Je to seborea?

3088
30.8.14 18:46

Je to seborea?

Moc se mi to nedařilo vyfotit, ale jde o seboreu? Mám 3-letou holčičku, jako miminko to měla trošku, pomohlo to párkrát namastit olejem. Teď se jí to ale rozlézá a má to opravdu suché. Stačí koupit nějakou mast, dělat zábal, atd, nebo je lepší nejdříve navštívit dr? Díky moc. Neškrábe si to, nestěžuje si, že by to lechtalo, ale má to opravdu hodně suché :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4153
30.8.14 18:58

Presne tohle jsem ted odstranila dceri 2,5lete kremem na supiny ve vlasech od Biodermy, jmenuje se Babysquam, koupilaa jsem v lekarne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3088
30.8.14 19:13
@tini píše:
Presne tohle jsem ted odstranila dceri 2,5lete kremem na supiny ve vlasech od Biodermy, jmenuje se Babysquam, koupilaa jsem v lekarne

Díky moc, koupila jsi na doporučení lidí, nebo dr? :) Kolik jsi za to dala?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19609
30.8.14 19:25

Moje děti to měly, dr. říkala že jsou to ještě dětské lupy. Natřít hodně dětským olejem a pak sundat dolů. Nedělala jsem, zmizelo po čase samo. Ten menší to občas ještě má.
Mokvá jí to, svědí, krvácí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3088
30.8.14 19:27
@Catus píše:
Moje děti to měly, dr. říkala že jsou to ještě dětské lupy. Natřít hodně dětským olejem a pak sundat dolů. Nedělala jsem, zmizelo po čase samo. Ten menší to občas ještě má.
Mokvá jí to, svědí, krvácí?

Právě že ne, včera jsem si toho při sušení vlasů všimla. Měla to dříve lehce, nyní to má více a hodně suché. Ale neškrábe si to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19609
30.8.14 19:30
@Maty1989 píše:
Právě že ne, včera jsem si toho při sušení vlasů všimla. Měla to dříve lehce, nyní to má více a hodně suché. Ale neškrábe si to.

Tak to budou ty dětské lupy. Hodně to promaž a pak zkus jemně nehtem sundat dolů. Pokud pod tím bude normální pokožka, tak to nic nebude, neboj.
Fakt to ty moje děcka maj, i ten starší, jsem se dívala ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3088
30.8.14 19:41
@Catus píše:
Tak to budou ty dětské lupy. Hodně to promaž a pak zkus jemně nehtem sundat dolů. Pokud pod tím bude normální pokožka, tak to nic nebude, neboj.
Fakt to ty moje děcka maj, i ten starší, jsem se dívala ;)

Jj, to už jsem jí kdysi takto likvidovala. Namazala jsem před koupáním olivovým olejem, pak umyla, vyčesala, případně lehce otírala ručníkem a šlo to krásně dolů. Pak to zmizelo a najednou toho má až moc :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4226
30.8.14 19:41

Přesně to míval syn - hodně promastit dětským olejem a chvilku nechat - pak jsem to seškrabávala vyřazeným dětským kartáčkem. Pak umýt hlavu šamponem. Za čas se to možná objeví znova. Ustoupí to s věkem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4153
30.8.14 19:42
@tini píše:

Vycetla jsem nekde tady na emiminu, stal asi 280,olej nezabiral

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3088
30.8.14 19:42
@Nadavilero píše:
Přesně to míval syn - hodně promastit dětským olejem a chvilku nechat - pak jsem to seškrabávala vyřazeným dětským kartáčkem. Pak umýt hlavu šamponem. Za čas se to možná objeví znova. Ustoupí to s věkem.

Díky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3088
30.8.14 19:43

@tini Četla jsem Biodermu, nebo Excipial, tak nevím, no :) Excipial hodně chválí na ekzémy třeba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7376
30.8.14 20:41

EXCIPIAL VYBORNA VEC, ten mi pomohl u dcery, u syna nechat vysusit. pak taky konopna kosmetika

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3088
30.8.14 21:46
@MarieOVMUC píše:
EXCIPIAL VYBORNA VEC, ten mi pomohl u dcery, u syna nechat vysusit. pak taky konopna kosmetika

Díky moc, konopnou mi i doporučovala mamka. Asi to vidím na ten Excipial, dost lidí kolem ho na ekzémy a podobně má a chválí ho :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7376
31.8.14 12:10
Jj
@Maty1989 píše:
Díky moc, konopnou mi i doporučovala mamka. Asi to vidím na ten Excipial, dost lidí kolem ho na ekzémy a podobně má a chválí ho :)

jeste mi trebas na vysusene mista na obliceji a krku pomaha sudokrem, i z te seborei.. syn se mi ted osypal exemem a seboreou z neznámých duvodu..ciste nahodou tyden po ockovani (dr se zaprisahla, ze to z ockovani neni… :zed: )a sudokrem, dohromady s excipialem mi pomohl, syna to i fest svedi, takze jeste fenistil a ditiaden..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3332
24.3.15 13:25

Ahoj,
vypadá to, že máme to stejné, co původní zakladatelka diskuze. Dcerce jsou 2,5 roku. Uvažuju, že koupím ten Babysquam, případně pokud byste doporučili něco jiného… a pak nevím, jestli změnit šampon - používám Exomegu od Adermy.
A ještě se chci zeptat na postup - dejme tomu každý večer namazat, nechat chvíli působit, a pak umýt šamponem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek