je správný mužský vzor. Matka by do výchovy syna moc neměla zasahovat - většinou to přinese nežádoucí výsledek. říká, že autoritou pro syna by měl být muž. Já to chápu ve významu takovém, že matka by mužskou autoritu neměla suplovat. :nevim: Nic o zaručenosti špatného vychování nepadlo. A natlakovaní lidé? To je zážitek pro úplně každého nenatlakovaného člověka. :lol:Možná by jí odpověděl, že tou autoritou může být děda, strýc, trenér, učitel… já nevím… proto by bylo nejlepší se zeptat přímo jeho, co má dělat matka, která zůstala na syny sama.
Osobně, být v té situaci, bych určitě pátrala, protože vztah matka x syn je podle mně ze všech vztahů nejvíce náchylný na nechtěné výsledky.

A to se ale ten děda, strýc, kdokoli v k nim asi ale musí přistěhovat, protože dle těchto názorů patrně je to dané sekýrováním jejich matkou v dětství.
Na synáčka by se měl vždy volat tatínek, aby mu domluvil, matka by s ním neměla nic závažného řešit
by jim matka měla tak akorát utírat zadky a radši s nimi neřešit nic, aby panáček náhodou neměl v dospělosti problém pověsit polici?
Troufám si tipovat, že dle teorie tohoto psychologa vlastně za všechny mužské problémy i v dospělosti vlastně může výchova jeho matky. Dále určitě ten dospělý muž horko těžko být věrný partnerce, protože je to nepřirozené.
A jaké má názory na výchovu dcer? :lol:

• Citovat
  • Upravit
4700
11.11.17 09:35
@Tunrida píše:
A to se ale ten děda, strýc, kdokoli v k nim asi ale musí přistěhovat, protože dle těchto názorů patrně je to dané sekýrováním jejich matkou v dětství.
Na synáčka by se měl vždy volat tatínek, aby mu domluvil, matka by s ním neměla nic závažného řešit
by jim matka měla tak akorát utírat zadky a radši s nimi neřešit nic, aby panáček náhodou neměl v dospělosti problém pověsit polici?
Troufám si tipovat, že dle teorie tohoto psychologa vlastně za všechny mužské problémy i v dospělosti vlastně může výchova jeho matky. Dále určitě ten dospělý muž horko těžko být věrný partnerce, protože je to nepřirozené.
A jaké má názory na výchovu dcer? :lol:

Dcery neřeší, tam není tak velký problém.
Ale v podstatě jsi to vystihla, matka má o syna akorát pečovat a děda nebo strýc s nimi bydlet nemusí, stačí zavolat a muž synovi po telefonu domluví ve stylu „no tak, co jsme si říkali, mamka potřebuje o tebe pomoct, tak jí vyjdi vstříct,…“ A nebo mu vynadá, že se chová jako „hovado“.
Jde jen o to, aby synovy nenadávala matka, nemlátila ho a nenaléhala na pomoc… když nadává, tak ječí, což je klukovi protivné a tak se učí vypínat, když ho mlátí, neskutečně ho ponižuje a vytváří flustraci i do budoucna, a když naléhá na pomoc, vytváří právě toho „líného“ chlapa, co několik let zavěšuje poličku. Jednoduše proto, že kluk má mámu ze své přirozenosti u zadečku. Není to pro něj z přirozenosti autorita. To je podstata věci. A veškeré vynucování si autority matkou je kontraproduktivní.

Matka může syna požádat o cokoliv, může vyjádřit jakékoliv své pocity, ale veškeré donucovací metody by měla nechat na muži. Normálně mu to bonznout, aby synka srovnal. Samozřejmě je základem živý příklad hezkého chování muže k ženám. To syn může vidět právě třeba u strýce a tety, jak hezky se k sobě chovají, takový strýc pak pro něho může být v nutných případech tou správnou autoritou i po telefonu.

Je mi jasné, že pro matky synů je to většinou nepopulární. Ale kdo máte možnost pozorovat to ideálně v cizí rodině, stojí to za to. Tyto archetypální vzorce jsou neuvěřitelně zřetelné.

Příkladem jsou již prostá konstatování: „táta na něj platí“… je to jen z toho důvodu, že syn ctí jeho sílu. U mužů síla = moc. Taky proto tu již tisíciletí lidstvo nesmyslně válčí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
11.11.17 10:05
@mgdln píše:
Ale v podstatě jsi to vystihla, matka má o syna akorát pečovat a děda nebo strýc s nimi bydlet nemusí, stačí zavolat a muž synovi po telefonu domluví ve stylu „no tak, co jsme si říkali, mamka potřebuje o tebe pomoct, tak jí vyjdi vstříct,…“ A nebo mu vynadá, že se chová jako „hovado“.
Jde jen o to, aby synovy nenadávala matka, nemlátila ho a nenaléhala na pomoc… když nadává, tak ječí, což je klukovi protivné a tak se učí vypínat, když ho mlátí, neskutečně ho ponižuje a vytváří flustraci i do budoucna, a když naléhá na pomoc, vytváří právě toho „líného“ chlapa, co několik let zavěšuje poličku. Jednoduše proto, že kluk má mámu ze své přirozenosti u zadečku. Není to pro něj z přirozenosti autorita. To je podstata věci. A veškeré vynucování si autority matkou je kontraproduktivní.

Matka může syna požádat o cokoliv, může vyjádřit jakékoliv své pocity, ale veškeré donucovací metody by měla nechat na muži. Normálně mu to bonznout, aby synka srovnal. Samozřejmě je základem živý příklad hezkého chování muže k ženám. To syn může vidět právě třeba u strýce a tety, jak hezky se k sobě chovají, takový strýc pak pro něho může být v nutných případech tou správnou autoritou i po telefonu.

Je mi jasné, že pro matky synů je to většinou nepopulární. Ale kdo máte možnost pozorovat to ideálně v cizí rodině, stojí to za to. Tyto archetypální vzorce jsou neuvěřitelně zřetelné.

Příkladem jsou již prostá konstatování: „táta na něj platí“… je to jen z toho důvodu, že syn ctí jeho sílu. U mužů síla = moc. Taky proto tu již tisíciletí lidstvo nesmyslně válčí.
Že mě to nějak nepřekvapuje :mrgreen: Přitom u mnoha psychologů za spoustu ženských problémů taky můžou matky :mrgreen: Ty vole, že já jsem se vůbec obtěžovala, rodit děti :mrgreen:
Co že to je za přemoudrého psychologa? :lol:
  • Citovat
  • Upravit
10029
11.11.17 10:15

@Tunrida Taky jsem si všimla, že otcové v podstatě za nic špatného v dospělosti nemohou, ale matky, to je jiný level :lol: Asi budeme muset přestat rodit chlapce, člověk se s tím piplá a ani mu nemůže nic říct :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
11.11.17 10:16
@Wani píše:
@Tunrida Taky jsem si všimla, že otcové v podstatě za nic špatného v dospělosti nemohou, ale matky, to je jiný level :lol: Asi budeme muset přestat rodit chlapce, člověk se s tím piplá a ani mu nemůže nic říct :jazyk:

To máš stejně fuk, co vyplivneš :lol:

• Citovat
  • Upravit
10029
11.11.17 10:22
@Tunrida píše:
To máš stejně fuk, co vyplivneš :lol:

Stejně to ta matka vždycky nějak pokazí :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6993
11.11.17 11:01

Ježíš to je dobrej blábol.
Takže když je matka s dítětem 80-100% času sama, tak ho má nechat být. Maximálně ho požádat a když nechce, tak ať klidně (že to tak řeknu) chcípne?
Protože nejde jen o věci „obleč si tu mikinu“ ale i o „nestrkej věci do zásuvky“ a podobně. Pokud tam mužský element je, tak po telefonu imho nefunkční, to předpokládá jistou kooperaci, a když přijde, tak je dávno pozdě a problém ze strany dítěte zapomenut.

u nás teda manžel je, ale bylo období, kdy s ním kluk být nechtěl, teď ho zase většinou odhání… a to mám ještě jednoho malého. Sakra, dva zničené mužské životy :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
311
11.11.17 11:57
@mgdln píše:

Příkladem jsou již prostá konstatování: „táta na něj platí“… je to jen z toho důvodu, že syn ctí jeho sílu. U mužů síla = moc. Taky proto tu již tisíciletí lidstvo nesmyslně válčí.

Náhodou málokdy si člověk na Emiminu přečte něco rozumného, ale tohle je celkem logický. Když teda upozadíme naše maminkovské ego.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10029
11.11.17 12:33

@mgdln A co kdyz jeci muz? To tomu synovi potom nevadi? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6611
11.11.17 12:36
@alenka84 píše:
Já myslím, že naprosto klíčové je vybrat si správného partnera. Protože co chlap vidí celý život doma, to pak pro něj bude přirozené celý život…

tomu nevěřím, spousta lidí se právě snaží aby se nikdy nechovali jako jejich rodiče. Aby to fungovalo jinak, lépe. A 99% je stejně v povaze jedince. Brácha byl stejně vychovaný jako já a jeho prioritou jsou milenky, koníčky a majetek. Kdežto u mě je na prvním místě rodina.
U svých synů ovšem vidím naprosto stejné rozdíly i přes stejnou výchovu. Jeden se chová spíš jako můj bratr a druhý je moje naprostá malá kopie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
11.11.17 13:03

NO jestli matka by neměla do výchovu chlapců zasahovat, tak je to asi hodně velký problém. když v 90% možná i víc, je na mateřské máma :nevim:
Já si myslím, že je jedno, jestli je to muž a nebo žena. Vždycky je v rodině jeden tahoun.. Ten kdo je přísnější na uklid, na školu a nebo třeba za čistotu…
U nás třeba na uklid je muž, na školu já víc jakoby dohlíčím, a na zuby a tak, když děti zapomenou, tak víc se ozve muž, že mají hned do koupelny.
Táta od manžela je docela pijan, neotesanec, manžel vůbec nepije a je uplný klidas.. Ono totiš hrají roli i geny..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
11.11.17 13:05

Ale napíšu zajimavou věc.. kamarádka mi říkala, že jí 4 kluk řekl..
mami, až já budu větší, tak se ženit nebudu- proč.. no protože ječíš po tátovi..a druhá věta.. až budu velký, tak za tebou jezdit nebudu, protože si na mě zlá…
Takže možná ty děti už od malička vidí, jak ti rodiče mezi sebou funguji a uvědomují si to

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí