Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Zdravím, byla jsem u dr a ta mi napsala jen že mám chodit na těhu cvičení že se to zlepší ale tam mě objednali až za měsíc a to už budu skoro rodit a já si už bolesti nevím rady. Hrozně mi přeskakuje v kříži lupe to a bolí to tak že mi nejde se předklonit otočit v posteli a když chodím tak kulhám jak stará babča už se mi i stalo že jsem nemohla třeba do schodů vůbec zvednout nohu dělá mi to jen na jedné straně vlevo. To lupnutí a přeskočení něčeho v kříži mi dělalo i před těhu ale ne v takové míře třeba jen jednou za 2 měsíce ale te´d mi to udělá i 5× za den. vůbec netuším co mám už dělat koupila jsem si balon na sezení sice se mi líp sedí ale zvednou se z něj je za trest. Měla jste některá taky tyto problémy a jak jste to řešili?
Jenom k tomu těhu cvičení - není nutný kurz, koukni na youtube a cvič doma
s těmi bolestmi nemám zkušenost, takže tam neporadím ![]()
@anetka001 Je to těhotenstvím. Cvičot si můžeš i doma, najdi si vhodné cviky pro těhotné na internetu nebo so kup/půjč nějakou knížku.
Ja od cca 17tt do minulyho tydne 29tt sileny bolesti zad, kycli, staydke spony. V bococh sem.se rozjela. Chodit sem nemohla. Tekly mi slzy. Ani kalhotky jsem si neoblikla.
Ortoped mi predepsal podpurny pas - nic extra pomoc.
Gyndarka max hospitalizace.
Desim se krizovych bolesti u porodu.
Jeste 10tydnu tak snad se ty bolesti nevrati. Je to sileny.
Mě takhle luplo v kyčli a dva měsíce jsem chodila pomalu o holi a brečela jsem bolesti, nepomohlo stejně nic, muselo to přejít samo. Stejně tak když mě měsíc před porodem luplo mez žebrama, pak jsem se nemohla v noci ani otočit…dýchalo se mi naštěstí dobře, ale nebylo mi z toho nejlíp
Mela jsem starne bolesti a nepohlo nic, samo to preslo az v sestinedeli, kvuli temto bolestem uz nechci dalsi dite, bylo to sileny, kazdy den jsem brecela jak to bolelo. U me bylo jeste blby to, ze jsem nosila dceru,,ktera jeste nechodila, takze jsem si nemohla ani obpocinout. Tyden po porodu se naucila sama chodit.
@anetka001 Já teda nevím, ale podle toho, co popisuješ mi to spíš přijde na vyhřezlou plotýnku, ale s tím ti teď asi stejně nic neudělaj…každopádně by asi nebylo od věci, kdyby se na tebe podíval někdo, kdo tomu rozumí…někomu se to prý po porodu srovná, někomu zhorší…tak držím palce aby se to srovnalo ještě před porodem!! ![]()
J8 jsem chodila na masáže pro těhulky
. Držím pěsti, ať se TI to brzo zlepší ![]()
Koukala jsem na youtube na to cvičení pro těhotné a teda to hýbání z nohama nedám vůbec říkají tam že se nemá jít přes bolest ale já bolesti skoro brečím manžel se mi ale zašel zeptat k jeho neurologovi a ten se na mě podívá jen si musím u dr vzít žádanku k němu tak doufám že mi ji dá protože už vážně nemůžu někdy ani chodit jak vůbec neovládám levou nohu
. Ale uklidnilo mě to že nejsem sama kdo v těhu tak trpí
já měla předchozí dvě těhu skoro bez problému a zádech jsem ani nevěděla ale teď je to teda děs.