Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, chtěla jsem se jen zeptat jak je to s kyselinou listovou? Snažím se o miminko a beru jí. Slyšela jsem ale že se po ní rodí velký děti. Je to pravda?
AnnaP píše:
Ahoj, chtěla jsem se jen zeptat jak je to s kyselinou listovou? Snažím se o miminko a beru jí. Slyšela jsem ale že se po ní rodí velký děti. Je to pravda?
no velký nevím
já jí brala celé těhu a i před a malá mněla 3 660g takže normál
pochybuju,že to s tím nějak souvisí..brala jsem denně celé těhotenství a dítě se mi narodilo s váhou 2,8kg,takže v mém případě to určitě vliv nemělo..
brala jsem jenom v těhu, do půlky těhu.. tak uvidíme co porodím
![]()
Není. Takových zaručených pravd ještě uslyšíš...........spoustu.
pouze po kyselině listové ne.
Ale spousta lékařů zastává názor, že velké děti se rodí, když matka v těhotenství bere různé vitamínové preparáty.
A komplexi vitamínů - třeba gs mamavit a tak…to asi taky nemá vliv,že?
Black_Orchids píše:
pouze po kyselině listové ne.
Ale spousta lékařů zastává názor, že velké děti se rodí, když matka v těhotenství bere různé vitamínové preparáty.
A je to tak? Máte s tím někdo zkušenost?
proč se ptáš chceš prcka ![]()
kamarádka nebrala nic je to bio žena a kluk mněl 4800g
moje mamka nebralka taky nic a já mněla skoro 5kg takže tomu moc nevěřím
AnnaP píše:
A komplexi vitamínů - třeba gs mamavit a tak…to asi taky nemá vliv,že?
Nemyslím, že by to mít vliv mělo.
Ale myslím, že je to zbytečné cpát se takovýma vitamínama (nepočítám tbl. kys. listové). Takové mamavity a spol. dělají akorát průvan v peněžence, nic víc.
Brala jsem kyselinu listovou /část těhotenství/ a těhotenské vitamíny po celou dobu,,,, a holka měla 3300g a 50 cm, čili naprosto průměrný dítě.
A.
Já beru vitamíny celé těhotenství každý den a zatím má malá podle UTZ tolik,kolik má mít,takže tomu nevěřim, že by to mělo vliv na velikost dítěte.
Podle mě je dobrý nějaký vitamíny v těhotenství brát,tím nemůžeš nic zkazit.
Blanka S píše:
proč se ptáš chceš prcka![]()
kamarádka nebrala nic je to bio žena a kluk mněl 4800g
moje mamka nebralka taky nic a já mněla skoro 5kg takže tomu moc nevěřím
jojo chtěla bych. Uz jsem tehotná byla,ale o mimčo jsem přišla,mělo rozštěpovou vadu na hlavičce.a právě že jsem nic nebrala.tak teď raději beru všechno ![]()