Nevyužité příležitosti - proč to všechno vím až teď?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
7354
1.5.12 18:13

@Eliška EPSO - jestli je to, co myslím, tak se čtyřma dětma nechápu 8o , na to se přeci lidi učí celé měsíce, jsi dobrá! Angličtina - pravda, na té pořád nějak dělám i když bych asi mohla víc :-), aspoň rádio se dá poslouchat i při stavění lega a občas se donutím něco přeložit. Ale ty ostatní jazyky už na tuhle úroveň nedostanu, přeci jen tu angličtinu dělám 20 let kontinuálně plus samo mám spoustu výmluv jako děti a těhotenství :-D.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
1.5.12 18:13

@byron Tak to bych řekla, že je horší než nedodělaná škola. To se napravuje mnohdy hůř.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
1.5.12 18:14

Hodím vám sem jedno čínské přísloví, celkem se sem hodí: „Velké duše mají vůli, ty malé pouze přání a touhy.“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
1.5.12 18:18
@eva valoi píše:
Hodím vám sem jedno čínské přísloví, celkem se sem hodí: „Velké duše mají vůli, ty malé pouze přání a touhy.“

Chceš-li uskutečnit své sny, probuď se!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
byron
1.5.12 18:41
@eva valoi píše:

ale, to je pravda. Já zas tak nefňukám bych řekla a snažím se dělat něco, aspoň něco.
A ty vztahy jsou samozřejmě horší, proto si myslím, že to vzdělání s edá doplnit, pošramocený vztahy nebo obecně pormarněný příležitosti ve vztazích s enedají vrátit

• Citovat
  • Upravit
17895
1.5.12 18:48

Byron, se vztahy naprosto souhlasím!!! To je totiž věc, na kterou nestačí tvá vůle. Nedá se odestát, svatá pravda.

Madličko, EPSO jsem dělala se dvěma dětma, ono pak i několik let trvá, než místo nabídnou, a mezitím jsem stihla zplodit ty další dvě. No ale i ústní část EPSO byla se dvěma dětma roztomilá - jeli jsme oba s manželem (taky je dělal) s dětma vlakem s 5 přestupama do Luxu na jednu noc a zpět, 14 hodin cesty, kdy se hned za Prahou rozbila lokomotiva a nám se rozhasily všechny přestupy, cestou malá chytla angínu a já většinu cesty prozvracela :mrgreen: na místě jsem děti hlídala já, manžel šel na zkoušku a pak jsem se vystřídali ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
1.5.12 19:06

@byron Mě třeba momentálně nejvíc štve, že kvůli dodělávání vš (mám před sebou ještě asi příští rok a snad už konec) mám málo času na blbnutí s dětmi. A i když s nimi jdu ven, pořád mi v hlavě štelujou myšlenky na to, co musím večer stihnout nalít do hlavy a že nestíhám do zkoušek apod. A každý den uteče jak voda a nikdy se nevrátí, děti rostou. To trápí mně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7354
2.5.12 08:39

@Eliška to říkám pořád že jsi démon :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17895
2.5.12 09:01

Eva valoi, upřímně bych studium VŠ s dětmi nezvládala. Kamarádka teď s třemi dětmi studuje dálkově (2 víkendy/měsíc) VOŠ, k tomu má půlúvazek. Po nocích píše seminárky, učí se. Já v deset večer padám na pusu a nevidím ani na triviální čtení jako Betty McDonaldová. Dávat obojímu maximum v té situaci prostě nejde, to by člověk musel být superstroj, tak za rok u tebe bude klid a pak zas pojede naplno mateřství. Já nevím, jak máš velký děti, ale od tří let dál už to jsou myslím schopný pochopit trochu.

Zakladatelko, tak teď když čekáš mimi, tak ještě jde se třeba učit jazyky nebo dělat rekvalifikaci, pokud máš bezproblémové těhotenství, tak toho využij, pak s dětma už to bude maličko složitější, zvlášť dokud to bude mimi.

Madličko, démon je pro mě, kdo po dvojčatech jde do dalšího :lol:

Můj současný problém je, jak s vleklými zdr. problémy jakž takž zvládnout rodinu (jsem na ni víceméně sama) a půlúvazek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.5.12 22:06
@Lizbeth píše:
@verunkamandarinka
Tvůj přístup je tvůj přístup..pokud to někomu vyhovuje a chce to tak mít, je to skvělé..
Já jsem asi tedy zbaběle šťastná..K životu nepotřebuju si něco dokazovat, abych si sebe vážila. Vážím si sebe, taková jaká jsem..
To nic nechtít - jsem myslela spíš ,že většina lidí si dává nereálné cíle, jejich nesplnění je sráží na dno jejich sebevědomí a přitom by stačilo tak málo - mít se rád, takový jaký ten člověk je..Všichni nemůžou dostudovat, naučit se jazyky, hrát na kytaru, odvážně začít žít v cizí zemi, drát se v kariéře dopředu a jiné příjmné věci..Neříkám vůbec , že je to špatné..Ale hodně lidí to nezvládne a pro ty s tímto přístupem zbývá co? Rvát si celý život vlasy, že nejsou tak dobří, abmiciozní, hyper a vytrvalí??
Není to škoda? :mrgreen:
Kdybych chtěla, dělám kariéru, ale moc nechci - nejsem ten typ..klidně budu léta tak nějak přežívat tak kde mi to je alespon trochu příjmné- nemám pocit ,že je to špatně - mám pocit ,že je to přesně tak ja já mám na to povahu..Nechtěla jsem nikoho kdo se aktivně vzdělává a žene za cíli nějak urazit, to určitě ne, však jsem také dala smajlíky..
Jen mi vadí, ten všeobecný pohled na lidi, co dobrovolně " nedělají nic" jako na nýmandy..

to je moc hezky napsaný K životu nepotřebuju si něco dokazovat, abych si sebe vážila. Vážím si sebe, taková jaká jsem :srdce: .. jasně… možná sme si nerozuměly… Mě přišlo, jen tím co jsi napsala, že je nejlepší nic nechtít, jsi řekla vlastně, že já nevím ..... třeba dítě na škole… touží po tom aby byl projektant, zvěrolékař, chirurg, fylozof… a rodič mu řekne Prosim tě zpamatuj se!!! bud na zemi, to je nereálný, TO JE NEREÁLNÝ CÍL! a ztratíš tolik let pro nic, di radši na číšníka, kuchaře,kadeřnici a já nevim na co se dneska chodí jako na jistotu, a šup a zabije mu jeho sen… Přitom stačí tak málo, jak si napsala, mít sebe rád a proto se nevzdat a ono to opravdu vyjde! ne že ne. … Ti co mají podle tebe ty nereálný cíle, ti to vzdaly nebo si ho nechali někým jiným zabít. . . Nějakým realistou… A ani o to, co si vytýčili, tak moc zase nestáli, to by dopadlo uplně jinak totiž, jen si pak stěžují, aby je někdo uklidnil, že se nic neděje, že jsou stejný, takže v pohodě.

Ovšem máš určitě pravdu, o tom žádná, že ti co se furt honí za něčím, to je magorismus… takhle teda ne. Každý máme ambice a priority někde jinde a jinak, to je jasná věc. Vím co myslíš, radovat se z toho co máme, co umíme a dokážeme. Tohle totiž když se naučíme, to ostatní přijde samo, když to tak budem chtít samozřejmě. … ti co to nedokáží, mají ty nereálný cíle a potřebu si stále něco dokazovat a většinou zklamou. Snad trochu chápeš, jak to myslím já.

Mě zase vadí ten všeobecný pohled na uspěšné lidi, jako na bezcharakterní a bezpáteřní zloděje a karieristy.

Já mám pro zakladatelku jen jedno už… Soustřed se na svůj cíl (ale ne jen tak nějakej, ale to co bys opravdu chtěla dokázat abys byla štastná) , nedokážeš si ani představit co dobrýho a krásnýho tě čeká, když se odmítneš vzdát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2976
5.5.12 13:58

Nečetla jsem celou diskuzi, ale mám to taky tak, taky si myslím, že jsem spoustu let/šancí promarnila. Teď na „stará kolena“ dodělávám VŠ, je to o hubu, ale jsem ráda, že jsem se na to dala. V červnu bych měla končit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2939
10.6.12 13:34

Zajímavá diskuze, já až nedávno přišla na to, že vážit si sama sebe a mít sama sebe ráda je řešením (skoro) všech problémů, mě to pomohlo ve spustě věcech a taky to mít nějaký cíl, za kterým si jdu, ale ta cesta k cíli musí být hra, musí nás to těšit, jen tak se zvyšují šance na úspěch :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová