Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
S tou leností je to o tom, s kým se srovnáváš. Možná se časem trochu smíříš sama se sebou; já si lenost užívám (a akčnost taky, podle toho, co mě zrovna přepadne). A když chybí motivace, nejde nic
. Kdybys věděla, PROČ chceš pravidelně sportovat/dodělat školu/lapnout nějakou příležitost, určitě bys to dotáhla do konce. Třeba je jen potřeba nad tím zapřemýšlet, a když dojdeš na to, že to vlastně ani tolik nechceš, tak si to zapamatuj (aby sis to pak nevyčítala) a nech být. Nebo dojdeš na to, že je to to pravé a už je hledej cestu.
Mám to to samé, prošvihla jsem, co se dalo. A nejhorší je, že to dělám pořád. Hledám výmluvy a přitom by stačilo zvednout prdel a vytrvat. Nejsi náhodou z okresu Třebíč? Třeba bysme to ve dvou zvládly. ![]()
jo, znám to moc dobře. no smířila jsem se s tím, že to se mnou zase tak růžový není. každý má i negativní stránky, hm?
@verunkamandarinka píše:
no to je kravina teda…
Není, kdo dokáže být spokojený s tím co má a nepřemýšlet víc o tom, co by ještě víc chtěl nebo co promarnil? Skoro nikdo, já taky ne, možná nějaký mnich na Tibetu..
zakladatelko, chapu te…sice si rikam, kdybych v minulosti jednala jinak, nepotkala bych urcite osoby, nedostala se tam a tam, takze logicky bych ted nebyla tam kde sem, ale uplne jinde…ale jedne veci opravdu lituju, ze jsem si nevybrala jinou skolu a nesla studovat neco „poradnyho“
@verunkamandarinka píše:
no to je kravina teda…
Když myslíš..
@Lizbeth píše:
Já se vůbec do ničeho nepouštím a jsem vůbec velice spokojená sama se sebou
Myslím ,že veškeré ambice jsou jen falešné tlaky doby..Takže mě už nikdo nestrhne, mám na to svůj názor..
Já to cpu furt a všude - ale nejlepší je nic nechtít a člověk je štasten.
no jo lizbeth ale pokud si pamatuju správně tak ty jsi VŠ dodělala a pak uspěla i v práci (i když v jiném oboru)?
@madlicka píše:
no jo lizbeth ale pokud si pamatuju správně tak ty jsi VŠ dodělala a pak uspěla i v práci (i když v jiném oboru)?
chápu zakladatelku dokonale, taky si nepřipadám hloupá, ale líná a nemožná. Mě opravdu štve ta vejška nedodělaná, vzhledem k tomu, že jsem to zkoušela dvakrát (a v obou případech zabalila před státnicema, skončilo to vždy utopením se v tématu diplomky) tak už si nedávám naději. V nejhorším si můžu udělat nějakou tu mumbo jumbo soukromou VŠ typu cestovní ruch ale
jestli to není ztráta peněz a energie? A ty jazyky totéž, velština, arabština, španělština, ruština dva roky, němčina dokonce 5 let - ze všech umím dnes v podstatě kulový. Je fakt, že jak tu někdo psal - pokud je člověk typ, který potřebuje nad sebou bič, pokud doopravdy nemusí, tak prokrastinuje.
@Lizbeth píše:Tak to si pamatuješ blbě..
Liz fakt ne? Nechci to tady z Tebe tahat, nějak jsem si pamatovala, že jsi studovala humanitní obor a pak pracovala pro jeden nadnárodní obchodní řetězec?
Zakladatelko, víš co? Neřeš, co jsi mohla udělat a neudělala… babička vždy říkávala, že „pozdě bycha honit“… tak spíš mysli na to, co všechno ještě můžeš udělat a to, co jsi neudělala dosud, tak máš právě nyní možnost „dohnat“… dělej, co tě baví a co bys chtěla, zvlášť, když píšeš, že jsi chytrá a šikovná holka… máš celý život před sebou a možností nespočet… a za dalších pětadvacet let se jen usměješ, jak jsi tenkrát bilancovala… v pětadvaceti ti život se vší pravděpodobností pořád ještě začíná, skoky do rakve a litování toho, co jsi neudělala, na to máš ještě hrůzu času… co budeš říkat v sedmdesáti? To bys pak teoreticky mohla najít něco, co už neuděláš… ale ani v sedmdesáti není nic ztraceno a budeš moct dělat, co tě bude bavit, když ti to zdraví a duch dovolí…
@madlicka píše:
Liz fakt ne? Nechci to tady z Tebe tahat, nějak jsem si pamatovala, že jsi studovala humanitní obor a pak pracovala pro jeden nadnárodní obchodní řetězec?
No když už to musí být, tak mám gympl a pracuju jako vedoucí v Tescu
Tak ti nevím, ale asi jsi se se mnou celkem sekla..
![]()
Jestli ono to tvé nevystudování nesouvisí s kapacitou tvé paměti
( to má být jen vtip
)
@Lizbeth no aspoň to Tesco si pamatuju a řízení lidí tam .-) ale měla jsem nějak dojem, že jsi předtím studovala literaturu - buď bohemistiku nebo peďák.
@Mmonnika píše:
Není, kdo dokáže být spokojený s tím co má a nepřemýšlet víc o tom, co by ještě víc chtěl nebo co promarnil? Skoro nikdo, já taky ne, možná nějaký mnich na Tibetu..
to co máme ted, člověku nespadlo z nebe…musel to chtít. Nehledě na to, že každý by měl na sobě stále pracovat, zdokonalovat se, aby si sám sebe vážil, získal sebevědomí a pevnou vůli. Pak už nebude říkat, nejlepší je nic nechtít, ale dokážu všechno co chci. At už krásnou postavu nebo vytouženou práci…
Možná si zakladatelka myslí, že nemá jen štěstí nebo zadnou vůli. Já to vidím v uplně jiným světle. Dřív jsem si myslela, ze například to štěstí je splněním nějakého přání bez zvláštní námahy. Ted vim, ze tenhle přístup neni správný, protože se člověk na ničem nepodílí (nic nechce, proč být zklamaný že) a nezná proto hodnotu štěstí. Prostě sem se uz ponaučila, že k tomu aby člověk přilákal to co chce, to štěstí, musí využít každou vhodnou příležitost, proto CHCI a budu se snažit delat to co nejlíp. Proto má asi zakladatelka pocit, ze neco promarnila, nevyužila příležitosti, zahodila je, nesnažila se a ted jí to chybí. Když něco chci a nevyjde to, je to jen o tom abych se ponaučila na příště. Nic nechtít radši je pro mě zbabělost a ne být spokojený s tím co mám. Člověk pak akorát zamrzne a celej zivot je tam kde je a nikam se neposouvá. Kdyz je mu tak dobre tak ok…ale jen jestli nelže sám sobě......
@verunkamandarinka píše:
to co máme ted, člověku nespadlo z nebe…musel to chtít. Nehledě na to, že každý by měl na sobě stále pracovat, zdokonalovat se, aby si sám sebe vážil, získal sebevědomí a pevnou vůli. Pak už nebude říkat, nejlepší je nic nechtít, ale dokážu všechno co chci. At už krásnou postavu nebo vytouženou práci…
Možná si zakladatelka myslí, že nemá jen štěstí nebo zadnou vůli. Já to vidím v uplně jiným světle. Dřív jsem si myslela, ze například to štěstí je splněním nějakého přání bez zvláštní námahy. Ted vim, ze tenhle přístup neni správný, protože se člověk na ničem nepodílí (nic nechce, proč být zklamaný že) a nezná proto hodnotu štěstí. Prostě sem se uz ponaučila, že k tomu aby člověk přilákal to co chce, to štěstí, musí využít každou vhodnou příležitost, proto CHCI a budu se snažit delat to co nejlíp. Proto má asi zakladatelka pocit, ze neco promarnila, nevyužila příležitosti, zahodila je, nesnažila se a ted jí to chybí. Když něco chci a nevyjde to, je to jen o tom abych se ponaučila na příště. Nic nechtít radši je pro mě zbabělost a ne být spokojený s tím co mám. Člověk pak akorát zamrzne a celej zivot je tam kde je a nikam se neposouvá. Kdyz je mu tak dobre tak ok…ale jen jestli nelže sám sobě......
Tak pravda je v obojím, já si ale stejně myslím, že ti co se tak neženou pořád za něčím jsou šťastnější, na jednu stranu to člověka posouvá, ale na druhou zas mu unikne spousta jiných věcí, kterých si nevšímá při snaze o další, ale je fakt, že i to co mám ted, jsem nějak dosáhnout musela, takže pravda bude někde uprostřed..
Ted jsem si všimla, že máte taky Alánka, my taky
omlouvám se za OT, ale moc často to jméno nevídám ![]()