Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
no jo, čtvrt století, to už jseš v podstatě kmet
A co chceš slyšet? Že jsi líná (to říkáš sama)? Že není potřeba nutně využít všech příležitostí, které ti život nabídne? Já považuji všechna svoje životní rozhodnutí za správná, a pokud ne za správná, tak cenná tím, že jsem se z nich poučila. Je to mnohem příjemnější, než si pořád nadávat ![]()
jj, to presne znam…kdybych nebyla lina, tak bych toho zvladla mnohem vic. Tehdy na to bylo mraky casu. Treba me mrzi ten cas, kdy jsem nemela nic moc na praci a smysluplne ho nevyuzila. Ale i ted s dcerou mam pocit, ze mam rezervy a promrhavam je ![]()
Taky se umim zazrat…ale to se mi dlouho nestalo.
jak bojovat nevim…
@eva valoi sorry, ale tvuj prispevek jsem absolutne nepochopila ![]()
@suik *A přitom jsem velice chytrá, šikovná a inteligentní osoba*** Mně to přišlo jenom legrační, když to takhle hezky o sobě napsala. ![]()
Anonymni
Jsi jeste mlada. Rozhodni se co opravdu chces, zazer se do toho a je to:) Hodne stesti
Nejsi blíženec? S načínáním a nedokončováním mám bohaté zkušenosti ![]()
Joooo tak to znám ![]()
Nejhorší je, když si celý den říkám co musím udělat až malá usne a pak akurát padnu na gauč a hodinu čumím a bednu ve které stejně nic není a jdu spát. Druhý den ráno si řákám, co jsem to za blba a že dneska to určitě udělám, a zas prd. Tak to jde dny,l týdny, měsíce a roky ![]()
A přitom jde někdy o věci které mám ráda a které mě těší dělat.
@Anonymní píše:
Omlouvám se, že píšu anonymně, ale nechci ať to čte příbuzenstvo
Poslední dobou mě strašně štou příležitosti, které jsem v životě měla a nevyužila jich. Před pár dny jsem oslavila čtvrt století a trochu si zabilancovala.
Mám úžasného manžela a nádhernou zdravou dcerku, která se nám letos narodila. Po této stránce jsem nejšťastnější na světě. Spíš mě štve, že se často do něčeho pustím (VŠ, jazyky, sport, …) a pak z lenosti (maskované různými výmluvami) to vzdám. Už při tom vzdávání jsem sama na sebe naštvaná, ale nejsem schopná s tím něco dělat. Teď jsem si sepsala, o co všechno jsem v životě přišla. A měla jsem chuť si nafackovat.
A přitom jsem velice chytrá, šikovná a inteligentní osoba a když se do něčeho „zažeru“ tak to dopadne skvěle.Znáto to některá? Jak proti tomu „bojujete“?
Až budeš něco doopravdy MUSET a nejen „muset“ tak uvidíš sama, jak budeš kmitat abys splnila a dokončila ..podle mě je to nedostatek motivace ..každej cíl lze splnit pouze pokud máme silnou motivaci …máš ji ? Podle mě toho máš ted tolik, že ty ostotní věci prostě nepotřebuješ mít ..to je celý.
@eva valoi píše:
@suik *A přitom jsem velice chytrá, šikovná a inteligentní osoba*** Mně to přišlo jenom legrační, když to takhle hezky o sobě napsala.
@Sisulík @eva valoi ja na tom taky nevidim nic spatneho, ja bych to do svych pozitivnich vlastnosti taky zaradila
(to inteligentni pravda se trochu chovava za materskou a tehotenskou demenci
)
@sieta.m píše:
Nejsi blíženec? S načínáním a nedokončováním mám bohaté zkušenosti
nevím,jak zakladatelka, ale já jo…
taky s bohatýma zkušenostma
Akorát že já to nevnímám tak tragicky.
Omlouvám se, že píšu anonymně, ale nechci ať to čte příbuzenstvo
Poslední dobou mě strašně štou příležitosti, které jsem v životě měla a nevyužila jich. Před pár dny jsem oslavila čtvrt století a trochu si zabilancovala.
Mám úžasného manžela a nádhernou zdravou dcerku, která se nám letos narodila. Po této stránce jsem nejšťastnější na světě. Spíš mě štve, že se často do něčeho pustím (VŠ, jazyky, sport, …) a pak z lenosti (maskované různými výmluvami) to vzdám. Už při tom vzdávání jsem sama na sebe naštvaná, ale nejsem schopná s tím něco dělat. Teď jsem si sepsala, o co všechno jsem v životě přišla. A měla jsem chuť si nafackovat.
A přitom jsem velice chytrá, šikovná a inteligentní osoba a když se do něčeho „zažeru“ tak to dopadne skvěle.
Znáto to některá? Jak proti tomu „bojujete“?