Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
U mě je to vždycky spíš ten pocit, horka, ztráty sebeovládání a něco jako třes. Taky se mi chce křičet, což jsem kdysi, když jsme bydleli v paneláku, potlačovala. Ale teď si to po letech můžu konečně dovolit, a je to fajn uvolnění.
Orgasmu dosáhnu ale jen když je trochu „naměklý“, když je manžel moc tvrdý, tak to nejde, to se pak udělám až po něm, když ztrácí erekci. Je to určitě způsobem, jakým do mě proniká, potřebuji cítit ho na zadní straně pochvy a zároveň aby se mi třel o poštěváček. Když je moc vzrušený, tak se mi to obvykle nedaří. Zajímavé ale je, že někdy stačí, když mi to udělá pusou a asi dvakrát-třikrát jsem to zažila jen při dráždění na prsou.
Tak jsem si ve svých dvaačtyřiceti myslela, že prožívám pravidelně orgasmus, sex se mi hodně líbí a skoro vždy končí uvolňujícím vyvrcholením. Jsem vdaná a mám jediného partnera, sexujeme pravidelně asi dvakrát do týdne a je nám fajn.
Ale mám nový zážitek a fakt nevím, co si mám teď myslet. U chlapů je to jasné, orgasmus je asi vždycky spojený s výstřikem a ten můj říká, že je to skoro vždycky stejné. Já jsem si taky myslela, že jsou všechny orgasmy podobné, ale asi to tak není.
V neděli u televize začal ten můj být přítulný, já jsem moc náladu neměla, ale byl snaživý, tak jsem rezignovala a chtěla ho potěšit. Co se pak stalo neumím vysvětlit, asi něco dělal jinak (nebo já), ale vůbec netuším co. Výsledkem bylo téměř bezvědomí. Manžel říkal, že měl o mě strach, že jsem několik minut nekomunikovala. Já si vybavuji jenom úplnou paralýzu a „ohluchnutí“, jako když vedle vás bouchne granát nebo tak nějak. Předtím jsem prý křičela, což obvykle nedělám. Bylo to prostě naprosto neskutečné, snové, a bojím se - jako droga. Chtěla bych to zažít znovu, ale už teď se bojím, že to nepřijde, a to, co mě uspokojovalo dříve už nebude stačit. Moc bych to chtěla, ale mám děsný strach, že to takhle už nepřijde a to mě vnitřně nějak blokuje, až tak, že to nechci radši zkusit nebo nevím jestli mám. To zklamání bude velké, nevím, co mám dělat. Byla jsem moc spokojená se svým sexuálním životem, ale teď mám strach, že díky tomu nedělnímu zážitku je to pryč. Fakt se bojím a nevím co mám dělat. Nestalo se vám to některé taky?
Zakladatelko mam uplně stejny problem, jak popisuješ citim ze už a když, jsem na hore tak přestanu nejde to dal.. a nebo přitel to děla prstama tak mu dam ruku pryč, nevim proste se seknu a nejde to vydržet ![]()
To je strašně individuální. Já mám klitorální orgasmus mnohem silnější, příjemnější a delší než vaginální.
Když se to blíží, tak já potřebuju dráždit staršně jemně a maličko, přítelovu ruku taky musím dát pryč, protože většinou to nedělá dost jemně. Lepší pro mě je, když jsem nahoře, třu se o něj a on se ve finále moc nehýbe, pak to je silné.
@Anonymní píše:
Tak jsem si ve svých dvaačtyřiceti myslela, že prožívám pravidelně orgasmus, sex se mi hodně líbí a skoro vždy končí uvolňujícím vyvrcholením. Jsem vdaná a mám jediného partnera, sexujeme pravidelně asi dvakrát do týdne a je nám fajn.
Ale mám nový zážitek a fakt nevím, co si mám teď myslet. U chlapů je to jasné, orgasmus je asi vždycky spojený s výstřikem a ten můj říká, že je to skoro vždycky stejné. Já jsem si taky myslela, že jsou všechny orgasmy podobné, ale asi to tak není.
V neděli u televize začal ten můj být přítulný, já jsem moc náladu neměla, ale byl snaživý, tak jsem rezignovala a chtěla ho potěšit. Co se pak stalo neumím vysvětlit, asi něco dělal jinak (nebo já), ale vůbec netuším co. Výsledkem bylo téměř bezvědomí. Manžel říkal, že měl o mě strach, že jsem několik minut nekomunikovala. Já si vybavuji jenom úplnou paralýzu a „ohluchnutí“, jako když vedle vás bouchne granát nebo tak nějak. Předtím jsem prý křičela, což obvykle nedělám. Bylo to prostě naprosto neskutečné, snové, a bojím se - jako droga. Chtěla bych to zažít znovu, ale už teď se bojím, že to nepřijde, a to, co mě uspokojovalo dříve už nebude stačit. Moc bych to chtěla, ale mám děsný strach, že to takhle už nepřijde a to mě vnitřně nějak blokuje, až tak, že to nechci radši zkusit nebo nevím jestli mám. To zklamání bude velké, nevím, co mám dělat. Byla jsem moc spokojená se svým sexuálním životem, ale teď mám strach, že díky tomu nedělnímu zážitku je to pryč. Fakt se bojím a nevím co mám dělat. Nestalo se vám to některé taky?
Podle mě to bude tím, že jak jste se „jen“ nechala, byla jste maximálně uvolněná. Když „řádíme“, je to super, orgasmus mám, ale takový, jaký popisujete, jsem s manželem měla jen párkrát za život. A to když jsem byla maximálně uvolněná, v podstatě jsem nehýbala žádnými svaly. Trvalo to sice dýl, ale pak bomba…
Jak jako vadi. Me se stahuje pochva i pri dosazeni orgasmu pomoci drazdeni klitorisu. Takze pokud ma v tehu sex zakazany tak asi i drazdeni nee. Nebo aspon si to myslim