Alergie na med?

55
25.8.14 09:18

alergie na med??

Dobry den, mam 7 leteho syna, ktereho momentalne trapi ryma a kasel. Vcera jsem mu dala lzicku medu a asi za 10 minut, kdyz jsme hrali hru, najednou vyvalil oci a vypadal jakoby nemohl dychat…(ale dychal). Tvrdi ze nemohl mluvit, a nedokaze to presne popsat co se s nim delo. Behem chvilicky byl v poradku. Zadna vyrazka, zmena barvy…nic jineho. Netusila jsem cim to je, az jsem mu dala dneska opet lzicku medu a mel uplne stejnou reakci. Tim padem vim ze to je medem, ale nejsem si jista jestli je to nejaka alergicka reakce, nebo co. Nemate s tim nekdo zkusenosti? Je to nebezpecne? (med mu uz urcite davat nebudu). Lekari to reknu az tam pujdeme, jen kvuli tomu se mi tam letet nechce. Dekuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9994
25.8.14 09:32

@saris Zkušenost nemám, ale jednoduše - med mu nedávej a je to, sama to píšeš. Při návštěvě lékaře se o tom zmiň, pošle vás na alergologii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1400
25.8.14 09:35

Alergická reakce může vypadat u každýho víceméně jinak. Já mám po medu křeče v břiše, průjem a bliju jako alík…

Nebezpečné to je, může mít otok sliznic v krku, jazyka, dýchacích cest, rozhodně na to teď dávat pozor, upozornit okolí, klučík ať se sám snaží dávat pozor!!!
Já bych šla k lékaři i „jen“ kvůli tomu, protože nevíš, jestli to je jen alergie na med, nebo jestli má něco dalšího…prostě bych si došla pro zevrubné info. Blíží se podzim a zima, tak vás budou určitě čekat testy na alergie a uvidíte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1155
25.8.14 09:37

Já ji mám :)…mam astma a mela jsem problém s dýcháním tak jsem si fuuurt dělala čaj s medem a myslela si jak si pomáhám no a přišla jsem na plicní a tam mě dali :))…prý když mám alergie na pily tak i na med :o…tak si ho už nedávám a taaaaak mo miluju ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35029
25.8.14 09:44

Med je hodně silný alergen, to je bez debat, určitě bych mu to nedávala, aby náhodou nedošlo k nějaké silnější reakci, zmiň se u doktory, pošle vás na alergologii a uvidíš.

@Vlaďka 74 cože? 8o taky mám alergii na pily, ale v zimě si pořád „medím“ čaj :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1416
25.8.14 09:50

Ono taky zalezi co koupite.. Jestli kvalitni lucni med (tam to je hodne znat) nebo nejaky „lesni“ z obchodaku z poloviny z cukru. Tohle „duseni“ mela sestra. A dr. ji rekli, ze je to spojene s jeji aleergii na pyl. Takze vyhybat se tem lucnim :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1400
25.8.14 10:35

@my_nickname
no ono to může být i alergie na pyl např borovic, atd.. si člověk nevybere, s těmi pyly je to fakt na… nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek