Pěstounska péče a ID

111
31.10.17 10:16

Pěstounska péče a ID

Dobrý den, podali jsme žádost na dlouhodobého pěstouna. Vše jsem vyplnili, byli za paní na prvním pohovoru a včera byla paní u nás. Říkala, že vše je ok jak po finanční stránce tak bytové, jen teď záleží jestli projdeme lékařskou komisi. Manžel má ID prvního stupně jelikož je vyleceny stomik, ale má vývod proto mu zůstal důchod, ale jinak je úplně v pořádku. Ale já mám vrozenou srdeční vadu. Fall. tetralogii, sice doktoři tvrdí, že je vše ok a nikdy k operaci nemusí dojít, můj stav je takový, že pracuji, cítím se skvěle a nemám žádné omezení. Je jasné, že nemůžu běhat maraton a nějaké fyzické námahy moc taky ne, ale jinak jsem v pořádku i doktoři to tvrdí. Jen si říkám, že teď to bude posuzovat člověk co mě nikdy neviděl :(. Tak se bojím, aby nás schválili. Je tu někdo kdo má první stupeň invalidní důchod a je pěstoun dlouhodobě. Moc děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3327
31.10.17 10:18

Pokud máš facebook, zkus stránku Pěstounská péče známá - neznámá. Tady to budou beztak maximálně dohady… Tam poradí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
111
31.10.17 10:20

@Nowuka2 ano mám, psala jsem tam a paní mi napsala, že mám napsat sem, že se tu taky ozvala paní co má ID a nakonec dítko dostali

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
31.10.17 11:41

Konečné rozhodnutí bude hlavně na příslušném odboru OSPOD. Bohužel záleží na tom, jestli jste v kraji, kde se už smířili stím, že pěstounská péče je pro stát daleko levnější a efektivnější varianta péče o děti mimo možnost vyrůstat v biologické rodině. Ti vědí jak jsou pěstouni potřeba a že pěstounská rodina co chce a má míré zdravotní komplikace je mnohem lepší než žádná pěstounská rodina - obecně je pořád pěstounů málo.

Ale taky můžete patřit do kraje, kde se jede po starém a patřičné pracovnice skutečně věří že v ústavu mají děti vše co potřebují a to nařízení z Prahy o pěsotunech je zbytečná volovina, pak to možná neprojde.

Poptejte se sdružení které ve vašem okolí zajišťuje péči o pěstounské rodiny, co oni si o tom myslí - znají lokální situaci a pracovníky nejlíp.

držím palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
111
31.10.17 12:24

@Ou děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.3.21 21:20

Dobrý den chtěla bych se tu zeptat kamarádka otěhotněla ale dítě si chce nechat vzít neboli předat do pěstounské péče jen tak jsme se bavili že by jsme si její miminko s mím přítelem vzali jsou pro to nějaké podmínky neboli něco konkretního co musíme splňovat? kamarádka se rozhodla pro nás protože nás zná dlouho a vý že se s přítelem snažíme už dva roky o miminko ale nějak nám to nejde proto se rozhodla pro nás a vý že u nás bude mýt miminko jistotu o skvělou péči a lásku děkuji

• Citovat
  • Upravit
20278
7.11.25 22:51

@nikdy nikdo Dobrý den mohla bych se optat, jak to dopadlo, zda jste byli jako žadatelé do pěstounské péče zařazení a zda už děťátko máte? Děkuji Lucka @Anonymní jak to dopadlo s miminkem kamarádky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí