Je tohle normální? Soused

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
486
2.5.12 14:37

Je tohle normální?(soused)

Ahoj holky,nevím jestli se chci jen vykecat,a nebo mi některá poradíte..
Máme souseda pitomce má plot který je na jeho pozemku teda na zdi,která odděluje naše pozemky dělal tam kdysi plot (dříve než jsme to koupily)a teď ten problém terén naší zahrady je na nejvyšším místě asi 4,5m nad jeho terénem takže laicky řečeno když jsme na zahradě a kouknem dolů tak tam je 4,5m díra :? ,jenže ten plot sfušoval je cca 40cm vysoký z takových cca 3 cm destiček,které jsou vsaženy v sochách,jenže ty bohužel nedrží a když fouká tak celé 2m pole spadne k nám,manžel za ním byl před 3 letama že udělá nový plot ,soused o tom nechtěl ani slyšet,jenže se nám narodil 2 prcek a uhlídat je aby tam nespadly je nadlický výkon.a to ještě mezi poly plotu jsou třeba 30 cm odskoky takže spadnout tam i dospělý není problém, a v čera to vypuklo u souseda byl připytý jeho známý a pořád tam k tomu plotu strkal svoje 3,5 leté dítko tak manžel šel zaním ať dává pozor že ty ploty nedrží a souseda poprosil slušně jestli by to mohl spravit že o víkendu postavíme plot my na našem,jenže to se do něho pustil ten připitej sousedův kamarád že je pi.. a deb.., a já nevím co všechno tak si vyměnily názory a teď jsem zvědavá co bude,protože manžel řekl že plot nepostaví že on kdysi uboural tu zeď a postavil tam tady ten plot takže to nemá zabezpečené.Jak by jste to řešily vy?.Přikládám foto kde je malá u plotu to jí je 1,5 roku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6806
2.5.12 14:41

Asi se v tom příspěvku úplně neorientuju, ale ty bláho, hrozit že mi dítě padne do 5ti m díry, tak hned vedle (na svém) stavím plot klidně z pletiva, ať to mám zabezpečené. A soused ať se staví na hlavu a odstrkuje ušima.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
486
2.5.12 14:43

No tak nějak jsme to chtěli,jenže bez jeho souhlasu nemůžem a on že by tam byl jak v jeskyni :evil:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Naima
2.5.12 14:43

Pokud se soudedem nebude možná dohoda, postavte si vlastní plot. Je potřeba zjistit, jestli tam není nutný nějaký minimální odstup.

• Citovat
  • Upravit
880
2.5.12 14:44

Už bych lítala a sháněla, kde můžu postavit svůj plot, na svém pozemku. Protože, až se něco stane, tak bude pozdě :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
2.5.12 14:45

Taky bych postavil plot na svém pozemku. Plot je stavba, na kterou nepotřebujete stavební povolení, ta se myslím jen ohlašuje… Takže ohlásit, postavit - a soused ať si s prominutím dělá stojky na přirození… :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2566
2.5.12 14:48

@lucavlachova
Taky bych to řešila alesp.pletivem a rychle. Pokud bude soused i nadále prudit, zřejmě se budete muset obrátit na MÚ- stavební odbor, nebo OÚ stavební komise nebo něco podobného a doufat, že 3.osoba přiměje souseda k rozumu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
486
2.5.12 14:50

My ho postavíme to bez debat,ale chápete to my za ním jdeme slušně že klidně ať koupí jen sochy že zbytek doděláme(dělali jsme přes 100m tak 25 už nás nevytrhne) a on že nic dělat nebude že on postavil super plot a děcka tam nemaj co dělat bych ho kopla víte kam,manža přes týden pryč a tak musíme čekat do víkendu :zed: takže jak tady fouká tak chodím co chvílu zvedat plot,aby se ještě nestalo něco horšího

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3429
2.5.12 14:52

Klidně si plot postavte, dnes už tuším není potřeba ani ohláška (nejsem si teda úplně jistá, ale to vám určitě na stavebním úřadě řeknou). Jediné podmínky jsou, že plot musí být na vašem pozemku, nesmí zasahovat na pozemek souseda nebo veřejné prostranství a bránit vstupu na ostatní pozemky. Dneska už ani není omezená výška plotu, takže když se rozhodnete, že plot postavíte, soused ať si trhne protézou ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
2.5.12 14:54

No aspoň jste si na konkrétním příkladu ověřili, že chování vašeho souseda stojí za… víte za co. To je někdy informace k nezaplacení… ;) Tak teď už jenom ten plot.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
2.5.12 14:56

Postavili bychom si svůj plot a nejlépe zděný, ať se soused třeba po*ere! ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
486
2.5.12 14:57

Díky,musím skočit na Mú a poptat se co a jak s ním fakt není řeč a ty si nesmíme nasázet ani stromky moc blízko k jeho pozemku,aby tam náhodou nespadlo listí,jednou mi dítko ze zákonků oškubalo obaly od semínek spadlo to k nim a to byl tyjátr že jsem bordelář mám nevychovanýho spratka no kolikrát mám chuť to zabali a odstěhovat se,jenže při mém štěstí kdový na koho bych narazila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
2.5.12 15:01

lcavlachova: tak mu nabídni, ať se nastěhuje do Brna na adresu Markéty Kuncové 2 - to je ubytovna pro nepřizpůsobivé a sociálně slabé. Tam teprve něco zažije…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
486
2.5.12 15:02
@Jura007 píše:
lcavlachova: tak mu nabídni, ať se nastěhuje do Brna na adresu Markéty Kuncové 2 - to je ubytovna pro nepřizpůsobivé a sociálně slabé. Tam teprve něco zažije…
:mrgreen: :mrgreen: :palec: :potlesk:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22003
2.5.12 15:04
@lucavlachova píše:
Jak by jste to řešily vy?

Celkem jednoduše - postavila bych si plot na svém pozemku a se sousedem bych omezila veškeré kontakty na nezbytné zdvořilostní minimum typu „dobrý den“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová