Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Blanka S píše:
proč se ptáš chceš prcka![]()
kamarádka nebrala nic je to bio žena a kluk mněl 4800g
moje mamka nebralka taky nic a já mněla skoro 5kg takže tomu moc nevěřím
jojo chtěla bych. Uz jsem tehotná byla,ale o mimčo jsem přišla,mělo rozštěpovou vadu na hlavičce.a právě že jsem nic nebrala.tak teď raději beru všechno ![]()
AnnaP píše:Black_Orchids píše:A je to tak? Máte s tím někdo zkušenost?
pouze po kyselině listové ne.
Ale spousta lékařů zastává názor, že velké děti se rodí, když matka v těhotenství bere různé vitamínové preparáty.
Na druhou stranu je zde i druhá skupina lékařů, kteří tento názor nesdílejí…
to si prostě nevybereš.
Listovku jsem před otěhotněním a v prvním trimestru brala občas (není potřeba denně, tělo si dělá zásoby), jiné vitamíny neberu, spíš dbám velmi na vyváženou stravu.
Příspěvek upraven 20.11.17 v 18:11
AnnaP píše:Black_Orchids píše:A je to tak? Máte s tím někdo zkušenost?
Ale spousta lékařů zastává názor, že velké děti se rodí, když matka v těhotenství bere různé vitamínové preparáty.
U syna jsem brala gynekoložkou doporučené multivitamíny, narodil se velký 52cm a 3,85kg.
U dcery jsem nebrala nic a narodila se s 51cm a 3,75kg
Oba v termínu.
tak já jsem brala kyselinu listovou a Martin měl 4000g a 51cm
ale tohle spíš příčítám tomu že jsem 2týdny přenášela, takže kdyby se narodil v termínu, tak bude mít nějakou průměrnou váhu.
Listovku jsem brala před otěhotněním a celý těhotenství. Je dobrá i na krev. Zas jsem nebrala žádný těho vitamíny, to mi přišlo zbytečný. Dítě mělo 3650g, 53cm, takže tak normál:-)
AnnaP píše:Blanka S píše:jojo chtěla bych. Uz jsem tehotná byla,ale o mimčo jsem přišla,mělo rozštěpovou vadu na hlavičce.a právě že jsem nic nebrala.tak teď raději beru všechno
proč se ptáš chceš prcka![]()
kamarádka nebrala nic je to bio žena a kluk mněl 4800g
moje mamka nebralka taky nic a já mněla skoro 5kg takže tomu moc nevěřím
tak to mně moc mrzí
ale DR ti určitě poradí co máš zobat ![]()
a neboj já Verču rodila 4h a mněla 3 660g a kamarádka holčičku 2700g rodila 12h to na váze nezáleží pokud ti jde o tohle. Pak záleží na dítěti jak papá moje malá pila jako duha a v 6m mněla 9kg
Příspěvek upraven 27.04.11 v 14:06
O kyselině listové jsem toto neslyšela, mně ji napsala dr. hned po otěhotnění a brala jsem ji první trimestr, kdy je nejdůležitější. Velké děti jsou spíš po vitamínech, co jsou doporučované v těhotenství (proto mě taky dr. upozornila, abych je určitě nebrala denně). Malý měl porodní váhu 3,75, já před otěhotněním 52, na konci těhu 70,5 kg, takže jsem měla co vláčet. Ale jestli to bylo těmi vitamíny.. ![]()
No tak já první těhu nebrala téměř nic a dítě 3700, druhý těhu Femibion + plus nějaký léky a dítě 4000. Takže váha téměř stejná, ať jsem je brala nebo ne. Takže u nás je to zaručeně genetika, manžel má dva metry a holky jsou prostě velký po tátovi, mmch já měla 4 kila taky a dneska měřím 158 cm
.
Kyselinu listovou jsme nejedla a velké dítě jsem měla.nemyslim si že by to mělo vliv na veloikost dítěte ![]()
to není pravda, tohle se říká o vitamínech pro těhotné. Kys. listová se bere jako prevence proti rozštěpům
kyselinu listovou jsem brala u obou,ta na velikost dítěte urečitě vliv nemá.
Vitámíny jsem brala u prvního a měl necelých 3,5 kg a u druhého jsem je nebrala a měl přes 4 kg,ale zase jsem měla těju cukrovku.
já jsem brala kys.listovou před otěhotněním a v prvním trimestru a malá měla 2,9kg a to jsem 14dní přenášela,takže u nás určitě žádný vliv ![]()
AnnaP píše:Black_Orchids píše:
Ale spousta lékařů zastává názor, že velké děti se rodí, když matka v těhotenství bere různé vitamínové preparáty.Já jsem brala vitaminky poctivě asi do 6M a narodil se mi chlapeček 4,220 takže sám porodník se mě ptal zda jsem brala vitaminy že vliv to na váhu mimča trochu má
A je to tak? Máte s tím někdo zkušenost?
Říká se to spíš o těhotenských vitamínech. Ale nemyslím, že je to pravda… já do sebe sypala kde co - pro jistotu
a Adélka se narodila v termínu 46cm a 2590g.
takže velká rozhodně nebyla.