Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj malej dýchá pusinkou, a občas chrčí, ale z nosáku mu nic neteče, mám mu to zkusit odsát? nebo se odsává až když z nosánku teče? do nosánku stříkáme mořskou vodu vždy po koupání, poraďte… díky ![]()
Dokud z nosu neteče, neodsávala bych. Malé chrčení bych neřešila, u pochybností bych běžela k pediatrovi.
Pokud ti to nedá, můžeš zkusit odsát, ale pár minut před odsáváním dítěti kápni mořskou vodu, a samozřejmě hned po.
Odsavani je v teto fazi vetsinou uplne zbytecne a dite se tim jen trapi. U nas ma ryma prubeh, ze tak dva az tri dny nic netece, ctvrty den trochu tece, paty den uz zase netece, ale da se odsat, tak pred spanim odsaju a pak uz ryma temer neni a ani syn si ji nevsima. Ale u kazdeho to je samozrejme jine. ![]()
A taky doporujucuju pri pripadnem odsavani nejprve striknout do nosu a chvilku na to odsat.
Pokud chrčí a nic neteče, viděla bych to na suchý vzduch. stříkej mořskou vodu, větrej a zvlhčuj vzduch. Měli to oba mí kluci těsně po návratu z porodnice po dobu asi dvou týdnů. S prvním jsem tenkrát taky letěla k doktorce a doporučila zvlhčovat. Druhý den bylo po chrčení…
@KPKristy
No ono to asi nemusi byt jen suchym vzduchem.
Syn se totiz narodil u more v Anglii, vlhkost tu mame silenou a presto mu nic neteklo. ![]()
@Scarlett2011 píše:
@KPKristy
No ono to asi nemusi byt jen suchym vzduchem.Syn se totiz narodil u more v Anglii, vlhkost tu mame silenou a presto mu nic neteklo.
Samozřejmě, že nemusí, ale je to to první, co bych vyzkoušela. Například o víkendu, kdy není možnost letět k doktorovi, bych hned neodsávala a neřešila rýmu. Může to být úplná prkotina ![]()
Já teda budu mít jiný názor. 6 denní syn mi začal taky chrčet, a když jsem zkusila odsát, a jakoby jsem tam tu hadičku naklonila dovnitř v tom nosánku, tak jsem odsála hromadu, a pak už nechrčel
trvalo to asi měsíc. a přitom když jsem neodsávala, tak mu nic neteklo