Výchova chlapců

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4700
11.11.17 18:23
@darkgreen píše:
Náhodou málokdy si člověk na Emiminu přečte něco rozumného, ale tohle je celkem logický. Když teda upozadíme naše maminkovské ego.

Děkuji za reakci, už jsem pomalu nevěřila, že je tu vůbec někdo, kdo je schopen sdělení nezaujatě vpustit do mysli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4700
11.11.17 18:33
@Janasas píše:
NO jestli matka by neměla do výchovu chlapců zasahovat, tak je to asi hodně velký problém. když v 90% možná i víc, je na mateřské máma :nevim: .....

Ano, je to problém a bohužel to pokračuje i v MŠ - samé ženy většinou. A problém je to především, kdy se matka snaží získat autoritu muže. Dá se řešit např. tím telefonátem nebo při nejbližším setkání syna s mužem. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
11.11.17 19:04

Tak urcite na te teorii, ze chlapci potrebuji muzsky vzor neco je.

Ale ze by nebyla zena schopna chlapce vychovat VUBEC, si nemyslim. Myslim, ze tady hodne zalezi na temperamentu ditete. Jsou chlapeckove mamanci od prirody, muj bratr takovy byl. Strasne mamu miloval a co mama rekla, to bylo pismo svate. V puberte to bylo zase uz o necem jinem, ale v puberte je to tezke i s holkama, tak co by clovek cekal od kluka s kterym mlati testosteron o zem?

Nemyslim si, ze chlapci maji matku u pr*dele a ze kdyz jim mama neco rekne, ze na to hazou bobek a citi se obtezovani. Tomu docela normalne neverim. Matka ma a vzdy bude mit ve vychove deti vetsi vahu a otec je spis doplnkovy a slouzi spis jako vzor pro muzske chovani. Chvala tem, kteri se aktivne na vychove podileji.

Ale jinak ano, asi toho otce potrebuji vice, nez si mnohe matky uvedomuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
11.11.17 21:50
@mgdln píše:
Děkuji za reakci, už jsem pomalu nevěřila, že je tu vůbec někdo, kdo je schopen sdělení nezaujatě vpustit do mysli.

Ale tady nejde o nějaký vpuštění do mysli. To já nad tím popřemýšlím. Jenže teoreticky. Praktická stránka tohoto názoru mi jaksi uchází. V kompletní rodině ještě jakž takž. Ale přece nemůže samoživitelka s každým klukovým odmluvením někomu volat, aby klukovi domluvil nebo ho někam dovézt a na, vychovávej mi ho :nevim:

• Citovat
  • Upravit
4700
11.11.17 22:47
@Tunrida píše:
Ale tady nejde o nějaký vpuštění do mysli. To já nad tím popřemýšlím. Jenže teoreticky. Praktická stránka tohoto názoru mi jaksi uchází. V kompletní rodině ještě jakž takž. Ale přece nemůže samoživitelka s každým klukovým odmluvením někomu volat, aby klukovi domluvil nebo ho někam dovézt a na, vychovávej mi ho :nevim:

To určitě ne, to by nikoho nebavilo - pořád telefonovat - zde jde o princip. V kompletních rodinách také otcové tráví v práci 5 dní a jsou doma jen o víkendu a nebo jsou doma týden a týden makají a pod. Každý si musí nejít svůj rytmus, aby to rodině fungovalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
11.11.17 23:06
@mgdln píše:
To určitě ne, to by nikoho nebavilo - pořád telefonovat - zde jde o princip. V kompletních rodinách také otcové tráví v práci 5 dní a jsou doma jen o víkendu a nebo jsou doma týden a týden makají a pod. Každý si musí nejít svůj rytmus, aby to rodině fungovalo.

No jo, jenže princip je mi k ničemu. Takových principů je, co jsou mi k ničemu :lol:

• Citovat
  • Upravit
17472
11.11.17 23:37
@mgdln píše:
Dcery neřeší, tam není tak velký problém.
Ale v podstatě jsi to vystihla, matka má o syna akorát pečovat a děda nebo strýc s nimi bydlet nemusí, stačí zavolat a muž synovi po telefonu domluví ve stylu „no tak, co jsme si říkali, mamka potřebuje o tebe pomoct, tak jí vyjdi vstříct,…“ A nebo mu vynadá, že se chová jako „hovado“.
Jde jen o to, aby synovy nenadávala matka, nemlátila ho a nenaléhala na pomoc… když nadává, tak ječí, což je klukovi protivné a tak se učí vypínat, když ho mlátí, neskutečně ho ponižuje a vytváří flustraci i do budoucna, a když naléhá na pomoc, vytváří právě toho „líného“ chlapa, co několik let zavěšuje poličku. Jednoduše proto, že kluk má mámu ze své přirozenosti u zadečku. Není to pro něj z přirozenosti autorita. To je podstata věci. A veškeré vynucování si autority matkou je kontraproduktivní.

Matka může syna požádat o cokoliv, může vyjádřit jakékoliv své pocity, ale veškeré donucovací metody by měla nechat na muži. Normálně mu to bonznout, aby synka srovnal. Samozřejmě je základem živý příklad hezkého chování muže k ženám. To syn může vidět právě třeba u strýce a tety, jak hezky se k sobě chovají, takový strýc pak pro něho může být v nutných případech tou správnou autoritou i po telefonu.

Je mi jasné, že pro matky synů je to většinou nepopulární. Ale kdo máte možnost pozorovat to ideálně v cizí rodině, stojí to za to. Tyto archetypální vzorce jsou neuvěřitelně zřetelné.

Příkladem jsou již prostá konstatování: „táta na něj platí“… je to jen z toho důvodu, že syn ctí jeho sílu. U mužů síla = moc. Taky proto tu již tisíciletí lidstvo nesmyslně válčí.

promiň, ale takovéhle bláboly už jsem dlouho nikde nečetla :think: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4700
11.11.17 23:46
@Tamtama píše:
promiň, ale takovéhle bláboly už jsem dlouho nikde nečetla :think: :lol:

Omlouvat se nemusíš. Já vím, je mnohem jednodušší ihned smáznout nevyhovující pohled, než cokoliv jiného. :mavam:

Osobně, být v tvé situaci (čítám, že máš syny), bych určitě pátrala, protože vztah matka x syn je podle mně ze všech vztahů nejvíce náchylný na nechtěné výsledky.

To ti patrně potvrdí i „chytrý“ psycholog. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
11.11.17 23:56

@mgdln podle tohoto blábolu by nejspíš soud měl automaticky chlapce dávat do výchovy otcům, ne? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4700
12.11.17 00:18

@Tamtama Nejsi ty náhodou řádně naštvaná na svého ex ;) a nezpůsobuje u tebe momentálně slovo muž rudé vidění? To by vysvětlovalo ty reakce. V tom případě tě zcela chápu a držím palce, ať co nejdřív najdeš pohodu a klid. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
12.11.17 00:23

@mgdln s ex máme celkem pohodový vztah :nevim: jsme od sebe už skoro 4 roky..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4700
12.11.17 00:41
@Tamtama píše:
@mgdln s ex máme celkem pohodový vztah :nevim: jsme od sebe už skoro 4 roky..

Tak to je fajn, v tom případě může být pro kluky přirozená autorita.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
12.11.17 00:47

@mgdln pro mladšího možná, ten je ale maminčin chlapeček :lol: starší není jeho

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4700
12.11.17 00:49

@Tamtama :) tak dobrou!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3248
12.11.17 07:08

Ja jsem zase cetla chytre rady od psychologu, ze kolik matka udela natlaku na syna, tak bude po te v zivote pro nej normou, aby on utlacil manzelku.

Tam se taky psalo o prostoru synovi od matky, ale psalo se tam i globalne, ze v detstvi chlapcu se ma vyhnout nebylo tam primo psano utlaku, to slovo si ted nevzpomenu, ale spis ze se ma pouze pozitivne motivovat jakoukoliv zenou a neporoucet mu, nedavat ho do situaci ze zde je panem zena, jelikoz on se to nauci a pak dela pana treba manzelce :think:

@mgdln taky jsem slysela co tady pises, jen v lehce jinem zneni :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí