Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Priznaky nemoci jsem mela moznost videt nekolikrat, sama jsem nemoc dvakrat prodelala. Na fotkach neni skoro nic videt, tezko rict.
Asi bych rekla, ze spis ne, podle popisu a na zaklade fotky. Zacina to vetsinou na zadecku a videla bys to asi i okolo pusy nebo v krku a na hrbetech ruky. Moc se mi to nezda. Dite take nejdrive par dni nema chut k jidlu, tak tomu bylo aspon u nas.
Nic tam nevidím. Malá měla afty a boláčky na jazyku a horečku. Na rukou a nohou pár pupínku.
Já jsem právě byla min čtvrtek s holkou u doktorky s vysokýma horeckama ona podle jednoho pupínků na bradě vydedukovala že má možná ruka noha ústa a na ručičkach má takové malé červené flíčky jakoby pod kůží a to mi taky říkala že by mohl být příznak ale nevim já ty flíčky mam taky a nikdy jsem ruka noha usta neměla. ![]()
A měla teplotu? Nas maly to měl a nejdriv mel jeden den nebo 2 teplotu a pak se udelalo par pidi vyrážek
Podle mě ne. Toto je spíš vyrážka - i když na té rozmazané fotce není vidět nic. U pusa-ruka-noha jsou vyloženě pupínky. Naše holky jich měli jen pár (odnesli to spíš aftama v puse
) a poznala jsem je bezpečně.
Pupínky by se měli po horečce objevit tak do dvou dnů, u Vás je to skoro týden. Dle mě taky ne, teď jsme to měli doma a jsou to fakt pupínky a až třeba za dva dny červené ruce a nohy.
Ahoj, nemáte někdo zkušenosti s podobnou vyrážkou? Syn má takovou puchýřkovitou vyrážku, skoro všude, na nohách od prstů až po třísla, na rukách od prstů až po ramena, na zadku, na krku, okolo pusy, v puse, na ušních boltcích. Dělají se mu menší, ale i větší puchýře (největší má na achilovkách, na zadku a na stehnech), strašně ho svědí, takže má většinu rozškrábanou. Na zadku mu už pomalu zasychají, na nohách se akorát zvětšují a přibývají, jeden mu praskl, ale to bylo asi tím, jak chodil v botách.
U doktorky jsme byli ve fázi, kdy měl jen červené fleky na ploskách a dlaních a v puse, žádné puchýře a už vůbec ne po skoro celém těle, tak to uzavřela jako nemoc ruce, nohy, ústa. Ale v podstatě hned od návratu od ní se mu to začalo rozlízat a dnes ráno už vypadal příšerně, chudák.
Nevíte, jestli i tato nemoc se může projevovat tímto způsobem? Dočetla jsem se akorát o slízání nehtů nebo aftech, ale to on nemá. O takto velkém rozsahu puchýřků jsem v souvislosti s touto nemocí nic moc nenašla.
Děkuji za každou radu nebo zkušenost, samozřejmě pokud se to nebude lepšit, půjdeme znovu k dr. Jen by mě zajímalo, jestli plaším zbytečně, nebo je to normální průběh nemoci.
@chaela píše:
Ahoj, nemáte někdo zkušenosti s podobnou vyrážkou? Syn má takovou puchýřkovitou vyrážku, skoro všude, na nohách od prstů až po třísla, na rukách od prstů až po ramena, na zadku, na krku, okolo pusy, v puse, na ušních boltcích. Dělají se mu menší, ale i větší puchýře (největší má na achilovkách, na zadku a na stehnech), strašně ho svědí, takže má většinu rozškrábanou. Na zadku mu už pomalu zasychají, na nohách se akorát zvětšují a přibývají, jeden mu praskl, ale to bylo asi tím, jak chodil v botách.
U doktorky jsme byli ve fázi, kdy měl jen červené fleky na ploskách a dlaních a v puse, žádné puchýře a už vůbec ne po skoro celém těle, tak to uzavřela jako nemoc ruce, nohy, ústa. Ale v podstatě hned od návratu od ní se mu to začalo rozlízat a dnes ráno už vypadal příšerně, chudák.
Nevíte, jestli i tato nemoc se může projevovat tímto způsobem? Dočetla jsem se akorát o slízání nehtů nebo aftech, ale to on nemá. O takto velkém rozsahu puchýřků jsem v souvislosti s touto nemocí nic moc nenašla.
Děkuji za každou radu nebo zkušenost, samozřejmě pokud se to nebude lepšit, půjdeme znovu k dr. Jen by mě zajímalo, jestli plaším zbytečně, nebo je to normální průběh nemoci.
Neštovice?
@novakova.t No to doufám ne
u neštovic ale puchýřky zasychají až tak za týden až 10 dní, ne? Mu třeba ty na zadku zaschly během 2 dnů, teď už tam má jen nějaký tmavě červený strupy nebo co a postupně to mizí. Ostatní ani nepraskají ani nezasychají, jen pořád přibývají.
No doufám, že neštovice to nejsou, protože jednak já jsem je ještě neměla (a chtěla jsem se v září nechat naočkovat) a pak taky syn půjde poprvé do školky, tak bych byla nerada, aby to promeškal, přece jen neštovice jsou asi na dlouho, i s tím, že by to chytil druhý syn a nedejbože i já.
@chaela nepřijde mi to jako nemoc ruce nohy ústa. Moje holky tuto nemoc obě měly, navíc je divný,že se to rozlézá všude. Oni to měly na ploskách,na rukou a mezi prsty a trochu kolem pusy. Neštovice nevím, některé obrázky vypadají opravdu jako neštovice,ale ta fotka nohy mi přijde taky divná. Neštovice měly holky v březnu, ráno měla 1 pupínek, odpoledne tak 10 a postupně přibývaly. Šlo to ve vlnách tak 4 dny. Určitě nezasychají tak dlouho, oni prasknou a hned zasychají a pak se vylupují.Za cca 10-14 dní je po neštovicích. Inkubačka je 14-21 dní. Takže uvidíte, jestli to neštovice jsou ![]()
Dobrý den, chtěla bych se zeptat jestli je to nemoc ruka noha ústa teploty měla dcera minulý čtvrtek a pátek a včera jsem si všimla ze má tohle na ručičkach jinde to nemá
začala jsem jí dávat sirup s vitamíny sanostal tak nevím jestli nemá vyrážku z toho?